Reteaua Corect

2849510-publimedia-shutterstock.jpg

România, o piaţă de traderi. Cum e plimbată energia de la un jucător la altul până i se pierde urma

10:39 / 19 august /  Intra in discutie

În România sunt activi 40 de traderi pursânge, din care numai 12 au un sediu aici ♦ În total, cu producătorii şi furnizorii, sunt 700 de jucători în piaţa energiei, „frumuseţea“ fiind că absolut toţi au dreptul legal de a face trading ♦ În 2021, România a produs 57 TWh de energie, dar numai pe bursă s-au plimbat 87 TWh, cu peste 50% mai mult ♦ Urmele tranzacţiilor se pierd, din suveica energiei unii fac profituri frumoase, dar consumatorii sunt curentaţi sigur prin facturi, relatează ZF.

Citeste mai mult »

Salonul Auto de la Geneva a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv

19 august 10:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2D
salon-auto.jpg

Salonul Auto Internaţional de la Geneva, programat să aibă loc în februarie 2023, a fost anulat pentru al patrulea an consecutiv, au anunţat joi organizatorii, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
18 august 2022
Adrian Vasilescu

Globalizarea şi mondializarea nu sunt sinonime!

18 august 09:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2l

O idee tulbură lumea: aceea că ascensiunea actualului ciclu inflaţionist, care macină nervii şi banii pe toate meridianele, are ca primă cauză tentaţiile sau tendinţele de deglobalizare. Această aserţiune nu are cum să fie combătută. Dacă am invoca doar ceea ce a devenit deja o axiomă - şi anume că „motorul“ care întreţine nebunia preţurilor este criza energetică - şi ar fi de ajuns ca probatoriu convingător. Pentru că, în ultimii 50 de ani, fracturile din procesul de globalizare au transformat ceea ce trebuia să fie tranziţia energetică - în dezordinea energetică.

Citeste mai departe »

Schema-suport din energie, cea mai mare bombă din economie

18 august 09:53 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2k
2849510-publimedia-shutterstock.jpg

La final de februarie, premierul Nicolae Ciucă anunţa că noua schemă de sprijin pentru consumatorii de gaze şi energie va presupune un efort bugetar de 14,5 mld. lei ♦ Tot el, alături de Virgil Popescu, ministrul energiei, îi ameninţau pe traderi cu impozite suplimentare ♦ Şase luni mai târziu, valoarea schemei de sprijin a ajuns la 40 de miliarde de lei, traderii plimbă energia nederanjaţi, subvenţiile acoperă aproape toată populaţia României, iar furnizorii ţipă că nu mai rezistă. ♦ Problema? Chiar şi cele 40 de miliarde de lei s-ar putea dovedi insuficiente în contextul în care ieri energia se vindea în România la halucinantul preţ de 2.700 de lei/MWh (551 de euro), iar gazul pentru iarnă ajunsese la 2.600 de dolari pe mia de metri cubi.

Citeste mai departe »

Electrica, pe minus din cauza haosului de pe piața energiei

18 august 08:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2g
media-164242665775120300.jpg

Electrica, companie controlată de stat, a raportat pentru S1/2022 o pierdere de 175,5 milioane de lei din cauza haosului de pe piaţa energiei. Veniturile totale au fost de 4,6 miliarde de lei, în creştere cu 42%, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Eurostat: Înregistrările de companii sunt în scădere, iar numărul falimentelor crește în UE

18 august 08:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2e
bani-euro-bancnota-ue-foto-pexels-karolina-grabowska-e1615299233882.jpg

În al doilea trimestru al anului 2022, înregistrarea de noi companii în Uniunea Europeană a scăzut cu 1,2% față de trimestrul precedent. În același timp, falimentele sunt în creștere, pentru al patrulea trimestru consecutiv, potrivit datelor Eurostat, agenția de statistică a UE, relatează publicația The Brussels Times, citată de Rador, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

5 recomandări pe care le primesc japonezii ca să se apere de inflație

18 august 08:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA2d
japonia-inflatie-curs-presiune.jpg

Japonia se chinuie de ani buni să facă inflație, după ce o bună perioadă a stat cu deflație. Acum, a reușit. Pe lângă scumpirile interne, scăderea yenului face ca japonezii să și importe inflație. Inflația în Japonia a crescut la peste 2% pentru prima dată în mai bine de 13 ani, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Crize multiple amenință viitorul economic al Chinei

18 august 08:18 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA27
download (2).jpg

Viitorul economic al Chinei se prefigurează a fi unul turbulent, măcinat de mai multe crize. Sectoarele imobiliar şi bancar dau deja semne de oboseală. Datele economice s-au înrăutățit, șomajul în rândul tinerilor fiind de 18,4%, cel mai mare din ultimii ani, scrie presamil.ro.

Citeste mai departe »
17 august 2022

Prețul petrolului ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimele 6 luni

17 august 09:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1X
media-158382251337758300.jpg

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 2%, până la cele mai reduse niveluri înregistrate în ultimele şase luni, înainte de invazia Rusiei în Ucraina, datele economice stârnind îngrijorări cu privire la o potenţială recesiune globală, în timp ce piaţa aştepta clarificarea discuţiilor pentru relansarea unui acord care ar putea permite mai multe exporturi iraniene de petrol, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Românii care primesc bani pentru cazarea ucrainenilor nu trebuie să îi declare la ANAF

17 august 09:34 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1W
media-164797238192938100.jpg

