Reteaua Corect

2853612-58818268-2560-1440.jpg

​Angajatorii pot oferi salariaților abonamente la sala de fitness

10:18 / 01 februarie /  Intra in discutie

Angajatorii pot oferi salariaților, începând de miercuri, 1 februarie, abonamente la sala de fitness, sume care nu vor fi taxate (este vorba despre Legea 34/2023). Acestea intră în plafonul de deduceri de 33%, dar în limita a 400 euro, scie HotNews.

Citeste mai mult »
Adrian Vasilescu

Trei sferturi din populaţia României mizează pe conturi bancare

01 februarie 11:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPl

A fost un timp, în istoria României, când cercuri conservatoare se împotriveau avântului economic care schimbase ţara între Unirea de la 1859 şi Primul Război Mondial, motivând că investiţia de timp, de efort si de bani ar fi inutilă. Întrebarea era: „De ce ne-ar trebui nouă atâtea fabrici, când la nevoile populaţiei noastre şi ale pieţelor noastre înguste un sfert dintre aceste construcţii ar fi suficiente?”…Astăzi, ipoteza aruncată în spaţiul public, că 12 milioane dintre cetăţenii României nu au nicio legătură cu băncile, nu intră niciodată în bănci, ar putea conduce la o concluzie la fel de falsă şi de nocivă ca aceea din secolul al XIX-lea. Ar putea urma o întrebare la fel absurdă: de ce ne trebuie atâtea bănci dacă atât de mulţi cetăţeni nu intră în ele, nu le folosesc serviciile?

Citeste mai departe »
31 ianuarie 2023

Minim istoric al exporturilor de gaze rusești către Europa

31 ianuarie 13:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP1
download (1).jpg

​Exporturile de gaze Gazprom către Europa prin Ucraina au atins un minim istoric de 951,4 milioane de metri cubi în primele 30 de zile ale lunii ianuarie, scrie publicația rusă Vedomosti, citând cifrele Gazprom, conform The Guardian, citat de Hotnews.

Citeste mai departe »

Profitul Samsung a avut cea mai mare scădere trimestrială din ultimii opt ani

31 ianuarie 13:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP0
download.jpg

Samsung a anunțat că profitul trimestrial a scăzut cu 69%, cea mai ridicată scădere din ultimii opt ani, pe fondul deteriorării climatului economic și a scăderii cererii pentru smartphone-uri și alte produse. Pentru întreg anul trecut, compania a anunțat venituri record de 245 miliarde dolari, cu 18 miliarde dolari peste rezultatele din 2021, relatează Hotnews.

Citeste mai departe »

Singura economie din G7 care va scădea în 2023 - avertismentul FMI

31 ianuarie 13:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOX
media-166856918728823100.png

Economia Marii Britanii se va contracta și va avea performanțe mai slabe decât alte economii avansate, deoarece costul vieții continuă să afecteze gospodăriile, a declarat Fondul Monetar Internațional (FMI), conform Mediafax, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tanczos Barna anunță creșterea alocărilor pentru programul Rabla

31 ianuarie 11:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOU
media-164863990616881500.jpg

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță creșterea alocărilor pentru programele Rabla, prin care românii își pot cumpăra mașini noi, clasice sau electrice. Barna spune că numărul mașinilor vechi aflate în circulație a scăzut, că numărul mașinilor electrice e în continuă creștere și că dacă lucrurile continuă în această paradigmă, România va atinge în 2026 ținta pe decarbonizare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Explozia preţurilor la poliţele RCA lasă sistemul de bonus-malus fără bonus

31 ianuarie 10:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOQ
media-162413352196711000.jpg

Preţul unei poliţe RCA a crescut constant în ultimul an din cauza falimentului celui mai mare asigurător din piaţă, City Insurance, iar odată cu acest şoc sistemul de bonus-malus şi-a pierdut partea de bonusare, cel puţin pentru primele categorii de bonus, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Petrisor Peiu

Cum a plătit România peste 1 miliard de dolari pentru a avea dreptul să îmbogățească…Ungaria

31 ianuarie 10:40 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOM

Cel mai mare și mai important proiect economic concret american în România a eșuat înainte să înceapă. Putem să căutăm vinovații pe oriunde prin lume, dar adevărul este că îi vom găsi într-un singur loc: la București. În Piața Victoriei și la Cotroceni. Ba mai mult, proiectul acesta eșuat devine, pe măsură ce ies la iveală noi și noi detalii, imaginea completă a statului eșuat, guvernat prin minciună și contracte declarate secrete cu prea mare ușurință. De altfel, dacă marile contracte pe care le încheie, fără niciun discernământ, puterea de la București nu ar fi încuiate sub șapte lacăte, ferite de privirea indiscretă a contribuabililor, românii ar înțelege mult mai ușor cum și de către cine suntem conduși.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Vin nori de furtună de la Viena

31 ianuarie 10:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOL

Românii s-au bucurat în zadar că partidul popular ÖVP, partidul cancelarului Karl Nehammer, a pierdut zece procente în alegerile regionale din Austria Inferioară (Niederösterreich) din 29 ianuarie anul curent.

Citeste mai departe »
30 ianuarie 2023
Cristian Hostiuc

Cinic vorbind, războiul din Ucraina este cea mai mare oportunitate

30 ianuarie 12:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOG

Cinic vobind, războiul din Ucraina este cea mai mare oportunitate economică, politică şi militară pe care o are România pentru următoarele decenii.

