Reteaua Corect

646x404.jpg

Ministrul Turismului: Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție

11:32 / 18 octombrie /  Intra in discutie

Paguba produsă de Omnia Turism este cea mai mare de după revoluție, în condițiile în care agenția a vândut pachete de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru anul 2018 unui număr de 8.500 de clienți, iar pentru perioada 17 octombrie - 31 decembrie 2017 au mai fost încasați 433.000 de euro de la 202 turiști, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Citeste mai mult »
18 octombrie 2017
Adrian Vasilescu

Meteorologii prevestesc o iarnă grea. Economia românească are nevoie de fortifiante

18 octombrie 12:08 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGV

În prag de iarnă – o iarnă ce se anunţă aspră – economia are nevoie de fortifiante. Pentru creşterea imunităţii. Recent, într-o dezbatere publică, se opina că pentru asta vor fi necesare idei geniale… şi nu avem. Istoria însă – şi nu doar cea a poporului român, ci istoria lumii – are un alt punct de vedere. Şi anume, că întotdeauna e nevoie de ceva mai mult, de mult mai mult: să fie evitată capcana erorilor. Fiindcă pretutindeni, pe planetă, ţările ori doar companiile eşuează după ce guverne, patronate, manageri, producători, consumatori au căzut în plasa erorilor. Succesul economic le surâde doar acelor ţări sau acelor companii care reuşesc să reducă drastic consumul de greşeli economice.

Citeste mai departe »

Oltchim s-a vândut pe bucăţi: 3 companii îşi împart activele combinatului

18 octombrie 10:19 Publicat in Finante-Banci Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGK
oltchim-combinat-silviu-matei.jpg

Oltchim va încheia în această săptămână contractele de vânzare pentru pachete de active din cadrul combinatului cu trei companii, respectiv Chimcomplex S.A. Borzesti, Dynamic Selling Group SRL şi White Tiger Wealth Management Ltd, şi poartă în continuare discuţii cu alţi ofertanţi, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »
17 octombrie 2017

O companie din Cluj de web hosting se extinde în SUA, Olanda şi Marea Britanie

17 octombrie 10:24 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGr
2851207-publimedia-shutterstock.jpg

Compania clujeană Hosterion se extinde în patru noi locaţii internaţionale, şi anume Amsterdam (Olanda), Dallas şi Fremont (SUA) şi Londra (Marea Britanie), unde va oferi servicii precum găzduire web shared, găzduire magento, găzduire web premium şi VPS-uri managed, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste mai departe »

Cofetăriile Ana Pan, plus 20% la nouă luni

17 octombrie 10:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGq
10-ana-pan-cofetarie.jpg

Lanţul de cofetării ANA Pan, dezvoltat de familia Copos, a finalizat primele nouă luni din acest an cu afaceri mai mari cu aproape 20% faţă de perioada similară a anului trecut, menţinând ritmul de creştere cu două cifre înregistrat în prima jumătate a anului, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Depozitele bancare ale străinilor în România continuă să scadă

17 octombrie 10:17 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGp
2850878-publimedia-shutterstock.jpg

Dacă în ianuarie soldul depozitelor străinilor a fost de 3,55 mld. euro, după primul trimestru a coborât la 3,4 mld. euro, pentru ca la sfârşitul primului semestru să ajungă la doar 3,19 mld. euro, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Vânzările de autoturisme Dacia în Europa au crescut cu aproape 24% în septembrie

17 octombrie 10:13 Publicat in Auto Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGo
vanzarile-dacia-in-romania-au-scazut-cu-16-in-anul-2011-126365.jpg

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat în septembrie un avans de 23,8% în Europa (UE plus țările EFTA), iar cota de piață a constructorului de automobile s-a majorat de la 2,3% la 2,4%, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) publicate marți și citate de Agerpres.

Citeste mai departe »

Ce pregăteşte Amazon în Bucureşti

17 octombrie 09:44 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGj
33913733-l.jpg

Gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, va recruta cel puţin 1.300 de angajaţi pentru noul său sediu din Bucureşti, din cadrul proiectului Globalworth Campus din Pipera, dezvoltat de fondul de investiţii Globalworth condus de Ioannis Papalekas, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
16 octombrie 2017
Cristian Hostiuc

Cine este Gheorghe Şimon? Cine?!

16 octombrie 11:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGc

Nu cred că mulţi dintre voi aţi auzit de Mihai Tudose, 50 de ani, până duminică după-amiază, pe 25 iunie, când numele lui a explodat în media ca fiind propunerea lui Liviu Dragnea sau a lui Klaus Iohannis, pentru poziţia de prim-ministru din partea PSD, după căderea lui Sorin Grindeanu.

