Reteaua Corect

/capital.ro

Alimente inferioare pentru Europa de Est. Grupul de la Vișegrad, întâlnire de urgență

09:25 / 25 februarie /  Intra in discutie

Liderii din patru state ale Europei Centrale se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a solicita Uniunii Europene să acţioneze împotriva marilor companii alimentare care folosesc ingrediente de calitate inferioară în produsele destinate vânzării în statele din Europa Centrală și de Est, transmite Reuters, potrivit DCNews.ro.

Citeste mai mult »
24 februarie 2017

BNR: Nu credem foarte mult în bitcoin, pentru că nu e ceva palpabil

24 februarie 11:08 Publicat in Finante-Banci Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqbc
/capital.ro

Banca Națională a României (BNR) nu crede foarte mult în bitcoin și nu avem vreo inițiativă pentru a adopta tehnologia Blockchain, pentru că nu o digerăm foarte bine, a declarat, joi, Ruxandra Avram, șef compartiment Reglementare și Monitorizare a Sistemelor de Plăți și Sistemelor de Decontare din Banca Națională a României (BNR), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
23 februarie 2017

Ce OBIECTIVE are Alexandru Petrescu la Mediul de Afaceri

23 februarie 11:43 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqau
/news.ro

Programul Startup-Nation, Legea prevenției, reconstrucția rețelei de comerț exterior și consolidarea capitalului autohton în economie se află pe lista obiectivelor asumate de noul ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Numărul de salariați cu studii generale a crescut cu 8,5% în 2016

23 februarie 11:40 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqat
/zf.ro

Numărul de salariați cu studii generale a crescut cu 8,5% în 2016, la peste 750.000 contracte de muncă, al celor cu studii medii și postliceale a urcat cu 12%, ajungând la peste 510.000 contracte de muncă, iar al celor cu studii superioare a scăzut cu 11,5%, coborând la circa 950.000 de salariați, arată datele unui studiu cu privire la dinamica forței de muncă, realizat de Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM), scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Globalworth a plătit 42,5 milioane de euro pentru un centru de distribuție al Automobile Dacia

23 februarie 11:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqas
/fisapostului.eu

Dezvoltatorul imobiliar Globalworth Real Estate Investments Limited, cel mai mare proprietar de clădiri de birouri clasa A din România, a anunțat miercuri că a semnat un acord pentru a achiziționa un centru de distribuție din județul Argeș, care în prezent este închiriat de Automobile Dacia, în schimbul sumei de 42,5 milioane de euro, informează un comunicat de presă al dezvoltatorului imobiliar, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Comisia Europeană: Inegalitatea veniturilor crește în România

23 februarie 11:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqar
/bugetul.ro

România are unul dintre cele mai mari niveluri de inegalitate a veniturilor din Uniunea Europeană, iar aceasta este în creștere, se arată într-un raport de țară publicat miercuri de Comisia Europeană, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Fermierii vor primi vineri primele subvenții pe vegetal

23 februarie 11:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqaq
/radiotimisoara.ro

Fermierii vor primi vineri primele plăți aferente subvențiilor anului 2016 din sectorul vegetal, cu patru zile mai devreme față de data de 28 februarie avansată inițial de ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat miercuri Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
22 februarie 2017

Verizon a redus cu 350 milioane de dolari prețul plătit pentru preluarea Yahoo!

/publika.md

Verizon Communications Inc, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, a anunțat marți că a ajuns la un acord pentru a prelua operațiunile de bază ale gigantului din domeniul Internetului - Yahoo! pentru suma de 4,48 miliarde de dolari, cu 350 milioane de dolari mai puțin decât prețul anunțat inițial la jumătatea anului trecut, informează Reuters, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Guvernul vrea să elimine TVA pentru imobilele de până la 100.000 de euro

22 februarie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9T
/monitorulcj.ro

Preţul caselor şi apartamentelor ar putea să scadă de luna viitoare. Guvernul vrea să elimine de la 1 martie TVA pentru locuinţele noi. Această facilitate vizează doar imobilele cu preţuri sub 100 de mii de euro. Măsura este cuprinsă în programul de guvernare, dar întârzierea adoptării bugetului ar putea pune în pericol respectarea termenului asumat, scrie Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Daimler va produce automobile Mercedes Benz în Rusia începând din 2019

22 februarie 10:56 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9S
/economica.net

Grupul auto german Daimler a anunțat marți că în 2019 va inaugura o uzină de asamblare în apropiere de Moscova la care va produce automobile Mercedes Benz, aceasta fiind prima investiție anunțată de un mare constructor auto occidental de la introducerea sancțiunilor internaționale vizând Rusia, în urmă cu trei ani, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Indicele principal al bursei a înregistrat cel mai mare nivel de după criză

22 februarie 10:51 Publicat in Burse Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9R
/infopinia.ro

Indicele principal al pieței de capital românești a consemnat, marți, cel mai mare nivel de după criză, conform informațiilor Bursei de Valori București (BVB), notează Agerpres.

