Reteaua Corect

/capital.ro

Daea, despre starea culturilor agricole: Este mai mult bine decât rău

09:33 / 22 aprilie /  Intra in discutie

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat vineri la Focșani că nu se poate pronunța deocamdată asupra efectelor negative în cazul culturilor agricole, subliniind însă că "este mai mult bine decât rău" și "o apreciere a unui om care știe ce vorbește", transmite Agerpres.

Citeste mai mult »
21 aprilie 2017

Bittnet Systems vrea să fuzioneze cu Gecad Net

21 aprilie 09:12 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzS
/transilvaniabusiness.ro

Bittnet Systems vrea să fuzioneze cu Gecad Net pentru a-și consolida poziția de zonă de multicloud, au anunțat, joi, reprezentanții Bittnet Systems, într-o conferință de presă, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Bloomberg: Piețele de obligațiuni preferă dictaturile în raport cu democrațiile

/economica.net

Dictaturile sunt la mare căutare pe piețele de obligațiuni, în condițiile în care în ultimul an obligațiunile suverane emise de statele emergente cu un regim autocratic au avut, în medie, un randament de 15% comparativ cu un randament de doar 8,6% pentru obligațiunile emise de țările în curs de dezvoltare considerate democratice, arată datele analizate de Bloomberg, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Guvernul alocă o nouă tranşă de 19 milioane de euro pentru programele destinate IMM-urilor

21 aprilie 09:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzP
/eskape.ro

Guvernul a aprobat, joi, alocarea temporară a sumei de 19,03 milioane de euro în scopul asigurării necesarului de finanţare, pentru luna aprilie 2017, a Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Iniţiative pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (POIIMM), informează Mediafax.

Citeste mai departe »
20 aprilie 2017

România a avut cea mai mică rată a inflaţiei din UE, de 0,4%, în martie 2017

20 aprilie 10:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzi
/capital.ro

România a raportat cea mai mică rată a inflaţiei, de 0,4%, în martie 2017, fiind urmată de Olanda şi Irlanda, care au avut o rată a inflaţiei de 0,6%, la polul opus situându-se Lituania şi Letonia, cu rate de 3,2%, respectiv 3,3%, potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Șeful ANAF: Legea prevenției se află la nivel de negociere între ministere

20 aprilie 10:09 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzh
/news.ro

Legea prevenției se află încă la nivel de negociere între ministere, iar fiscul a venit cu o serie de propuneri printre care se află renunțarea la o serie de contravenții pentru agenții economici, potrivit președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan Stan, prezent miercuri la o conferință de specialitate, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Mircea Dobre: Legea turismului ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018

20 aprilie 10:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzg
/capital.ro

Legea turismului este greu de realizat și ne dorim ca aceasta să intre în vigoare începând de la 1 ianuarie 2018, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, în cadrul unei conferințe de specialitate, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Impozit de 10% pe venitul global al gospodăriilor

20 aprilie 10:02 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqzf
/exclusivnews.ro

Cota unică de impozitare a veniturilor persoanelor fizice ar putea fi înlocuită cu un impozit de 10% pe venitul global al gospodăriilor, venitul impozabil urmând să fie stabilit după ce din suma totală câștigată de membrii unei gospodării vor fi scăzute o serie de cheltuieli și acordate anumite deduceri, conform proiectului Codului Economic, aflat în curs de elaborare, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Ministerul Finanţelor a publicat proiectul Codului Economic, care include Codul Fiscal

20 aprilie 09:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqze
/ziaruldeinvestigatii.ro

Guvernul lucrează la realizarea Codului Economic, care include Codul Fiscal, iar impozitul pe venit este un capitol din Codul Fiscal. După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului, a anunţat miercuri Ministerul Finanţelor. Noul Cod Economic, care va include o reformă a mecanismului de impozitare a veniturilor realizate de persoanele fizice, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »
19 aprilie 2017

Ajutoare financiare excepţionale pentru producătorii de lapte

19 aprilie 11:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyN
/someseanul.ro

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informază producătorii agricoli că în data de 12 aprilie 2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, Hotărârea nr. 211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte din suma stabilită în anexa la Regulamentul UE, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Două treimi din cheltuielile românilor se duc pe alimente

19 aprilie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyM
/ultimele-stiri.eu

