Reteaua Corect

maxresdefault.jpg

Cât îi costă încălzirea și cum se pregătesc de iarnă orășenii mutați la țară

10:51 / 26 septembrie /  Intra in discutie

În contextul în care un studiu de anul trecut scotea la iveală faptul că peste 60% din orășenii din România ar vrea să se mute la țară, am vrut să aflăm cum se resimte acum criza energetică printre cei care au făcut deja acest pas, scrie HotNews. Reamintim că în seria „Living outside the box”, HotNews.ro a tratat pe larg subiectul românilor care au schimbat apartamentul de la bloc cu o casă dintr-un sat.

Citeste mai mult »
26 septembrie 2022
Adrian Vasilescu

Cum judecăm starea preţurilor

26 septembrie 10:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdE

Câteva repere sunt esenţiale. Începând cu rata de referinţă; rata optimă, unanim acceptată pretutindeni în lume, a mişcării generale a preţurilor de consum - 2 la sută, niciun procent mai sus şi niciun procent mai jos. Şi continuând cu deviaţiile de la această rată - şocuri în planul cererii de consum ori în planul ofertei, costuri mari ale activităţii economice, scumpiri ale produselor şi serviciilor energetice. Seria încheindu-se cu rolul băncilor centrale în calmarea inflaţiei.

Citeste mai departe »
25 septembrie 2022

Vânzările mondiale de vehicule electrice vor atinge un maxim istoric în 2022

25 septembrie 11:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdo
media-166307794030368100.jpg

Vânzările mondiale de vehicule electrice vor atinge un maxim istoric în 2022, dar sunt necesare măsuri în alte sectoare pentru atingerea obiectivului de emisii nete zero până în 2050, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Băncile din Rusia, pierderi de 25,5 miliarde de dolari

25 septembrie 10:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdl
media-164943443761000800.jpg

Băncile din Rusia au pierdut 1.500 de miliarde de ruble (25,5 miliarde de dolari) în urma problemelor provocate de conflictul din Ucraina, potrivit unui oficial al băncii centrale din această ţară, citat de Reuters și preluată de agerpres, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
24 septembrie 2022

Cum ne păcălesc unii producători alimentari: Fenomenul shrinkflation

24 septembrie 10:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAda
download.jpg

Când mergi la supermarket să faci cumpărături, de obicei nu te uiți la gramajul produselor, mai ales dacă de multă vreme cumperi cam aceleași lucruri. Totuși, de ceva timp, lumea a observat că unele produse cumpărate țin mai puțin: nu mâncăm mai mult sau ne spălăm mai des, ci cantitatea este mai mică la același preț sau, în anumite cazuri, costul este doar puțin mai mare decât înainte. E o inflație mascată, numită shrinkflation, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Fabricile de oțel din Europa își reduc producţia din cauza preţurilor mari ale energiei

24 septembrie 10:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd6
Fabricile-de-o--el-din-Europa-----i-reduc-produc--ia-din-cauza-pre--urilor-mari-ale-energiei---i-risc-----nchiderea.jpg

Producătorii de oţel din Europa reduc producţia din cauza preţurilor mari ale energiei, existând avertismente că riscă închiderea în masă a fabricilor, într-un sector în care lucrează peste 300.000 de angajaţi şi care contribuie cu zeci de miliarde de euro la economia regiunii, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »

24 septembrie 10:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd3
distribuitori-energie.jpg

O analiză corectă făcută de Alin Budulan, unul dintre cei mai buni #experți pe partea cu energia din România! Expunerea următoare este pe înțelesul tuturor!

Citeste mai departe »
23 septembrie 2022

Ţările Europei Centrale sting luminile şi reduc temperaturile termostatelor

23 septembrie 11:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcY
media-166390353795503400.jpg

Stingerea luminilor, reducerea temperaturii termostatelor şi instalarea detectorilor de mişcare se numără printre modalităţile prin care guvernele Europei Centrale au început să le adopte pentru a economisi energie, ca parte a eforturilor de a reduce costurile şi de a evita penuria în sezonul de încălzire care vine, pe fondul reducerii semnificative a livrărilor de gaze ale Rusiei, transmite Reuters preluat de news.ro, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Volkswagen ar putea transfera producţia din Europa de Est

23 septembrie 11:15 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcU
media-144410402578919200.jpg

Grupul auto german Volkswagen ar putea transfera activităţile de producţie din Germania şi Europa de Est dacă problemele în aprovizionarea cu gaze naturale vor continua, ultimul semn potrivit căruia criza energetică declanşată de invadarea Ucrainei de către Rusia riscă să modifice peisajul industrial al Europei, transmite Bloomberg, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia a obținut o producție record de grâu, dar nu prea poate să-l exporte

23 septembrie 10:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcO
grau.png

Rusia ar putea recolta în acest an o cantitate record de 100 de milioane de tone de grâu, potrivit firmei de consultanţă SovEcon, însă grâul se acumulează în silozurile locale deoarece Rusia are probleme în a exporta mari cantităţi de cereale, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres, citat de HotNews.

