Reteaua Corect

media-149630361744332500.jpg

DIGI face TRANZACȚIA ANULUI în piața media: A cumpărat-o cu 140 de milioane de euro

10:05 / 22 iulie /  Intra in discutie

Digi Communications N.V. face tranzacția anului pe piața de media în care e implicată o companie ce operează și în România. Digi a anunțat că filiala sa din Ungaria, DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. („Digi HU”), acționând în calitate de cumpărător, a încheiat un contract de cumpărare acțiuni pentru achiziția a 99,998395% din capitalul social și drepturile de vot din Invitel Távközlési Zrt (“Invitel”), informează Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
21 iulie 2017

Noi pârghii de finanţare pentru românii din străinătate, aprobate de Guvern

21 iulie 11:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcG
Bani monede.jpg

Guvernul a modificat, în şedinţa de joi, cadrul legislativ privind procedura de acordare a finanţărilor nerambursabile pentru sprijinirea activităţii românilor din Diaspora şi a lansat o campanie de informare pentru românii care doresc să muncească în afara graniţelor, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »
20 iulie 2017

Cine este cea mai BOGATĂ femeie din lume. Şi-a deschis propria companie la 22 de ani

20 iulie 11:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcj
27388c2000000578-0-image-a-87-1427984544765.jpg

Cea mai bogată femeie din lume a crescut la o fermă şi a a fost nevoită să lucreze în fabrică încă de la 16 ani, fiind singura dintre fraţi care a urmat liceul, scrie Business Magazin, consultat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Bulgaria, Grecia, România și Ungaria își vor conecta rețelele de gaze naturale

20 iulie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrci
Gaze.jpg

Companiile de gaze din Bulgaria, Grecia, România și Ungaria au acceptat să-și unească rețelele de gaze pentru a-și crește securitatea furnizării în sud-estul Europei, a anunțat joi Ministerul Energiei din Bulgaria, transmit Reuters și BTA, citate de Agerpres.

Citeste mai departe »

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a crescut cu 9,3%, în primul semestru

20 iulie 10:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrch
sigla_registrului_comertului.jpg

Numărul firmelor cu capital străin nou înființate a crescut în primul semestru din acest an cu 9,34%, comparativ cu perioada similară a anului precedent, la 2.938 unități, reiese din datele Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Germania: Ajutorul financiar al UE pentru Turcia ar putea fi blocat

20 iulie 10:51 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrcg
download.jpg

Germania a anunţat posibilitatea suspendării plăţilor de ajutor din partea Uniunii Europene pentru Turcia, după arestarea a şase activişti pentru drepturile omului, printre care se află şi un cetăţean german, relatează site-ul agenţiei Reuters. În replică, Turcia consideră inacceptabile declaraţiile oficialilor germani, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

La minimul deceniului. Depozitele bancare ale străinilor în România au coborât în mai la 3,2 mld. €

20 iulie 09:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrc9
Bani monede.jpg

Depozitele pe termen lung constituite de străini la băncile locale, care reprezintă în mare parte linii de finanţare primite de la acţionari, au continuat să scadă în primele cinci luni din acest an, iar în a doua parte a anului tendinţa de ajustare a finanţărilor alocate de băncile străine pe piaţa locală ar putea să continue, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »
19 iulie 2017

Românii cheltuie 2 mld. lei pe fast-food. Cine este liderul detaşat care “mănâncă” 30% din piaţă

19 iulie 12:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbZ
Fast-Foods.jpeg

Românii lasă anual în restauran­te­le de tip fast-food circa 2 mld. lei, piaţa fiind dominată la vârf de companii internaţionale pre­cum McDonald’s şi KFC, arată o analiză a ZF pe baza datelor Euromonitor. Cei doi jucătorii internaţionali se luptă atât cu alte lanţuri străine mai mici precum Subway, cât şi cu afaceri locale precum lanţurile de shaormerii, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Ce relaţie există între inflaţia de 2 la sută şi bunăstarea populaţiei

19 iulie 10:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbS

Intrarea în tezaurul cu aur de la Banca Naţională este posibilă numai deschizând o uşă blindată masivă. E însă nevoie de trei chei, care să fie acţionate toate deodată. Iar aceste trei chei sunt în gestiunea unor importanţi funcţionari din Direcţia de Emisiune Monetară. Toţi trei vin în faţa uşii blindate, introduc cheile în acelaşi timp şi le învârt toţi deodată. La fel merg lucrurile şi în faţa tezaurului cu bunăstare. Iar cele trei chei, cu care poate fi deschis dosarul, sunt PIB-ul, ordinea financiar-salarială şi inflaţia.