Citeste mai departe »

Acord de 8 miliarde de dolari între Italia și Libia pentru producţia de gaze

30 ianuarie 12:32 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOE
454972.jpg

Compania italiană din sectorul energiei Eni şi National Oil Corporation (NOC) din Libia au semnat un acord de producţie de gaze de 8 miliarde de dolari, menit să stimuleze aprovizionarea cu energie către Europa, în pofida insecurităţii şi haosului politic din ţara nord-africană, transmite Reuters, potrvit HotNews.

Citeste mai departe »

Cât câştigă angajaţii din transport şi distribuţie: un curier are, în medie, un salariu de 2.800 de

30 ianuarie 12:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOD
curier_FAN_masca-1.jpg

Salariul mediu al celor care lucrează în transport şi distribuţie este de 3.500 de lei pe lună, potrivit datelor Salario, comparatorul salarial marca eJobs, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Toyota a fost numărul unu mondial la vânzări auto în 2022, la mare distanță de marele rival

30 ianuarie 12:25 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOC
day-exterior-4_2vh.png

Toyota a fost și în 2022 numărul unu mondial la vânzări auto, în timp ce locul doi, Volkswagen Group, a avut cel mai slab an din ultimii 11. Deceniul trecut, Volkswagen a fost câțiva ani lider, dar Toyota a revenit pe primul loc în 2020, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Autoritățile anticipează o inflație de 8% la finalul anului

30 ianuarie 10:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOv
inflatie.jpg

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) anticipează pentru 2023 o creștere economică de 2,8% în acest an, la fel cum se aștepta și în noiembrie, dar la un PIB nominal mai mare, respectiv de 1.599 miliarde lei. Anterior estima 1.552 miliarde lei, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Renault confirmă că își va reduce participația la Nissan

30 ianuarie 10:26 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOu
media-167013311441267700.png

Au fost anunțate primele schimbări în structura alianței Renault-Nissan, iar grupul francez își va reduce participația în acționariatul companiei nipone cu 28 de puncte procentuale. Companiile vor investi în proiecte cheie în America Latină, în India și în Europa, care vor acoperi trei domenii: piețe, vehicule și tehnologii, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
29 ianuarie 2023

G7 propune plafonarea prețului motorinei rusești

29 ianuarie 11:50 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOh
media-165971523230342200.jpg

Grupul celor şapte state puternic industrializate, G7, a anunţat Uniunea Europeană că nu se opune introducerii unor plafonări de preț la importurile de motorină din Federația Rusă, la nivelul de 100-110 USD per baril, relatează Agenţia Bloomberg, potrivit rador.ro.
UE ar dori o limită de preț de 100 de dolari pe baril, dar G7 a propus stabilirea limitei la un nivel puțin mai ridicat, sugerând că un plafon prea mic al prețurilor la motorină ar putea provoca scumpiri. Discuțiile pe această temă sunt în desfășurare, dar participanții se așteaptă că vor putea ajunge la un acord până la începutul lunii februarie. Costul futures pentru motorină vineri la Bursa de Valori din Londra (London Stock Exchange, LSE) era de 125 USD pe baril, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »

Inteligența artificială depășește noi frontiere

29 ianuarie 11:48 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOg
media-167496423060040600.png

ChatGPT a devenit un subiect aprins, din prisma realizărilor dar şi a implicaţiilor profunde ce le determină în societate. După ce i s-au dat diverse indicații, acesta a produs orice, de la eseuri la versuri de cântece. Atunci când Buzzfeed a dezvăluit săptămâna aceasta că intenționează să folosească chatbotul pentru a crea texte, acțiunile companiei au crescut cu 150%. Și, ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, un membru al Congresului SUA tocmai a introdus și prima legislație redactată de ChatGPT, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 ianuarie 2023

Profitul H&M a scăzut peste aşteptări în perioada septembrie-noiembrie

28 ianuarie 12:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO9
media-149364533449083300.jpg

Profitul retailerului suedez H&M a scăzut peste aşteptări în perioada septembrie-noiembrie, afectat de încrederea redusă a consumatorilor în economie şi de creşterea costurilor care nu a fost transferată integral în preţuri, transmite Reuters, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cum se explică prăbușirea istorică a gigantului Intel

28 ianuarie 12:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO8
media-164153758904883700.jpg

Acţiunile Intel au scăzut vineri din nou, transmite CNBC. Datele sub aşteptări, respectiv o scădere de 32% a veniturilor anuale şi o pierdere netă de 664 de milioane de dolari în trimestrul patru, i-au luat prin surprindere pe investitori şi analişti, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 ianuarie 2023

Dispar lanțurile de farmacii Sensiblu și Belladonna

27 ianuarie 12:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANX
media-167479910991920800.jpg

Brandul de farmacii Sensiblu începe să dispară după 25 de ani de prezenţă constantă la parterele blocurilor, dar şi în marile centre comerciale din România, unităţile fiind înlocuite rând pe rând de Dr. Max, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Chinezii bogați emigrează în masă

27 ianuarie 12:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANW
media-166024326598053700.jpg

Exodul chinezilor bogați se amplifică. Politicile președintelui Xi au „îngrozit” clasele bogate în ultima vreme, iar acum, odată cu relaxarea politicii zero covid, mulți își pun planurile de emigrare în aplicare, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.