Citeste mai departe »

Doi specialiști explică ce înseamnă „eficiență energetică”

23 septembrie 10:09 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcN
bec.jpg

​Doi specialiști explică ce înseamnă „eficiență energetică”, în contextul în care în Uniunea Europeană se vorbește tot mai apăsat despre necesitatea de a economisi energia, și dau câteva soluții practice pentru a plăti facturi mai mici în iarna care vine, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

O bursă "respectabilă", cea a energiei electrice

23 septembrie 10:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcM
O-burs----respectabil-----cea-a-energiei-electrice--C--derea-pre--ului-pe-Mwh--din-30-august-p--n---acum--de-5-4-ori-------i-nimeni-nu-se-g--nde--te-s-o---nchid----Curat-economie-de-pia----.jpg

„De la recordul absolut de 3.598 lei/MWh (734 de euro/MWh) atins pe data de 30 august, preţul energiei din România a coborât semnificativ, zilele acestea, până la un nivel de 662 lei/MWh (135 de euro/MWh) la finalul săptămânii trecute”, scrie ZF.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2022
Adrian Vasilescu

Cum judecăm starea preţurilor

22 septembrie 11:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcH

Câteva repere sunt esenţiale. Începând cu rata de referinţă; rata optimă, unanim acceptată pretutindeni în lume, a mişcării generale a preţurilor de consum - 2 la sută, niciun procent mai sus şi niciun procent mai jos. Şi continuând cu deviaţiile de la această rată - şocuri în planul cererii de consum ori în planul ofertei, costuri mari ale activităţii economice, scumpiri ale produselor şi serviciilor energetice. Seria încheindu-se cu rolul băncilor centrale în calmarea inflaţiei.

Citeste mai departe »

Haos pe piaţa valutară

22 septembrie 11:48 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcE
profimedia-0138527087.jpg

Dolarul a trecut de pragul de 5 lei, ajungând la 5,0335 pe cotaţiile interbancare, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Problema cea mai gravă cu care se confruntă patronii din România

22 septembrie 11:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcD
Angajati_leasing_web.jpg

Inflaţia şi creşterea costurilor, lipsa de disponibilitate a forţei de muncă, lipsa de personal calificat pentru roluri-cheie, problemele ce apar în lanţul de aprovizionare şi războiul din Ucraina reprezintă cele mai mari provocări pentru lideri atunci când trebuie să gestioneze un mediu de lucru hibrid, potrivit unui studiu online realizat de BusinessMark, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Facebook vrea să reducă în mod agresiv cheltuielile companiei

22 septembrie 11:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcC
Curiozitati-despre-Facebook.jpg

Grupul Meta a pornit un program prin care vrea să reducă în următoarele luni cheltuielile cu cel puțin 10% și va continua și pe termen mai lung cu reducerile, spun surse citate de Wall Street Journal. După ce multe companii din Silicon Valley au angajat în ritm alert în pandemie, lucrurile s-au schimbat cu 180 de grade, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Motivul pentru care FMI a deblocat 27 de milioane de dolari pentru Republica Moldova

22 septembrie 11:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcz
Motivul-pentru-care-FMI-a-deblocat-27-de-milioane-de-dolari-pentru-Republica-Moldova--Suma-total---pe-care-ar-putea-s---o-primeasc---Chi--in--ul.jpg

Fondul Monetar Internaţional a anunțat miercuri, 21 septembrie, că a dat undă verde pentru deblocarea a 27 de milioane de dolari pentru Republica Moldova, reatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Furnizorii de gaze se plâng de noile condiții

22 septembrie 09:09 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcr
media-164242686717459500.jpg

Furnizorii de energie şi gaze dau un nou semnal de alarmă: România are nevoie de importuri pentru a trece iarna, dar nu mai are nimeni niciun interes să aducă resurse aici. Şi nici bani, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
21 septembrie 2022
Cristian Hostiuc

Urmează cele mai dificile două trimestre

21 septembrie 11:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAck

Urmează cele mai dificile două trimestre - T4 şi T1 - pentru cei care au credite ipotecare/imobiliare legate la IRCC. În T1/2023 DAE ajunge la nu mai puţin de 8%, o dobândă care va fi destul de greu de plătit. Creşterea accelerată a ratelor care va urma poate fi acoperită doar printr-o majorare salarială de 20%, fără a include inflaţia.

Citeste mai departe »

Euro scade, iar obligațiunile refugiu se întăresc, după discursul lui Putin

21 septembrie 10:45 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcg
media-165712203939786200.jpg

Euro a scăzut, iar piețele de obligațiuni sigure din zona euro s-au redresat miercuri, după ce președintele rus Vladimir Putin a acuzat Occidentul de șantaj nuclear împotriva Rusiei, informează Mediafax, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Bursa rusă se prăbușește după discursul lui Vladimir Putin

21 septembrie 10:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcf
media-160732879685673800.jpg

Bursa rusă s-a prăbușit după discursul lui Vladimir Putin, în care acesta a anunțat mobilizarea parțială a rezerviștilot și a spus că Rusia va face tot ce poate pentru referendumurile de alipire la Rusia, amenințând inclusiv cu folosirea armelor nucleare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.