Reteaua Corect

/economica.net

Proiectul de buget pe 2017 este configurat pe o creștere economică de 5,2%

10:01 / 23 ianuarie /  Intra in discutie

Proiectul de buget pe anul 2017 este configurat pe o creștere economică de 5,2% prevăzută pentru acest an și de peste 5% pe întreg orizontul 2018-2020, deficitul bugetar (cash) fiind estimat la 2,96% din PIB, iar inflația medie anuală la 1,4%, conform Raportului privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018-2020, publicat luni pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, scrie Agerpres.

Citeste mai mult »
21 ianuarie 2017

FMI: Politicile protecționiste din SUA vor afecta negativ economia

/businessnow.ro

Politicile protecționiste ale noii administrații din SUA vor avea probabil un impact negativ asupra economiei, eclipsând orice efecte pozitive ale măsurilor de stimulare, a afirmat vineri directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, la o dezbatere organizată în cadrul Forumului de la Davos, transmit Reuters și DPA, citate de Agerpres.

Citeste mai departe »

Șeful OMC: Războaiele comerciale vor distruge locurile de muncă

/europafm.ro

Lumea ar trebui să se ferească de crearea unei crize, pe fondul discuțiilor privind războaiele comerciale, a afirmat vineri Roberto Azevedo, directorul general al Organizației Mondială a Comerțului (OMC), la o reuniune a miniștrilor Comerțului de la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite Reuters, conform Agerpres.

Citeste mai departe »
20 ianuarie 2017

Banca Românească și EximBank, finanțare pentru IMM-uri de 20 milioane lei

20 ianuarie 13:25 Publicat in Finante-Banci Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npTF
/economica.net

Întreprinderile mici și mijlocii pot accesa credite în valoare totală de 20 milioane lei pentru realizarea investițiilor sau pentru susținerea activității curente ca urmare a semnării Acordului de 'Plafon de garantare IMM' dintre Banca Românească și EximBank, se arată într-un comunicat al celor două instituții bancare, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Noile valori ale rovinietei intră în vigoare de vineri

20 ianuarie 13:22 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npTE
/tion.ro

Rovinietele pentru vehiculele de transport marfă se ieftinesc, începând cu data de 20 ianuarie, cu excepția celor cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone, în schimb se mențin valorile tarifului de utilizare și de trecere pe rețeaua de drumuri naționale pentru autoturisme, microbuze și autocare, informează, joi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

ANAF schimbă decontul de TVA pentru agricultori

20 ianuarie 13:19 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npTD
/jurnalul.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) propune un nou model de decont de TVA pentru agricultori, având în vedere modificările fiscale intervenite la începutul acestui an, potrivit unui comunicat al ANAF, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Prețul energiei pe bursă a crescut cu 80% față de începutul anului

20 ianuarie 13:17 Publicat in Burse Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npTC
/profit.ro

Prețul energiei electrice pe piața spot a bursei OPCOM a ajuns vineri dimineață la ora 9:00 la un nou record istoric de 550 de lei (122 de euro) pe MWh, cu 80% mai mare față de prețul înregistrat în primele zile ale acestui an, potrivit datelor de pe site-ul OPCOM, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »
19 ianuarie 2017

Cum a ajuns România să STRĂLUCESCĂ în UE: Cifrele care ne dau speranțe

19 ianuarie 13:35 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npT8
/bani.md

Rata anuală a inflației în zona euro și Uniunea Europeană (UE) s-a dublat în luna decembrie 2016, ajungând la 1,2% în cazul UE și la 1,1% în zona euro, de la 0,6% în noiembrie 2016, în timp ce în România creșterea prețurilor a rămas în teritoriul negativ, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat), scrie Stiripesurse.ro, citând Agerpres.