Anul 2016 a fost încă un an bun pentru industria bunurilor de larg consum, atât din perspectiva retailerilor, cât şi a producătorilor. A fost al doilea an consecutiv când românii au avut un apetit crescut pentru produse mai scumpe şi pentru cheltuieli mai mari, se arată într-un studiu GfK România, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

Gelu Diaconu: Impozitul pe gospodărie, prostie în stare pură

19 aprilie 10:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyL
/cotidianul.ro

Fostul preşedintele ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, susține, într-o postare pe blogul său, că discuţia despre impozitul pe gospodărie "nu este altceva decât fie o fumigenă propagandistică” și atrage atenția asupra faptului că stabilitatea macro-economică a ţării este pusă în pericol de "habarniştii populişti ai PSD", scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »

Numărul de angajaţi se apropie de nivelul de dinainte de criză

19 aprilie 10:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyK
/cugetliber.ro

Dacă firmele mai fac cel puţin 50.000 de noi angajări anul acesta, numărul de angajaţi va ajunge nivelul record de 4,8 milioane de persoane din toamna anului 2008. În 2016 au făcut 163.000 de angajări suplimentare, informează Ziarul Financiar, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

Leul s-a apreciat, marți, în raport cu principalele valute

19 aprilie 09:32 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyG
/argumentpress.ro

Leul s-a apreciat în raport cu euro, cursul anunțat marți de Banca Națională a României (BNR) fiind de 4,5188 lei, în scădere cu 0,43 de bani (-0,10%), în comparație cu anunțul de vineri, când moneda unică europeană valora 4,5231 lei, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

FMI și-a îmbunătățit estimările privind avansul economiei românești în 2017 și 2018

19 aprilie 09:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyF
/jurnalul.ro

Fondul Monetar Internațional (FMI) a revizuit în creștere, de la 3,8% până la 4,2%, estimările privind evoluția economiei românești în acest an, potrivit celui mai nou raport "World Economic Outlook", publicat marți de instituția financiară internațională în avanpremiera reuniunii de primăvară, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
18 aprilie 2017

China nu intervine asupra yuanului pentru a stimula exporturile

/rfi.ro

Statele Unite au ajuns vineri la concluzia că Beijingul nu își manipulează moneda națională pentru a stimula exporturile, oficializând recentul reviriment al președintelui Donald Trump în legătură cu această problemă și, în același timp, au avertizat Germania împotriva excedentelor sale comerciale, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Macron: Excedentul comercial masiv al Germaniei este periculos pentru economia zonei euro

/zf.ro

Excedentul comercial masiv al Germaniei este periculos pentru economia zonei euro și este nevoie de mai mult echilibru, a afirmat luni candidatul independent la președinția Franței, Emmanuel Macron, într-un interviu acordat grupului media german Funke și ziarului francez Ouest-France, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

FPTR: Românii au cheltuit de Paște peste șapte milioane de euro

18 aprilie 09:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyd
/subversiv.info

Aproape 110.000 de români care au petrecut Sărbătorile Pascale în structurile de cazare din țară au cheltuit peste șapte milioane euro pe servicii turistice, conform datelor transmise luni de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Bursele lumii au trecut prin cea mai grea săptămână a anului

18 aprilie 09:05 Publicat in Burse Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyc
/bani.md

Majoritatea pieţelor de capital din întreaga lume se resimt după ce săptămâna trecută a fost definită de o serie de tensiuni şi incertitudini geopolitice care se încăpăţânează să rămână pe radarul investitorilor şi al agendei publice internaţioanle, scrie ZF.ro, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

ASF: Fondurile de Pensii din România nu pot fi naționalizate

18 aprilie 09:02 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqyb
/zf.ro

Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) sunt în totalitate alimentate din alocații de la stat. Dar aceste alocații, odată transferate către fonduri în numele cetățenilor români beneficiari, devin active în proprietate privată și ele nu mai pot fi retrase sau naționalizate (confiscate), potrivit Constituției, a precizat Mișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-un comunicat, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
14 aprilie 2017

La reuniunea anuală a BERD se va discuta situația din Rusia

/bani.md

Moscova a cerut discuții la nivel înalt despre blocarea împrumuturilor pentru proiecte noi în Rusia de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, au declarat joi, pentru Reuters, surse din BERD, care au dorit să-și păstreze anonimatul, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.