Reteaua Corect

media-164674839857568700.jpg

Panourile solare, un dezastru de mediu global: 'Va fi un munte de deșeuri'

10:10 / 08 iunie /  Intra in discutie

Moda panourilor solare a luat amploare la nivel global și deși sunt considerate în întreaga lume o soluție importantă pentru reducerea emisiilor de carbon, panourile solare pot genera consecințe ecologice negative după un interval de 25-30 de ani, corespunzător duratei lor de viață, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
Cozmin Gusa

Care e adevărul legat de achizițiile de armament? Opinia unui profesionist român

08 iunie 10:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrl

Până la greva profesorilor doar câțiva jurnaliști au expus cheltuielile nesăbuite făcute de către guvernările Iohannis pentru înarmare, datele relevante despre tranzacții sunt secretizate, iar (auto)cenzura legată de subiect este dominantă. Totuși cei interesați au putut afla despre avioanele F16 achiziționate că nu prea pot zbura, că submarinele de 1 miliard de euro bucata sunt cvasi-inutile în contextul geo-militar din Marea Neagră, că am plătit în avans americanilor armament ce-a ajuns în Ucraina, iar nouă ne va fi livrat după 2030, pe scurt, e clar că n-avem nici o strategie de înarmare, ci doar răspundem ordinelor de cheltuială a bugetului așa cum ni sedictează de la Washington. Treaba poate deveni fatală deoarece, așa cum am tot zis, România e un BOLNAV ECONOMIC OBLIGAT SĂ SE ÎNARMEZE, iar această postură e una premergătoare unui dezastru.

Citeste mai departe »
7 iunie 2023
Cristian Hostiuc

Când un patron începe să devină cel mai mare duşman al afacerii pe care a creat-o?

07 iunie 11:18 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBr3

Toată lumea îl înjură pe Gigi Becali pentru modul cum conduce clubul de fotbal FCSB, pentru modul în care se bagă peste antrenori şi îi umileşte la televizor, pentru schimbările pe care le face din dormitor iar toată lumea execută, pentru modul cum îşi caracterizează jucătorii public, pentru modul cum dă afară oameni după bunul plac etc. Sunt banii mei şi atâta timp cât este afacerea mea o conduc cum vreau eu, cine vine la mine ştie la ce să se aştepte şi nu ţin pe nimeni cu forţa aici, spune Becali de câte ori este întrebat de ce se bagă în deciziile sportive ale clubului. FCSB este o afacere ca oricare alta, cu buget de venituri şi cheltuieli, cu profit sau pierdere, cu bani de la finanţator.

Citeste mai departe »

Sute de mii de mașini, rechemate urgent în service

07 iunie 11:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBr0
service.jpg

Ford Motor a declarat marţi că extinde şi emite o nouă rechemare pentru 125.000 de vehicule sport utilitare şi camionete, deoarece defecţiunile la motoare pot provoca incendii, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cum au cheltuit românii banii în 2022. Băuturile alcoolice au prioritate în fața educației

07 iunie 11:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqZ
image-2023-05-26-26290698-41-portofel-bani.jpg

Veniturile și cheltuielile lunare ale gospodăriilor au crescut anul trecut (2022), dacă ne uităm la datele publicate de Institutul Național de Statistică. Încă o dată, cifrele ne arată că se duc mai mulți bani pe băuturile alcoolice și tutun decât pe educație: 265 lei, comparativ cu 17 lei, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Șefa BCE anunță că dobânzile vor exploda în iunie și iulie, iar inflația încă nu atins vârful

07 iunie 09:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqT
media-162399580461991100.jpg

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a admis "semne de moderaţie" ale inflaţiei de bază în zona euro, dar a reafirmat că este prea devreme să se creadă că s-a depăşit momentul de vârf, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ieşirea din schemele de plafonare: la ce să ne așteptăm?

07 iunie 09:32 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqQ
Ie--irea-din-schemele-de-plafonare---i-revenirea-la-pia--a-liber---de-energie--La-ce-trebuie-s---se-a--tepte-rom--nii-pentru-iarna-2023.jpg

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni decizia de a nu prelungi măsurile de sprijin pentru energie introduse în 2022. Experții români în energie subliniază că revenirea la tarife reale trebuie făcută ținând cont consumatorii vulnerabili, însă predicțiile curente spun că iarna următoare situația tarifelor se va stabiliza, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Premieră în UE: Panourile fotovoltaice au depășit cărbunele la producția de electricitate

07 iunie 08:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqK
media-166555646967439800.png

Tranziţia Uniunii Europene la energia verde a atins un punct de cotitură în luna mai, când, pentru prima dată în istorie, panourile fotovoltaice au generat mai multă electricitate decât toate centralele pe cărbune din blocul comunitar, şi asta încă înainte de venirea verii când producţia de energie fotovoltaică va creşte şi mai mult, transmite Bloomberg, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
6 iunie 2023
Cristian Hostiuc

Guvernul trebuie să scadă TVA de la 19% la 5% la vânzările de apartamente

06 iunie 09:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqE

Dacă guvernul (noul) vrea să deblocheze piaţa imobiliară, vânzările de credite, de materiale de construcţii şi să reînceapă să mişte banii care stau degeaba în conturi şi să crească încasările la buget, trebuie să scadă TVA de la 19% la 5% la vânzările de apartamente de peste 600.000 de lei.

