Reteaua Corect

TOP-10-tari-care-se-bazeaza-pe-energia-solara-640x300.jpg

România are a opta producţie de energie solară din Europa

10:21 / 21 iulie /  Intra in discutie

Producţia României de energie electrică pe bază eoliană este de 7,4 terawaţi pe oră, a 11-a din Europa, la egalitate cu cea a Irlandei, se arată în datele pe 2017 ale companiei British Petroleum (BP). România are totodată a opta producţie de energie solară din Europa, scrie Mediafax.

Citeste mai mult »
20 iulie 2018

Teodorovici, atac la șeful ANAF

20 iulie 10:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1B
scandal-intre-ministrul-finantelor-si-seful-anaf-eugen-teodorovici-in-ameninta-voalat-cu-demiterea-pe-ionut-misa-296354.jpg

Ministrul Finanţelor a anunţat că aşteaptă motivul legal pentru care ANAF nu a cerut la Cartea Funciară ca imobilul din Sibiu pierdut de familia preşedintelui Iohannis să treacă în proprietatea statului, iar şeful ANAF, Ionuţ Mişa, nu va mai fi subordonatul său dacă ”nu răspunde cerinţelor", scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

BNR și-a dat acordul - O cunoscută bancă din România dispare

20 iulie 09:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1x
media-150770765493165300.jpg

Grupul grecesc Vardinogiannis a anunţat miercuri că a finalizat achiziţia subsidiarei din România a băncii cipriote Marfin Bank, în urma primirii avizului favorabil din partea Băncii Naţionale a României (BNR), relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
19 iulie 2018

Companiile de explorare și producție petrolieră ies la ATAC

19 iulie 20:57 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1n
media-153157646496418000.jpg

Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră - ROPEPCA este profund îngrijorată de proiectul de Hotărâre de Guvern, prin care executivul vrea să plafoneze prețul de vânzare al gazelor din producția internă de la producători la furnizori la 55 lei/MWh până în 2021, sub nivelul de dinainte de liberalizarea pieței, de 60 lei/MWh, cu motivarea că, în absența unei astfel de măsuri, gazele interne se vor mai scumpi până la peste 80 lei/MWh în 2019, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Un gigant își mută activitatea din Italia în România

19 iulie 20:51 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1k
bekaert-538x332.jpg

Un gigant a hotărât să reloce activitatea din Italia în România! Astfel, două fabrici vor fi închise, iar sute de angajați vor fi concediați. Ca atare, în Italia au loc proteste în masă, scrie bugetul.ro.

Citeste mai departe »

Mai puţin de 10% din fermierii români au o vârstă de până la 40 de ani

19 iulie 11:11 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt1c
fermieri.jpg

România se situează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană când vine vorba de ponderea tinerilor care lucrează în agricultură, arată datele publicate joi de Eurostat și citate de Agerpres.

Citeste mai departe »

Final de eră la Telekom: Anunţul retragerii directorului zguduie piața

19 iulie 09:53 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt19
clipboard01.jpg

Grecul Anastasios Tzoulas, director financiar al grupului Telekom Ro­mânia, care a lucrat în cei 17 ani petrecuţi la Bucureşti cu toţi cei nouă directori generali pe care i-au avut companiile din grup şi care cunoaşte toate culisele afacerilor gru­pului cu afaceri de un miliard de euro pe an, se ve retrage din grup la finalul lunii iulie, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Detalii de culise despre cine se află în spatele Blue Air

19 iulie 09:51 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt18
media-149171243453824400.jpg

Blue Air este, după cifra de afaceri din 2015 a şasea cea mai mare companie antreprenorială din Bucureşti. Firma este controlată din 2013 de Teodor Cristian Rada, Marius Puiu, Tudor Constantinescu şi Luciana Păunescu, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Războiul comercial dintre China şi SUA, în avantajul Europei: Investiţii de zeci de miliarde de dola

19 iulie 09:23 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt11
55353748-l.jpg

Conflictul de ordin comercial dintre SUA şi China are deja efecte la nivel global, iar experţii constată că peisajul comerţului mondial a început să se schimbe, Beijingul investind de nouă ori mai mult în Europa decât în America de Nord, informează CNBC, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

BNR ia de la banci depozite de 11 miliarde lei, pentru a mentine ROBOR-ul peste 3%

19 iulie 09:16 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0Z
1807162308_robor-3-luni-dobanda-bnr.png

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atras astazi din piata bancara un volum ridicat de depozite, in valoare de 11,040 miliarde lei, pe o perioada de 7 zile, pentru care plateste dobanda de referinta, de 2,5%, cu scopul de a mentine dobanzile din piata interbancara (ROBOR) la niveluri ridicate, dupa ce in ultima perioada s-a inregistrat o tendinta de scadere a acestora, pe fondul revenirii unui surplus de lichiditati, scrie bancherul.ro.

Citeste mai departe »
18 iulie 2018
Adrian Vasilescu

Ar fi putut fi altfel?

