Reteaua Corect

FB1A7620-640x400.jpg

Rusia blochează importurile de fructe și legume moldovenești

10:28 / 02 decembrie /  Intra in discutie

Producătorii agricoli din R. Moldova nu vor putea exporta fructe și legume în Federația Rusă începând cu 4 decembrie. Decizia a fost publicată de Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Federației Ruse, „Rosselhoznadzor”, scrie agora.md, conform G4Media.

Citeste mai mult »
1 decembrie 2023

ChatGPT la un an: 110 milioane de instalări şi aproape 30 de milioane de dolari încasaţi

01 decembrie 10:14 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nChG
image-2023-11-20-26696970-41-chatgpt-openai.jpg

OpenAI aniversează un an de când a lansat ChatGPT şi a dat startul a ceea ce mulţi numesc o revoluţie care va schimba radical multe domenii, inclusiv existenţa oamenilor, potrivit news.ro, citat de Hotnews.

Citeste mai departe »

Ziua națională, în așteptarea naționalizării

01 decembrie 09:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nChA
bogdan_jelea_PNL.jpg

Ca de obicei, în ultimii 19 ani, ziua națională, teoretic una a unității, este una a dezbinarii. Pentru că așa este modelul cotrocenist din 2004 încoace. Și tot din deal se pare că pleacă și obediența PNL, pe filiera unei doamne consilier prezidențial, apropiate de ONG-urile soroșiste, pentru o lege care face valuri în societate.

Citeste mai departe »
30 noiembrie 2023

Romarm face afacerea anului cu Israel: Țara noastră va produce obuziere mobile avansate

30 noiembrie 11:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nChv
media-161857689659696800.png

Israelienii de la Elbit Systems Ltd. (Elbit Systems) şi Romarm, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni (UAM), anunţă încheierea unui acord de cooperare între cele două companii, în domeniul producţiei de artilerie. Părţile vor înfiinţa Centrul Român de Artilerie, iar acordul de cooperare include producţia de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

De la anul, România va produce și exporta autobuze electrice

30 noiembrie 11:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCht
media-170132729497340100.jpg

România va produce și exporta autobuze electrice. La Ciorogârla, lângă București, din prima parte a lui 2024, compania românească BMC Truck&Bus va deschide o linie de producție pentru un autobuz electric marcă proprie ce va scoate de pe bandă, pentru început, 200 de unități pe an. Într-o fază ulterioară, linia de producție va fi extinsă până la 7-800 de unități anual, pentru că BMC vrea să devină exportator al acestor autobuze, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Elon Musk anunță sfârșitul X (fostul Twitter): Duceţi-vă dracului! Este clar?

30 noiembrie 10:47 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nChk
media-169122100514155600.jpg

Boicotarea reţelei de socializare X (fostul Twitter) de către agenţii de publicitate ar putea "ucide" platforma, a declarat miercuri Elon Musk, care şi-a cerut scuze pentru un mesaj controversat, dar a sfătuit aceste companii să "se ducă dracului", informează AFP, preluat de News.ro, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

De astăzi se scumpesc toate băuturile în magazine: intră în vigoare Sistemul Garanție-Returnare

30 noiembrie 10:00 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nChg
media-169643217204605400.png

Sistemul Garanţie-Returnare prin care, la achiziţia unei băuturi, românii vor plăti o garanţie de 0,50 lei pe care o vor putea recupera doar la predarea ambalajului în centrele speciale de colectare, devine operaţional de joi. Prin acest sistem, România va colecta şapte miliarde de ambalaje anual, plasându-se astfel pe locul 2 după Germania la colectarea de ambalaje, conform datelor anunţate de Ministerul Mediului, România putând recicla astfel cu până la 80% mai mult, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
29 noiembrie 2023
Adrian Vasilescu

Proba proprietăţii versus... o aritmetică relativă în disputa tezaurului românesc de la Moscova