Citeste mai departe »

Puterea de cumpărare este în România la o treime din media europeană

19 ianuarie 13:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npT7
/financiarul.ro

Cu o putere medie de cumpărare de 4.181 de euro, românii rămân pe locul 33 în clasamentul european al puterii de cumpărare, la fel ca în 2015, situându-se cu mult sub puterea medie de cumpărare, de 13.672 de euro pentru cele 42 de ţări europene analizate de GfK, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Primul tren de marfă din China a ajuns în Marea Britanie pe "Drumul Mătăsii"

/independent.md

După o călătorie de 18 zile în care a parcurs 12.000 de kilometri, primul tren de marfă care a legat direct China de Marea Britanie a ajuns miercuri la Londra, informează AFP, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Consiliul ASF a aprobat majorarea capitalului social al societății Asirom VIG

19 ianuarie 13:22 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npT5
/paginadebanci.ro

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, majorarea capitalului social al societății Asigurarea Românească - Asirom Vienna Insurance Group cu suma de 84,57 milioane lei, având ca efect consolidarea capacității financiare a companiei, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Voinea (BNR): Nevoia de finanțare a statului în acest an este în jur de 9% din PIB

19 ianuarie 13:20 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npT4
/bancherul.ro

Nevoia de finanțare a țării în acest an este în jur de 9% din PIB, ceea ce este sustenabil, iar România are o imagine macroeconomică bună, a declarat miercuri viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Liviu Voinea, în cadrul "The Central Eastern European Forum", organizat de Euromoney, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »
18 ianuarie 2017

Deutsche Bank scapa de acuzatiile din SUA cu 7,2 mld. dolari

/wall-street.ro

Deutsche Bank a ajuns la un acord final cu Departamentul de Justitie al SUA in privinta modului cum a operat instrumente financiare ipotecare inainte de 2008, rezolvand astfel unul dintre cele mai mari riscuri legale, noteaza Bloomberg, potrivit Stiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

ASF a amendat Asirom cu 200.000 de lei, iar pe vicepreședintele directoratului cu 50.000 de lei

18 ianuarie 11:22 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npSq
/telegrafonline.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat societatea Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA cu 200.000 de lei și pe vicepreședintele directoratului, Bregovan Adamovic, cu 50.000 de lei, în urma unui control inopinat care a vizat activitatea acesteia, informează, marți, instituția, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Record istoric al exportului de energie. România alimentează vecinii masiv

18 ianuarie 11:17 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npSp
/ziarulfaclia.ro

În data de 16 ianuarie, la ora 18.10, România a înregistrat un export de 1.866 de MW de energie electrică, record istoric de când există date centralizate ale Transelectrica cu privire la producţie, consum şi comerţ transfrontalier cu energie. Precedentul record data din 27 noiembrie 2015, când exportul de energie ajunsese la 1.680 de MWh, scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »

Anghel (BVB): România are nevoie de un fond suveran

18 ianuarie 11:13 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npSn
/capital.ro

România are nevoie de un fond suveran de investiții după modelul polonez, pentru că la un euro investit de stat, investitorul privat poate aduce patru, a declarat Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB), care participă, în Austria, la "The Central Eastern European Forum", informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Firmele pot comunica electronic cu MFP și ANAF

18 ianuarie 11:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npSm
/profit.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) permite și firmelor să acceseze Spațiul Privat Virtual (SPV), astfel încât să primească de la autoritățile fiscale, și să transmită acestora, documente fiscale în format electronic, se arată într-un comunicat al ANAF, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
17 ianuarie 2017

O misiune a FMI începe, miercuri, o vizită la București

17 ianuarie 11:31 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npRO
/jurnal.md

O misiune a Fondului Monetar Internațional (FMI) efectuează, în această săptămână, o vizită la București pentru un prim contact cu noua echipă guvernamentală, potrivit ministrului Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Forumul Economic Mondial începe marţi, la Davos

/capital.ro

Forumul Economic Mondial (FEM) începe marţi, 17 ianuarie, şi reuneşte la Davos - Elveţia - liderii politici şi economici ai lumii; tema centrală a întâlnirii din 2017 este leadershipul responsabil, printre subiectele de dezbatere regăsindu-se schimbările climatice şi energia regenerabilă, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Principalii producători de țiței majorează cheltuielile în 2017

/wall-street.ro

Principalii producători occidentali de țiței ar urma să-și majoreze cheltuielile în 2017, prima creștere din ultimii trei ani, principalele beneficiare urmând să fie industriile energetice din Asia, se arată într-un raport publicat luni de compania de consultanță Wood Mackenzie, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

MFP a împrumutat 730 de milioane de lei de la bănci, mai mult decât dublu față de suma programată

17 ianuarie 11:21 Publicat in Finante-Banci Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/npRL
/telegrafonline.ro

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 730,4 milioane de lei de la bănci, mai mult decât dublu față de suma programată, printr-o emisiune de obligațiuni de stat pe șase ani, la un randament mediu de 3,14% pe an, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.