18 iulie 12:37 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0V

Aşadar în ’90, în toamnă, starea economiei ajunsese într-un punct critic. Populaţia păstrase, de dinainte de decembrie ’89, bani devalorizaţi, fără acoperire cu mărfuri şi servicii pe piaţă. Peste aceşti bani, fără acoperire pe piaţă, au fost aruncaţi alţi bani fără acoperire: restituirea părţilor sociale, creşterile salariale, prime, redarea unor drepturi amputate înainte de ’89. La care s-a adăugat reducerea săptămânii de lucru. La 1 noiembrie 1990, trecerea la liberalizarea preţurilor a pus în mişcare spirala inflaţiei. Preţurile au făcut imediat explozie. Ani mulţi, de atunci, până în 2000, spirala preţurilor a antrenat în vârtej atât mărfurile alimentare, cât şi pe cele nealimentare. Recordul l-au bătut serviciile.

Citeste mai departe »

Avertisment sever al BNR

18 iulie 10:15 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0Q
bnr_82613500.jpg

Rezultatele în economie vor fi mult mai slabe pentru că încrederea dispare, iar venitul disponibil real al populaţiei suferă o „pierdere severă de ritm”, a arătat BNR, potrivit Ziarului Financiar.

Citeste mai departe »

Cine e noul şef al gigantului bancar Goldman Sachs

18 iulie 10:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0P
David-Solomon-Goldman.jpg

Banca americană de investiţii Goldman Sachs Group Inc a confirmat marţi că viitorul său director general va fi David Solomon, în prezent director operaţional, transmit BBC, Wall Street Journal şi Reuters, consultate de Agerpres.

Citeste mai departe »

INS: Lungimea reţelei de canalizare s-a extins cu aproape 2.000 de kilometri, în 2017

18 iulie 10:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0N
canalizare.jpg

Lungimea simplă a reţelei de distribuţie a apei potabile a fost anul trecut de 82.090,4 kilometri, cu 3% mai mare faţă de 2016, iar lungimea totală a reţelei de canalizare a ajuns la 36.344,5 kilometri, în creştere cu 5,8%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), remise miercuri AGERPRES.

Citeste mai departe »

Cum au avansat condiţiile de muncă în România

18 iulie 09:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0K
45719702-l.jpg

Aproximativ 6 din 10 români lucrează de acasă (remote) cel puţin o dată pe săptămână, iar peste 80% din companii sunt de părere că un spaţiu flexibil ar avea un impact direct în creşterea afacerii, maximizarea profitului şi menţinerea competitivităţii, arată un studiul IWG, citat de Mediafax.

Citeste mai departe »

Preţul grâului, în creştere din cauza secetei din Europa

18 iulie 09:29 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0F
741686-1531894025-pretul-graului-in-crestere-din-cauza-secetei-din-europa.jpg

Cotaţia grâului la bursa de la Chicago a crescut miercuri, pentru a doua zi consecutiv, atingând cel mai ridicat nivel din ultima săptămână, preţurile fiind susţinute de vremea secetoasă care a redus producţia în Europa, în regiunea Mării Negre, transmite Reuters, potrivit România Liberă.

Citeste mai departe »
17 iulie 2018

Vâlcov: Amnistia fiscală este prevăzută în programul de guvernare. Astea se fac şi nu se discută

17 iulie 09:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0s
bani-lei-catalina-filip.jpg

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, luni seară, că măsura amnistiei fiscale este prevăzută în programul de guvernare şi include ştergerea datoriilor unor companii, precizând însă că "astfel de lucruri se fac, nu se discută", scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

De unde vine căderea afacerilor Allview

17 iulie 09:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0r
1-lucian-peticila-alt-allview.jpg

Şeful Allview a explicat că aceasta a pierdut o jumătate din venituri pentru că a renunţat deliberat la telefoanele ieftine, scrie Ziarul Financiar. În 2018 compania din Braşov mizează însă pe o stabilizare a veniturilor la nivelul din 2017, afirmă Lucian Peticilă.

Citeste mai departe »

EIA lansează marți un raport despre jaful din pădurile României

17 iulie 09:52 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0q
jaf-in-padurile-din-olt.jpg

După 18 luni de investigaţii, Declic şi Agenţia americană pentru Investigaţii de Mediu (EIA) lansează marţi raportul care dezvăluie dezastrul din pădurile româneşti şi modul în care sunt tăiate ilegal zeci de hectare de păduri, iar zeci de metri cubi de lemn ajung zilnic la export, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Polonia şi Slovacia au convenit să îşi conecteze reţele de drumuri

17 iulie 09:49 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0p
asfaltari-drumuri.jpg

Polonia şi Slovacia au semnat luni un acord pentru a lega drumul expres polonez S19 cu noul drum R4 planificat de Slovacia, în cadrul eforturilor de a crea o rută de transport european cunoscută sub denumirea Via Carpathia, transmite agenţia PAP, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Vâlcov: Preţul gazelor se va ieftini cu peste 20% în următorul an

17 iulie 09:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nt0k
download.jpg

Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul propriu de lucru al prim-ministrului, a declarat, luni, că, în următorul an, preţul gazelor se va ieftini cu peste 20%, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.