Reteaua Corect

media-161907051891293200.jpeg

Daniel Dines vrea să intre pe piața imobiliară din București

10:04 / 12 Mai /  Intra in discutie

Daniel Dines, CEO UiPath, companie evaluată la peste 35 miliarde dolari prin listarea la Bursa de la New York, este în discuţie să intre în afacerea One United Properties, conform unor surse de pe piaţa financiară citate de Ziarul Financiar, relatează MEDIAFAX, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
11 mai 2021

Se pune la cale distrugerea Complexului Energetic Hunedoara - Angajaţii acceptă compensaţiile infime

media-147861666118804300.jpg

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) care doresc să plece din cadrul companiei prin procedura de disponibilizare colectivă ar putea beneficia de o compensaţie în bani în valoare de aproape 10.000 de euro şi de venituri de completare, potrivit propunerilor formulate de conducerea societăţii şi unii sindicaliști. Doar în prima zi şi-au anunţat dorinţa de a pleca 500 dintre cei 4000 de angajaţi, ceea ce va duce la dificultăţi majore de funcţionare, relateză Știripesurse.

Citeste mai departe »

Victor Ponta semnalează o 'bombă economică'

media-160702445125865300.jpg

Fostul premier Victor Ponta spune că înrăutățirea balanței de deficit comercial a României prin majorarea diferenței între importuri și exporturi, se traduce într-o „bombă economică” ale cărei urmări se vor simți mai devreme sau mai târziu, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
10 mai 2021

Marea mistificare a şomajului:

3-ilustratie-somaj.jpg

Numărul şomerilor ar depăşi 1 milion, dacă ar fi consideraţi şomeri „lucrătorii familiali neremuneraţi“, iar rata şomajului ar fi peste 10%, scrie ZF.

Citeste mai departe »

România, complet dependentă de vecinii săi pentru a ţine becurile aprinse

7-energie-bec-ss.jpg

La începutul zilei de luni, România este complet dependentă de importurile de energie, oprirea planificată a unui reactor de la Cernavodă fiind una dintre pricipalele cauze ale situaţiei actuale. Potrivit datelor Transelectrica, în acest moment România aduce de la vecinii săi peste 1.500 MW pentru a ţine becurile aprinse în contextul în care din toată flota de producţie a ţării, de 17.600 MW, nu produc acum decât 5.705 MW, anunță ZF.

Citeste mai departe »
Adrian Vasilescu

Inflaţia se întoarce!

Toată lumea vrea inflaţie de 2 la sută. Unii privesc în jos, cum facem noi acum, pentru că am sărit de 3 la sută, alţii în sus, aflându-se în teritoriile deflaţiei sau ale inflaţiei prea mici, şi aspiră să ajungă la 2 la sută, dar mai e şi pericolul să nu se poată opri şi să meargă mai departe. Acesta e tabloul global.

Citeste mai departe »

ANAF nu va mai executa silit românii care și-au plătit amenzile primite în starea de urgență

anaf-1170x658.png

Guvernul a decis că ANAF nu va mai executa silit românii care și-au plătit amenzile primite în starea de urgență, după mai multe reclamații în acest sens, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Importurile au crescut cu un ritm aproape dublu față de exporturi

image-2021-05-10-24787959-0-defic.png

În primele 3 luni din acest an, exporturile românești au adus economiei 17,7 miliarde de euro, în vreme ce importurile au consumat peste 23 de miliarde de euro, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică. Practic, exporturile au crescut cu 3,9%, iar importurile cu 7,1%, comparativ cu primul trimestru din anul trecut. Deficitul balanţei comerciale, care arată gradul de dependenţă şi de îndatorare faţă de exterior a fost de 5,32 miliarde euro, mai mare cu aproape 900 de milioane, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Pungile de plastic, taxate dublu în Marea Britanie din 21 mai

media-150393549404438100.jpg

Conform BBC, guvernul a anunțat că toate magazinele, inclusiv cele de colț, vor trebui să aplice taxarea din data de 21 mai, relatează Știrpesurse.