Statul a plătit în perioada aprilie-iunie aproape 108 milioane lei pentru cazarea şi masa cetăţenilor ucraineni. Din această sumă, 87,3 milioane sunt bani decontaţi de către persoane fizice care au cazat ucraineni, iar restul, de către persoane juridice, relevă date analizate de Profit.ro și citate de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Elon Musk pretinde că va cumpăra Manchester United. La cât este evaluat clubul englez

17 august 09:14 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1T
Elon-Musk-pretinde-c---va-cump--ra-Manchester-United--La-c--t-este-evaluat-clubul-englez.jpg

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a scris marți pe Twitter că va cumpăra clubul englez de fotbal Manchester United, fără a oferi detalii, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Cursă între marile puteri pentru gazele din Mozambic

17 august 09:05 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1P
media-157842411639041600.png

Uniunea Europeană are în vedere o creştere de cinci ori a sprijinului financiar pentru misiunea militară africană din Mozambic, ţară unde atacurile islamiştilor ameninţă proiecte de gaze naturale prin care UE urmăreşte să-şi diminueze dependenţa energetică faţă de Rusia, relevă un document intern european despre care scrie marţi Reuters, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Lukașenko bate cu pumnul în masă: 'Avem nevoie de dictatură în agricultură!'

17 august 08:55 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1M
media-164800954821947200.jpg

Agricultura are nevoie de o disciplină de fier, a declarat președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, care a inspectat complexul de selecție și semințe al Centrului științific al Academiei Naționale de Științe din Belarus (NASB), informează BelTA, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
16 august 2022

Facturi mai mari la gaze pentru consumatorii germani, începând din octombrie

16 august 10:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1D
Europenii-care-vor-pl--ti-facturi-mai-mari-la-gaze-din-octombrie--Nou---tax---ce-vrea-s---ajute-la---nlocuirea-livr--rilor-ruse--ti.jpg

Gospodăriile din Germania vor trebui să plătească anual aproape 500 de milioane de euro mai mult pentru gaze, după impunerea unei noi taxe, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Ce înseamnă patriotismul economic

16 august 10:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1z

Să fii importator, să dai de lucru chinezilor şi nemţilor, iar în ţară să ai o secretară sau să fii multinaţională, să investeşti aici, să angajezi sute şi mii de români, să obţii profit şi apoi să îl repatriezi?

Citeste mai departe »

Metrorex anunţă că va mai introduce şase trenuri în circulaţie, începând de marţi

16 august 10:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1y
metrou-metrorex.jpg

Metrorex a anunţat că, în urma discuţiilor purtate cu Alstom, compania care asigură mentenanţa la metroul bucureştean, şi a plăţii unor facturi pentru prestaţii de mentenanţă aferente anului 2022, s-a dispus introducerea în circulaţie a şase trenuri suplimentare, începând de marţi. Intervalul de succedare între trenuri va scădea astfel la 9 – 10 minute, pe toată reţeaua de metrou fiind introdus un număr de 40 trenuri, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Wall Street relansează tranzacțiile cu obligațiuni rusești (Reuters)

16 august 10:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1w
media-162229588005901700.jpg

Mai multe bănci importante de pe Wall Street au început să se ofere să faciliteze tranzacțiile cu obligațiuni rusești în ultimele zile, potrivit unor documente bancare consultate de Reuters, oferind investitorilor o nouă șansă de a se debarasa de active considerate toxice în Occident, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Manual de ucis o întreagă economie – cărticica roșie a lui Klaus Iohannis

16 august 10:03 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1v
Petrisor-Peiu.jpg

Cea mai cumpărată și (probabil) citită carte de pe glob, exceptând cărțile sfinte religioase, este mica broșură roșie, „Máo Zhǔxí Yǔlù” („Citate din Mao Zedong”, 毛主席语录), „semnată” de către fostul președinte chinez Mao Zedong, o culegere de 267 de citate și „aforisme” atribuite acestuia. Această broșură a fost tipărită în peste 700 de milioane de exemplare și fiecare familie din China (până de curând) deținea un exemplar. Nici „Stăpânul inelelor” sau „Harry Potter” nu s-au vândut în mai multe exemplare. Cărticica lui Mao este un exemplu tipic de colecție de prostioare, platitudine după platitudine, dar care, puse toate la un loc și citite, pot să explice cum a ajuns cel mai mare popor al lumii o națiune de săraci înfometați, în vremurile de atunci. Căci Mao va rămâne în istorie ca liderul chinez care și-a condus țara spre cel mai mare dezastru economic înregistrat vreodată.

Citeste mai departe »

Soluția laburiștilor la stoparea inflație

16 august 08:56 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1p
Keir-Starmer-800x450@2x.jpeg

În întreaga Europă se caută soluții pentru stoparea creșterii inflației, datorate mai ales creșterilor prețurilor la combustibil și energie. ÎN SUA, galonul a mai pierdut din „înălțimea prețului”, scrie newstand.ro.

Citeste mai departe »
15 august 2022
Cristian Hostiuc

Poţi să te numeşti antreprenor dacă câştigi 2.000 de euro pe lună?

15 august 11:12 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1l

De la ce nivel merită să laşi un job cât de cât sigur, cu salariul la timp, pentru a o lua pe cont propriu cu propria afacere, dar cu riscurile şi stresul de rigoare?

Citeste mai departe »

Prada vrea să obţină o evaluare de 1 miliard de dolari la listarea la bursa din Milano

15 august 10:54 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nA1g
646x404.jpg

Grupul italian de lux Prada vrea să obţină o evaluare de cel puţin 1 miliard de dolari într-o a doua listare la Milano şi lucrează cu Goldman Sachs Group pentru pregătirile preliminare, potrivit unui articol publicat de Bloomberg, preluat de Reuters și news.ro, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.