Citeste mai departe »

Cum poţi să cumperi un apartament LA JUMĂTATE din preţul pieţei

16 octombrie 10:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG7
bucuresti-publimedia-silviu-matei.jpg

Pe segmentul rezidenţial, cea mai mare diferenţă de preţ (pe metru pătrat), respectiv 57%, este valabilă în cazul apartamentelor – de la 1.166 de euro pe metru pătrat pe piaţa liberă, la 503 euro pe metru pătrat, scrie Business Magazin, consultat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Daea: Peste 42 de milioane de euro au plecat către 24.464 fermieri

16 octombrie 10:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG6
subventii-agricultura-ecologica.jpeg

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat la miezul nopții plata avansului pe suprafață aferent anului 2017, iar până în prezent s-au plătit peste 42 de milioane de euro pentru 24.464 de fermieri, a declarat luni, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citeste mai departe »

Grupul Digi se împrumută cu 200 de milioane de euro

16 octombrie 10:18 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG4
magazin-digi-magheru.jpg

Grupul Digi a încheiat vineri un împrumut pe termen scurt cu două facilităţi în valoare agregată de 200 milioane euro cu un sindicat bancar, din suma totală, 140 milioane euro fiind direcţionaţi spre finanţarea achiziţiei operatorului de telecomunicatii din Ungaria, Invitel Tavkozlesi Zrt., de catre Digi Kft, scrie Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

Avertisment DUR din partea BNR. Ce pericole implică majorarea ROBOR

16 octombrie 10:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG3
bnr.jpg

Creşterea preţurilor locuinţelor îi face pe oameni să acceseze credite pe care nu le vor putea rambursa. Astfel, BNR avertizează că majorarea Robor poate aduce un nou val de restanţe, scrie Știirpesurse.ro.

Citeste mai departe »

Lovitură grea pentru unul dintre coloșii bancari din România

16 octombrie 09:48 Publicat in Finante-Banci Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFX
media-142165786667974600.jpg

Raiffeisen Bank va fi obligată să modifice contractele de credit în franci elveţieni (CHF), după ce Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a sancţionat banca pentru practici incorecte şi va emite un ordin de încetare a acestora, scrie bursa.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
15 octombrie 2017

Metrorex introduce, din 15 octombrie, cinci noi titluri de călătorie

15 octombrie 11:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFQ
61662639.jpg

Metrorex introduce, începând din 15 octombrie, cinci noi titluri de călătorie cu metroul, printre care și abonamentul anual în valoare de 720 de lei, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Apartamentele s-au scumpit cu 30% faţă de 2014

15 octombrie 10:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFK
43-o-istorie-11.jpg

În luna septembrie, suma medie solicitată pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel naţional – atât noi, cât şi vechi – s-a majorat cu 1,9%, de la 1.141 de euro pe metru pătrat util la finele lunii august, până la 1.163 de euro pe metru pătrat util, arată un studiu realizat de imobiliare.ro și citat de Mediafax.

Citeste mai departe »
14 octombrie 2017

Case pe roţi realizate de cinci tineri din Miercurea Ciuc

14 octombrie 12:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFG
casuta-eco.jpg

Cinci tineri din Miercurea Ciuc realizează, de doi ani, căsuţe mobile, care au bucătărie, living, baie şi dormitor. Preţul unei astfel de locuinţe este cuprins între 17.000 şi 40.000 de euro, iar fondatorii proiectului au vândut deja şapte case de acest tip, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Citeste mai departe »

Paradoxul Samsung

14 octombrie 11:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFz
samsungs4-afp.jpg

Samsung ar putea câştiga cu 4 miliarde de dolari mai mult din componentele furnizate pentru iPhone X decât din cele pe care le fabrică pentru telefoanele Galaxy S8, potrivit unei analize realizate de Counterpoint Technology Market Research pentru The Wall Street Journal, citată de Investopedia, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
13 octombrie 2017
Adrian Vasilescu

PIB-ul României: surplus de viteză, deficit de sustenabilitate

13 octombrie 12:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFv

Privindu-ne în oglinda unei lumi îngrijorate – obsedate de efectele crizei care se stinge, dar care încă nu s-a stins – şi întrebându-ne dacă viteza mare cu care aleargă PIB-ul nostru este ori nu de lungă durată, nu putem să facem abstracţie de raportul dinamică-sustenabilitate. Căci ştim bine că, raportând creşterea noastră economică la populaţia ţării, a şaptea ca mărime din Uniunea Europeană, rezultatul nu este cel dorit. Sunt zece ţări în Piaţa Unică ale căror populaţii reprezintă, numeric, jumătate sau un sfert faţă de populaţia României, la care împart creşteri economice mult mai mari ca ale noastre. Fapt ce ne trimite să analizăm cu atenţie două repere: cât PIB facem noi şi pe cât capital ne bazăm.

Citeste mai departe »

O importantă companie din Anglia vine în România

13 octombrie 11:09 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFs
craiova.jpg

Un lider mondial, prezent în 160 de țări vrea să rupă norma în România. Gigantul își mută întreaga producție din Anglia în România. Reprezentanții au anunțat deja autoritățile locale din Craiova despre decizia conducerii holdingului industrial de a-și reloca în Bănie fabricile din Marea Britanie, după hotărârea privind ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, scrie Libertatea.

Citeste mai departe »

Chinezii atacă dur piaţa auto europeană

13 octombrie 10:56 Publicat in Auto Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFr
china.jpg

Competitivitatea chinezilor nu este un lucru nou pe care să-l aflăm acum, însă modalităţile ingenioase prin care încearcă aceştia să detroneze întreaga piaţă auto sunt demne de luat în seamă, scrie Gândul, consultat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.