29 noiembrie 11:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCha

Dacă europarlamentarul român Cristian Terheş, de la tribuna Parlamentului European, nu ar fi solicitat intervenţia înaltului for, care - împreună cu Comisia Europeană - „să sprijine eforturile ţării noastre pentru retrocedarea tezaurului românesc de la Moscova”, cea mai recentă controversă publică pe marginea acestui subiect nu s-ar fi iscat. Ce susţine Cristian Terheş? Că 94 de tone de aur - lingouri, monede, bijuterii, obiecte de artă şi documente istorice, parte importantă a identităţii noastre culturale - se află de peste o sută de ani la Moscova, adăpostite prin bună înţelegere cu guvernul ţarist. Iar Moscova a refuzat şi refuză să le restituie. În consecinţă, se solicită Parlamentului European şi Comisiei Europene „să folosească toate mijloacele diplomatice şi juridice disponibile pentru ca tezaurul să se întoarcă în România”.

Citeste mai departe »

Începe revoluţia ambalajelor de băuturi. Dar funcționează?

29 noiembrie 10:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCh7
1-sticla-returnabila-17814133.jpg

Proiectul mai are nevoie de ajustări, spun cei care au lucrat la pregătirea lui, recent fiind, de altfel, destul de aproape de o nouă amânare. În cele din urmă, decizia a fost ca SGR să intre în vigoare, urmând ca eventualele reglaje să fie făcute ulterior, din mers. ♦ Ca parte din procesul de punere la punct a SGR, RetuRO, administratorul sistemului, a inaugurat luni, pe 27 noiembrie, primul centru regional de colectare a ambalajelor de băuturi, aflat în comuna Bonţida din judeţul Cluj, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Ce spune agenţia de rating Moody’s despre Banca Transilvania

29 noiembrie 10:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCh6
moody-s.jpg

Performanţele financiare vor rămâne rezistente în pofida turbulenţelor macroeconomice. Indicatori de rentabilitate solidă, susţinuţi de poziţia de lider de piaţă, scrie ZF. Expunerea băncii este însă semnificativă pe creditele în valută, precum şi pe creditele de consum, vulnerabile la impactul unor rate mai mari ale dobânzilor şi al inflaţiei.

Citeste mai departe »

ZF: Din culisele tranzacţiei vizând Telekom

29 noiembrie 10:39 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCh5
foto-main-sefi-ote-dt.jpg

„Grupul Tomşa“ le-a transmis autorităţilor că „având în vedere situaţia curentă a TKRM“ tranzacţia ar trebui finalizată „cât mai repede cu putinţă“, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Un celebru producător canadian de geci de lux cumpără o fabrică din România

29 noiembrie 10:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCh4
media-170123810988427300.jpg

Canada Goose, renumită pentru jachetele sale umplute cu puf, și-a extins raza de acțiune la nivel global prin achiziționarea Paola Confecții, o importantă fabrică de tricotaje de lux din România. Mișcarea vine după ani de colaborare între cele două entități, marcând o evoluție semnificativă în strategia de expansiune a Canada Goose, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cum recunoști un loc de muncă toxic

29 noiembrie 09:38 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgX
image-2023-11-29-26717974-41-sef-toxic.jpg

Toxicitatea la locul de muncă și efectele pe care un mediu de lucru nesănătos le poate avea asupra psihicului și productivității angajaților sunt probleme care apar tot mai des pe radarul relației pe care o avem cu munca. Una din cinci persoane se confruntă cu hărțuire și violență la locul de muncă, arată cel mai recent studiu făcut de Organizația Internațională a Muncii, scrie HotNews, citând Panorama.