Citeste mai departe »

România împrumută un miliard de euro de la BEI pentru finanţarea unor proiecte de transport

19 iulie 10:37 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbR
image-2017-03-1-21639264-70-banca-europeana-investitii.jpg

România a semnat, marţi, la Luxemburg Contractul cadru de finanţare cu Banca Europeană de Investiţii (BEI) în valoare de un miliard de euro. Banii vor fi utilizaţi pentru a acoperi cofinanţarea statului pentru proiectele de transport din cadrul POIM, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Adevărata analiză Fitch: vine DEZASTRUL pentru România și Guvernul PSD

19 iulie 09:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbN
Fitch.jpg

PSD a transmis un comunicat de presă, în urma analizei realizate de agenția de rating Fitch Ratings, în care ne arată că s-a îmbunătățit perspectiva de creștere economică a României de la 4,8% la 5,2%. Analiza Fitch este mult mai complexă și ne arată că datorită măsurilor prevăzute în programul de guvernare, România riscă să intre în deficit excesiv. De asemenea, Fitch prognozează o creștere galopantă a deficitului în 2018 și 2019, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
18 iulie 2017

Piețele financiare și băncile centrale așteaptă declarațiile lui Mario Draghi

18 iulie 11:53 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbA
mario_draghi_2330989b.jpg

Factorii de decizie de la Stockholm și până la București așteaptă ca oficialii Băncii Centrale Europene să reducă stimulentele introduse după criza financiară globală, iar joi vor urmări cu atenție orice noi semnale de la președintele BCE, Mario Draghi, care luna trecută a avertizat că se apropie momentul unei înăspriri a politicii monetare europene, informează Bloomberg, consultat de Agerpres.

Citeste mai departe »

Firmele care administrează ştranduri, amenzi usturătoare de la ANAF

18 iulie 10:37 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbu
program-prelungit-strand.jpg

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada 15-16 iulie, 142 de firme care administrează ştranduri şi piscine şi au aplicat sancţiuni totale de 757.983 lei, potrivit unui comunicat publicat marţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Citeste mai departe »

Lucian Croitoru: Creșterea rapidă a salariilor subminează competitivitatea României

18 iulie 10:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbt
Lucian-Croitoru-on-budget-deficit.jpg

Politicile guvernului de la București destinate majorării salariilor în sectorul de stat precum și a salariului minim pe economie împing în sus și salariile din mediul privat, însă în condițiile în care productivitatea nu reușește să țină pasul cu creșterea salariilor, consecința este diminuarea competitivității, ceea ce este o veste proastă pentru inflație și creșterea economică, susține Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Băncii Naționale a României, informează Bloomberg, consultat de Agerpres.

Citeste mai departe »

LOVITURĂ în plin pentru Dragnea și Guvernul Tudose: Se anunță 'sfârșitul petrecerii' în România

18 iulie 10:18 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbq
fitch_0.jpg

Agenţia americană de evaluare financiară Fitch anticipează, în cea mai noua evaluare a datoriei suverane a României, că deficitul bugetar al ţării va ajunge în acest an la 3,7% din PIB, faţă de ţinta guvernului de 2,9% din PIB – o consecinţă a reducerilor de TVA şi de acciză şi a majorării salariilor şi a pensiilor, informează Ziarul Financiar. Deficitul structural va atinge, potrivit sursei citate, 3,9% din PIB.

Citeste mai departe »

Decalaje enorme în mediul de afaceri din România

18 iulie 09:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrbo
Bani.jpg

Antreprenorilor din Bucureşti, Oradea, Ploieşti şi Timişoara le este mai uşor să demareze o afacere faţă de cei din Constanţa sau Craiova, se arată în noul raport al Băncii Mondiale (BM) – Doing Business în Uniunea Europeană: România, Bulgaria şi Ungaria, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
17 iulie 2017

Șeful Piraeus Bank: Vindem subsidiarele din România, Bulgaria și Serbia

17 iulie 14:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrba
piraeus-bank.jpg

Obiectivul nostru principal îl reprezintă reducerea expunerii la subsidiarele bancare internaționale din România, Bulgaria și Serbia și la activele nebancare elene care nu sunt de bază și, dacă vom implementa asta fără să fie afectat capitalul, efectul asupra bilanțului va fi pozitiv, a afirmat noul director general al Piraeus Bank, Christos Megalou, într-un interviu acordat Bloomberg şi citat de Agerpres.

Citeste mai departe »

Scurgeri de informaţii: Ambiţia lui Macron este să facă din Paris centrul financiar al lumii

17 iulie 14:02 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrb9
Macron invingator.jpg

Franţa urmăreşte ca Parisul să ajungă principalul centru financiar al Europei după Brexit şi preferă un proces de ieşire din UE cât mai dur pentru Londra, conform unui mesaj ajuns în atenţia publică în urma unor scurgeri de informaţii, scrie Business Insider, preluat de ZF şi citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Ministerul Energiei: Listarea Hidroelectrica la bursă trebuie să aibă loc

17 iulie 13:32 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrb6
hidroelectrica-logo-sursa-cotidianul.jpg

Ministerul Energiei susține că listarea companiei de stat Hidroelectrica la bursă trebuie să aibă loc, acest demers beneficiind de întregul sprijin al instituției, se arată într-un comunicat, remis luni, AGERPRES.

Citeste mai departe »

România a avut a treia cea mai mică inflație anuală din UE, în iunie

17 iulie 13:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrb5
euro.jpg

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană (UE) a scăzut în iunie 2017 până la 1,4%, de la 1,6% în luna mai 2017, cele mai mici rate anuale fiind înregistrate în Irlanda (minus 0,6%), Danemarca (0,4%) și România (0,7%), arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat) şi citate de Agerpres.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Haita din PSD

17 iulie 13:15 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrb3

Spre stupefacţia marilor companii, a băncilor şi a clasei de business, PSD - un partid care le era favorabil şi de pe urma căruia au obţinut multe facilităţi fiscale în trecut, ştergeri de datorii, ajutoare de stat, privatizări – a devenit, sub conducerea lui Liviu Dragnea, un partid care s-a întors împotriva lor. Şi nimeni nu ştie de ce.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.