Reteaua Corect

/economica.net

Guvernul vrea sa stoarca pana la ultima picatura profiturile companiilor de stat

10:59 / 30 martie /  Intra in discutie

Companiile cu capital de stat ar putea ramane si fara rezervele care constituie sursa proprie de finantare, dupa ce au fost obligate, printr-un memorandum al Guvernului, sa distribuie actionarilor minim 90% din profit, sub forma de dividende, pentru a fi acoperite cheltuielile cu majorarile salariale. Ministerul Finantelor a pus in dezbatere publica un proiect de OUG care prevede printre altele ca aceste societati sa redistribuie aceste rezerve sub forma de dividende sau varsaminte la bugetul de stat. Practic, Guvernul vrea sa lase companiile fara niciun ban din profituri pentru investitii, scrie HotNews.ro.

Citeste mai mult »
29 martie 2017

Ursache: Trezoreria mai are 2,2 miliarde euro din privatizări

29 martie 11:09 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqqq
/jurnalul.ro

Trezoreria statului mai are 2,2 miliarde euro disponibili din privatizări, din cele aproape 7 miliarde euro, iar banii aceștia nu pot rezolva până în 2020 investiții de 10 miliarde euro, cât și-a propus statul român, a declarat, marți, Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, într-o conferință de specialitate, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »

România reia exportul de ovine și bovine către Israel

29 martie 11:06 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqqp
/telegrafonline.ro

România va relua exportul de ovine și bovine către Israel, în condițiile în care autoritățile israeliene au anunțat marți ridicarea restricțiilor impuse țării noastre, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Havrileț (ANRE): Prețul final al gazelor pentru populație va crește cu 1-2% de la 1 aprilie

29 martie 11:04 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqqo
/economica.net

Tariful final al gazelor pentru populație va crește cu 1-2% de la 1 aprilie, când prețul gazelor de producție internă va fi liberalizat, a declarat, marți, Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energie (ANRE), într-o dezbatere pe această temă, informează Agerpres.

Citeste mai departe »

Enel i-a confirmat lui Grindeanu că va plăti datoria către România

29 martie 11:01 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqqn
/investenergy.ro

Directorul Enel România, Georgios Stassis, i-a comunicat marți, 28 martie, premierului Sorin Grindeanu că gigantul energetic italian va plăti până la sfârșitul acestui an suma de peste 400 de milioane de euro datorată statului român în urma deciziei Curții Internaționale de Arbitraj de la Paris, scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »

Grindeanu către americani: Vorba lungă, sărăcia oamenilor

29 martie 10:58 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqqm
/chillpill.ro

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit miercuri dimineață, la Palatul Victoria cu reprezentanții Consiliului de Afaceri Americano-Român, informează Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »
28 martie 2017

Alro a trecut pe profit în 2016, după patru ani de pierderi

28 martie 11:43 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqpW
/news.ro

Alro SA, cel mai mare producător de aluminiu din Europa continentală (excluzând Rusia și Peninsula Scandinavă), a raportat un profit net de 67 milioane de lei, în 2016, față de o pierdere netă de 24 milioane de lei, înregistrată în 2015, potrivit unui comunicat al grupului remis marți Bursei de Valori București, scrie Agerpres

Citeste mai departe »

Grupul de asigurări Lloyd's of London îşi mută sediul în UE, în contextul Brexit

/zf.ro

Grupul de asigurări Lloyd's of London va anunţa în cursul acestei săptămâni unde va stabili viitorul sediu din spaţiul Uniunii Europene, în contextul ieşirii Marii Britanii din UE, urmând să opteze între oraşele Bruxelles şi Luxemburg, afirmă surse citate de site-ul agenţiei Reuters, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Marile bănci europene realizează un sfert din profituri în paradisuri fiscale

/capital.ro

Primele 20 de bănci europene au declarat că în 2015 au obținut aproximativ un sfert din profiturile lor în paradisuri fiscale, preferate fiind Luxemburg și Irlanda, arată un studiu publicat luni de organizația nonguvernamentală Oxfam, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Nicolescu (Deloitte): Surplusul de certificate verzi va crea haos în sistemul energetic

28 martie 11:30 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqpT
/wall-street.ro

Certificatele verzi amânate, pe care le vor primi producătorii de energie regenerabilă de la 1 aprilie, vor duce la un surplus uriaș de certificate în piață, ceea ce va crea haos în sistemul energetic, dacă Guvernul nu modifică în ședința din această săptămână legislația din domeniul energiei verzi, a declarat, Răzvan Nicolescu, senior consultant în cadrul Deloitte și fost ministru de resort, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Excedent bugetar de 0,05% din PIB în primele două luni ale anului

/capital.ro

Execuția bugetului general consolidat pe primele două luni din 2017 s-a încheiat cu un excedent de 397,1 milioane lei, respectiv 0,05% din PIB, față de 788,1 milioane lei, respectiv 0,10% din PIB, înregistrat în aceeași perioadă a anului 2016, conform datelor operative, informează, luni, Ministerul Finanțelor Publice (MFP), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
27 martie 2017