Citeste mai departe »

Angajații Hidroelectrica acuză un atentat la independenţa energetică a României

29 noiembrie 09:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgV
media-168332266149831900.jpg

Sindicatul Naţional Hidroenergetica organizează, miercuri, o acţiune de pichetare la sediul din Capitală al Hideoelectrica, sindicaliştii susţinând că actuala conducere a companiei adoptă o politică „de reducere mult sub prevederile Ordinului 96/2017 a lucrărilor de mentenanţă” şi că a stopat nejustificat lucrări de investiţii în noi capacităţi de producere, fapt care „nu este altceva decât un atentat la independenţa energetică a României. Concret, sindicaliştii reclamă că, după ce din cadrul companiei a fost înfiinţată „în mod artificial” o firmă de mentenanţă, aceasta nu primeşte lucrări, fapt ce pune în pericol locurile de muncă ale celor 1.200 de salariaţi, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 noiembrie 2023

Aflată într-o criză majoră, Germania a luat o decizie radicală

28 noiembrie 10:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgO
media-166926007827931200.png

Coaliţia de guvernare a Germaniei a prezentat luni un buget suplimentar care va ridica temporar plafonul autoimpus al împrumuturilor, după ce o hotărâre a curţii constituţionale a blocat planurile de cheltuieli ale guvernului, transmite Reuters, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ministerul Muncii: Pensiile din Pilonul 2 NU vor fi impozitate suplimentar

28 noiembrie 10:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgN
media-152417067977549700.jpg

Ministerul Muncii combate zvonurile lansate de administratorii fondurilor private de pensii, cu privire la o presupusă impozitarea suplimentară a veniturilor din Pilonul 2 și Pilonul 3, relatează Știripesurse. Într-un răspuns pentru stiripesurse.ro, reprezentanții Ministerului Muncii explică noua impozitare progresivă se referă exclusiv la pensiile de serviciu, așa-zisele pensii speciale.

Citeste mai departe »

Tarifele la energia electrică ar putea creşte de la 1 ianuarie cu 6%

28 noiembrie 09:27 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgE
media-166570753317089000.png

Tarifele de distribuţie a energiei electrice ar putea creşte cu 6% de la 1 ianuarie, a declarat Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Un sfert dintre români nu au bani să iasă o dată pe lună la restaurant. Unde ne situăm în UE

28 noiembrie 09:24 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgD
image-2023-11-1-26650656-41-bani.jpg

Călin și Dan erau prieteni de 15 de ani. Atunci când s-au cunoscut, Călin era curier, iar Dan era IT-ist. Salariile erau aproximativ egale, fiecare câștigând lunar circa 2000 de lei. Acum, Călin ia vreo 3.500 de lei, iar Dan ia peste 10.000 de lei, iar banii au dus la ruperea prieteniei celor doi. Călin nu mai poate face față financiar acestei prietenii și s-a retras discret. Potrivit Eurostat, un român din 4 nu-și permite să iasă măcar o dată pe lună la restaurant să mănânce și să bea cu prietenii, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Până și Ucraina a recuperat comorile de la ruși, în timp ce România încă așteaptă după tezaur

28 noiembrie 09:00 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgz
media-168223624625702100.png

O colecţie istorică de comori antice a fost returnată Ucrainei, după o dispută de aproape 10 ani cu Rusia privind proprietatea acesteia, anunţă Kievul, potrivit BBC. În același timp, România așteaptă de zeci de ani restituirea tezaurului ”păstrat” la Moscova, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 noiembrie 2023
Cristian Hostiuc

Liderii din business au o obligație

27 noiembrie 11:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgs

Liderii din business - Pavăl, Ostahie, Ciorcilă, Şucu, Stoica, Creţu, etc - au obligaţia de a lăsa moştenire pentru România, dincolo de o afacere proprie mai solidă şi mai extinsă, o economie mult mai puternică, de care să beneficieze, în primul rând, proprii angajaţi şi familiile lor şi apoi mult mai multă lume.

Citeste mai departe »

Pfizer dă în judecată Polonia pe subiectul vaccinului anti-Covid-19

27 noiembrie 11:25 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCgp
pfizer-scaled-1-1536x925.jpeg

Gigantul farmaceutic american Pfizer și-a intensificat disputa cu Polonia în legătură cu dozele excesive de vaccin Covid-19 comandate printr-un contract pe scară largă cu Uniunea Europeană, prin aplicarea unei măsuri legale pentru a cere plata a 60 de milioane de vaccinuri de care Varșovia nu avea nevoie, scrie SolidNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.