Citeste mai departe »

Holzindustrie Schweighofer încasează o nouă lovitură

22 februarie 08:58 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9D
/alba24.ro

Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP), alături de Gărzile Forestiere, va supraveghea activitatea Holzindustrie Schweighofer pentru a vedea dacă suspiciunile invocate de către experții Forest Stewardship Council (FSC) la adresa companiei austriece nu au consecințe de natură legală, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, postat marți pe propria pagină de Internet, informează Stiripesurse.ro, citând Agerpres.

Citeste mai departe »
21 februarie 2017

Mircea-Titus Dobre: MasterPlanul pentru investiții în turism va fi legiferat până la 1 iulie

21 februarie 11:46 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9i
/ziuaconstanta.ro

Ministerul Turismului a inițiat un MasterPlan pentru investiții în domeniu, care va fi legiferat până la 1 iulie 2017, a declarat luni, la Digi24, ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Dacia, locul trei în topul celor mai fiabile mărci auto din Marea Britanie

21 februarie 11:42 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9h
/economica.net

Lista celor mai fiabile mărci de automobile din Marea Britanie este dominată de producătorii japonezi, o surpriză fiind însă clasarea pe locul trei a mărcii Dacia, ceea ce dovedește că reducerea costurilor nu înseamnă și diminuarea fiabilității, potrivit unui articol apărut în publicația Auto Express, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Consumul energetic al UE este sub cel din 1990

/roportal.ro

Consumul energetic al UE a scăzut sub nivelul din 1990, România înregistrând una dintre cele mai mari reduceri, de 44%; dependenţa UE de importul de combustibili fosili, în schimb, este în creştere, potrivit unui raport Eurostat publicat luni, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Investigație Consiliul Concurenței: De ce preţul carburanţilor în România depăşeşte media UE

21 februarie 11:33 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9f
/renasterea.ro

Consiliul Concurenței a demarat o investigație sectorială pe piața carburanților, pentru a analiza de ce prețurile în România sunt mai mari decât media din Uniunea Europeană, a declarat, luni, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, într-o conferință pe teme energetice, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

ANRM: România are rezerve importante de gaze la adâncimi mari

21 februarie 11:28 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq9e
/evz.ro

România are rezerve importante de gaze în zonele de mare adâncime, atât pe mare, cât și pe uscat, o altă mare companie fiind interesată de sectorul românesc al Mării Negre, a declarat, luni, Sorin Gal, director general al Direcției Generale Gestionare, Evaluare și Concesionare Resurse/Rezerve Petrol din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
20 februarie 2017

Bătălia pe cifre între OMV Petrom şi Rompetrol

20 februarie 11:05 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq8y
/zf.ro

Cele mai mari companii din România din domeniul petrolifer au crescut în 2016. Bătălia pe cifre dintre OMV Petrom şi Rompetrol e extrem de interesantă. OMV Petrom a vândut mai puţini carburanţi, la nivel de grup, în 2016, iar Rompetrol mai mulţi. Petrom a crescut doar vânzările prin benzinăriile din România, în timp ce Rompetrol a vândut mai mult pe toate palierele: şi prin staţiile din ţară, şi din depozite, dar şi la export, anunţă Economica.net, conform Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

România a importat peste 7,4 milioane tep de țiței, în 2016

20 februarie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq8x
/focus-energetic.ro

România a importat anul trecut o cantitate de țiței de 7,468 milioane tone echivalent petrol, cu 872.800 tep (13,2%) mai mare față de cea importată în 2015, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Târgul de Turism al României: Românii au cumpărat mii de vacanțe cu reduceri de 40-50%

20 februarie 10:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq8w
/oradesibiu.ro

Sute de români au luat, joi dimineață, startul în cursa pentru vacanțe cu reduceri de până la 50%, iar aleile de la Romexpo, locul în care se desfășoară Târgul de Turism al României (TTR), s-au animat cu mult înainte de ora oficială de deschidere, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Metrorex beneficiază de peste 340 de milioane de lei pentru investiţii în 2017

20 februarie 10:53 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nq8v
/stireadealba.ro

Metrorex beneficiază, în 2017, de 234 de milioane de lei alocaţi conform OUG 83/2016 şi de peste 109 milioane de lei, care reprezintă sume necheltuite în 2016 şi reportate în anul 2017, pentru investiţii în magistralele 4, 5 şi 6, potrivit datelor transmise de companie, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.