Economiștii spun că proiectele lui Trump nu justifică creșterile record de pe bursă

27 martie 10:21 Publicat in Burse Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqpk
/economica.net

Promisiunile președintelui Donald Trump în materie de politică economică nu justifică creșterile record înregistrate de bursele de pe Wall Street de la alegerea sa, arată rezultatele unui sondaj de opinie realizat de National Association for Business Economics (NABE), o asociație americană specializată în economie, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Rata creditelor neperformante a crescut la 9,75%, în ianuarie

/capital.ro

Rata creditelor neperformante a crescut cu 0,29 puncte procentuale, la 9,75%, în ianuarie, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR), potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Numeroşi antreprenori se plâng de DISCRIMINARE negativă

27 martie 10:16 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqpi
/businessmagazin.ro

Autorităţile ar trebui să ofere în plan comercial acelaşi tratament firmelor cu capital majoritar autohton ca acela aplicat firmelor străine, pentru că numeroşi antreprenori se plâng de discriminare negativă din partea statului, se afirmă în studiul „Pregătiţi pentru viitor? O nouă perspectivă asupra economiei României”, realizat de Florian Neagu, Florin Dragu şi Adrian Costeiu, specialişti din cadrul Direcţiei de Stabilitate Financiară şi de Gestiune a Riscurilor din Banca Naţională, scrie Mediafax, citând Ziarul Financiar.

Citeste mai departe »

O nouă întâlnire pe tema colectării la buget

27 martie 10:10 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqph
/secundatv.ro

Primul ministru, Sorin Grindeanu, se întâlneşte luni dimineaţă cu ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan, cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi ai Comisiei Naţionale de Prognoză, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Proprietatea românească, transferată în portofele de pe Wall Street

27 martie 10:07 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqpg
/zf.ro

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea din 2010, a solicitat acţionarilor FP să aprobe în Adunarea Generală Extraordinară (AGEA) reducerea capitalului social subscris de la 5,23 miliarde de lei la 4,85 miliarde de lei, prin anularea unui număr de 739.398.468 de acţiuni proprii, cu o valoare nominală de 0,52 lei, achiziţionate de Fond în cadrul celui de-al şaptelea program de răscumpărare. Astfel, după diminuare, capitalul social subscris va fi împărţit în 9.334.628.278 acţiuni, cu valoarea nominală de 0,52 lei pe acţiune. Această mișcare gândită de americanul Paul Singer, numit „hoitarul de pe Wall Street“ și care stă în spatele Franklin Templeton, deturnează sensul desființării FP, scrie Cotidianul.ro.

Citeste mai departe »
25 martie 2017

Activitatea economică în zona euro, la cel mai ridicat nivel din aprilie 2011

/independent.md

Un studiu realizat de compania de analize financiare Markit arată că activitatea economică în zona euro a înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din ultimii aproape șase ani, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »

Aeroportul Băneasa se va redeschide pentru pasageri

25 martie 09:40 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqoN
/rnews.ro

Directorul general al CNAB Liviu Radu a confirmat pentru Business Magazin redeschiderea pentru zborurile comerciale a Aeroportului Internaţional Aurel Vlaicu din Băneasa, închis pentru acest tip de activitate în 2012, notează Mediafax.

Citeste mai departe »

Peste 6.000 de cereri pentru ajutorul de minimis pentru cultivarea tomatelor în spații protejate

25 martie 09:36 Publicat in Business Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqoM
/stiriagricole.ro

Peste 6.000 de solicitări de înscriere au fost depuse până în prezent la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pentru obținerea sprijinului financiar pentru tomate cultivate în spații protejate, a declarat vineri, la Alba Iulia, Ionuț George Diaconeasa, consilier secretar de stat, transmite Agerpres.

Citeste mai departe »
24 martie 2017

Volkswagen revine cu succes pe piețele de obligațiuni

24 martie 12:48 Publicat in Companii Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nqor
/economica.net

Investitorii s-au grăbit joi să participe la revenirea Volkswagen pe piețele europene de obligațiuni, cel mai mare producător auto din lume realizând prima emisiune de bonduri din august 2015, înainte de izbucnirea scandalului emisiilor (Dieselgate), se arată într-un articol apărut în publicația britanică Financial Times (FT), conform Agerpres.

Citeste mai departe »

BCE: Băncile cu sediul în Marea Britanie trebuie să-și mute funcțiile cheie și filialele în UE

/paginadebanci.ro

BCE se așteaptă ca băncile cu sediul în Marea Britanie, care încearcă să-și păstreze accesul la piața unică europeană după Brexit, să-și distribuie operațiunile și să-și mute funcțiile cheie și filialele, a declarat președintele noii agenții de supervizare bancară (SSM) din cadrul Băncii Centrale Europene, Daniele Nouy, transmite Reuters, conform Agerpres.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.