Citeste mai departe »

Cât costă o masă la restaurant în Grecia comparativ cu anul trecut

06 iunie 08:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqC
C--t-cost---o-mas---la-restaurant---n-Grecia-comparativ-cu-anul-trecut---Dac---considera--i-c---e-mult--sta--i---n-Rom--nia---font-color--red--FOTO--font-.jpg

Românii așteaptă cu nerăbdare sezonul estival și vacanțele în Grecia. Mulți au făcut deja rezervările, în timp ce unii caută în continuare cea mai bună ofertă, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Ce promite Hidroelectrica să facă cu profitul

06 iunie 08:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqB
hidroelectrica-sm.jpg

Pe ultima sută de metri cu debutul procesului de listare la Bursa de Valori Bucureşti, chiar în săptămânile următoare, în ceea ce ar putea fi cea mai mare ofertă de vânzare de acţiuni din istoria pieţei de capital din România, Hidroelectrica promite că vrea să men­ţină o rată de distribuţie a dividendelor la un nivel ridicat, cuprinsă între 90% şi 100% din rezultatul net, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Un fermier din Ialomița a rămas fără porumbul răsărit pe 100 de hectare: a fost mâncat de ciori

06 iunie 08:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqt
cioara-640x400.jpeg

Cultura de porumb a unui fermier din Țăndărei, Ialomița, a fost distrusă de ciori pe o suprafață de o sută de hectare, anunță Agrointeligența, potrivit G4Media.

Citeste mai departe »

Jale pe piața imobiliară din Europa

06 iunie 07:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqr
media-166804133952995100.png

Deja afectaţi puternic de creşterea costurilor de finanţare şi scăderea valorizărilor, proprietarii europeni se pregătesc pentru un nou val de suferinţă, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Vor exploda facturile la energie: Comisia Europeană taie subvenția

06 iunie 07:39 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqo
media-164464594896746300.jpg

Comisia Europeană a declarat luni că a decis să nu prelungească măsurile de urgenţă introduse anul trecut pentru a proteja consumatorii de creşterea preţurilor energiei, adăugând că aceste măsuri au contribuit la calmarea pieţelor europene de energie electrică, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
5 iunie 2023

Cum arată salariile din învăţământ după măririle adoptate de guvern

05 iunie 10:38 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqj
2-ilustratie-main-profesori-joi.jpg

Salariul profesorului debutant nu va depăşi 3.000 de lei, un asistent universitar ajunge la aproape 3.250 de lei, iar un director de şcoală are un salariu de bază de aproape 4.700 de lei net, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Preţul energiei a scăzut la jumătate faţă de anul trecut: Eolienele au schimbat regulile jocului

05 iunie 10:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqi
1-energie-pret-95901083-l.jpg

Cu excepţia lunii februarie, fiecare lună din intervalul ianuarie-mai a fost peste 2022 în ceea ce priveşte ponderea eolienelor în consumul european ♦ De mai bine de 10 ani România nu a mai ridicat nicio eoliană nouă, în ciuda potenţialului foarte bun, scrie ZF.

Citeste mai departe »

UBS se confruntă cu complexitatea preluării Credit Suisse - Ce decizie cântăresc directorii

05 iunie 09:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBq8
media-155068201746367400.jpg

UBS are în vedere să-şi amâne publicarea rezultatelor trimestriale cel puţin până la sfârşitul lunii august, deoarece gigantul bancar elveţian se confruntă cu complexitatea preluării Credit Suisse, a informat duminică Financial Times, citată de Reuters, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Gaură uriașă la bugetul de stat, ținută secretă de guvernanți! 8 miliarde euro se duc pe dobânzi

05 iunie 08:50 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBq4
media-163990922766584400.jpg

Datele privind execuţia bugetară arată că Trezoreria statului a plătit, pe primele patru luni din an, dobânzi la creditele publice de 12,7 mld. lei (2,5 mld. euro). Dacă lucrurile vor continua aşa, atunci totalul de plată pentru 2023 va fi de 38 mld. lei (7,6 mld. euro), scrie Ziarul Financiar, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Pensia si banii!

05 iunie 08:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBq2
pensii01.jpg

In urma lansării proiectului de modificare a legii pensiei au fost primite opinii, observații, înjurături, aprecieri pozitive etc pe toate canalele de comunicare.

Citeste mai departe »
4 iunie 2023

​BNR este îngrijorată de schimbările demografice

04 iunie 12:24 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpZ
image-2022-11-20-25914995-41-imbatranire.jpg

​BNR este îngrijorată de schimbările demografice la care asistăm și o menționează printre „vulnerabilitățile structurale importante cu implicații majore asupra stabilității financiare”, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Biden aşteptat să promulge creşterea datoriei permise

04 iunie 11:00 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpR
499196.jpg

Înainte cu doar două zile ca Trezoreria să avertizeze că SUA se poate confrunta cu încetarea de plăţi, preşedintele Joe Biden a programat să semneze sâmbătă legea pentru majorarea plafonului datoriei, astfel ca ţara să nu aibă dificultăţi în plata facturilor, conform relatărilor agenţiilor de presă străine, scrie Bursa.ro

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.