Citeste mai departe »
9 mai 2021

Economia europeană a trecut de temutul hop al recesiunii duble

10fabrica-de-biciclete.jpg

Economia europeană a trecut de temutul hop al recesiunii duble şi se îndreaptă spre o recuperare puternică, dacă este ajutată de consumatori sau dacă nu se împiedică de un euro prea tare, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Profit de pandemie pentru Romgaz. Estimare de 1,14 mil lei pentru anul acesta

Romgaz.jpg

Producătorul de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, estimează pentru acest an un profit brut de 1,14 miliarde lei, la venituri totale de 4,34 miliarde lei şi şi-a stabilit investiţii de 1,292 miliarde lei, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
8 mai 2021

OBICEIURILE românilor le scad lipsa de randament la lucru

media-161129372684957000.jpg

Depresia, anxietatea și mișcarea insuficientă cresc riscurile pentru sănătatea angajaților din România, în contextul pandemiei, arată un studiu realizat de Mercer Marsh Benefits. Nivelul stresului este în creștere, dar mulți intenționează să își schimbe stilul de viață, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

BCE: multe bănci nu conștientizează că se confruntă cu credite toxice

media-159913769641500400.jpg

Aproximativ 40% dintre băncile din zona euro încă nu conştientizează că s-ar putea confrunta cu defaulturi în rândul clienţilor cauzate de pandemie şi încă speră că vin vremuri mai bune sau încearcă să ascundă problemele sub covor, spune Andrea Enria, oficial BCE, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
7 mai 2021

Opacitatea PNRR. Comisia Europeană ne respinge proiectele, dar n-avem parte de o conferință de presă

3cristian-ghinea.jpg

Comisia Europeană ne respinge proiectele, dar ministrul fondurilor şi proiectelor europene nu a făcut nicio conferinţă de presă pentru transparenţă, scrie ZF.

Citeste mai departe »

Se modifică iar Codul de procedură fiscală

ministerul-finantelor-mfax.jpg

Apar noi modificări pe Codul de procedură fiscală, momentan fiind în dezbatere. Printre altele, se reglementează obligativitatea înrolării în SPV, apar două noi facilități pe amnistia din OUG 69/2020 și se corectează problemele cu plățile eronate făcute de contribuabili, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Pe 14 mai începe 'Rabla pentru electrocasnice'. Precizările ministrului Mediului

media-148065853827605400.jpg

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunţat că în 14 mai începe "Rabla pentru electrocasnice", primele produse care intră în program fiind maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele şi uscătoarele de rufe. Prin acest program se vor putea achiziţiona inclusiv laptopuri şi tablete, iar diversele componente au sume alocate separat, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Danemarca ocupă al doilea loc în Europa în Indicele Bogăției Națiunilor

image-2008-06-9-3213391-46-peisaj-din-copenhaga.jpg

Danemarca s-a plasat pe locul al doilea în Indicele Bogăției Națiunilor (WNI) - un clasament conceput de Warsaw Enterprise Institute (WEI) ca o alternativă la măsurarea bunăstării pe baza PIB-ului. Este o urcare cu două poziții față de WNI-ul anterior, publicat în 2015. Austria, Olanda și Germania excelează și ele, în timp ce Grecia, Croația, România și Bulgaria sunt la coada clasamentului, potrivit The Copenhagen Post, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

În ciuda programului Rabla, românii preferă mașini second hand

image-2019-03-18-23036646-46-rabla-2020.jpg

În ciuda eforturilor guvernamentale de a sprijini achiziția de autoturisme noi prin intermediul programului Rabla, românii preferă mașinile second-hand, foarte probabil din cauza prețului mai mic. De asemenea, sunt preferate mașinile pe motorină în continuare, cele electrice fiind încă departe de a constitui un segment cât de cât consistent în totalul înmatriculărilor din țara noastră. În primul trimestru, din totalul celor circa 7,4 milioane de mașini înmatriculate în România, aproape un sfert (peste 22% mai exact) erau autoturisme clasificate după norma de poluare din categoria non-euro, euro 1 sau cel mult euro 2, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
6 mai 2021

ANAF va extinde „Operațiunea Mecur”, de control în comerțul online

Anaf.jpg

Agenția Națională de Administrare Fiscală va extinde controalele pentru combaterea evaziunii fiscale din comerțul online, se arată în Programul de Convergență 2021-2024, adoptat de Guvern, scrie startupcafe.ro.

Citeste mai departe »

Societe Generale a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări

media-154265736833227200.jpg

Al treilea mare grup bancar listat din Franţa - Societe Generale - a raportat rezultate trimestriale peste aşteptări, pe fondul redresării semnificative a activităţilor la divizia de tranzacţionare, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

China suspendă dialogul economic cu Australia

media-160645413416991500.jpg

China a suspendat dialogul economic strategic cu Australia pe termen nedefinit, Beijingul acuzând Canberra de 'mentalitate de Război Rece', transmite joi dpa, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.