Reteaua Corect

Ziua națională, în așteptarea naționalizării

Scris de newsreporter in 01 decembrie 2023 la 09:55, in Business. 755 vizualizari Intra in discutie Tagurinationalizare, Ziua Nationala shortlinkhttp://crct.ro/nChA

Ca de obicei, în ultimii 19 ani, ziua națională, teoretic una a unității, este una a dezbinarii. Pentru că așa este modelul cotrocenist din 2004 încoace. Și tot din deal se pare că pleacă și obediența PNL, pe filiera unei doamne consilier prezidențial, apropiate de ONG-urile soroșiste, pentru o lege care face valuri în societate.

E vorba de Codul urbanismului, un act normativ care lovește puternic tocmai în electoratul inițiatorilor. Asta pentru că ministrul dezvoltării este liberal. Iar documentul propus de el propune o formă de confiscare sau naționalizare a proprietății, pe lângă prevederile neconstituționale prin retroactivitate. 
Spicuind din presă, aflăm că dacă primaria declară spațiu verde la noi în curte, trebuie să o deschidem accesului public. Sau dacă avem un teren în proprietate, pe care aceeași primărie îl declară spațiu verde, nu mai putem să facem nici un coteț de câine pe el. Dar nici să il vindem, că nu mai are nicio valoare. Însă putem să-l considerăm în "avutul obștesc". La fel, dacă vrem să ne facem o casă, pe terenul propriu, și demarăm obținerea actelor, iar legislația se schimbă, așa cum prevede noul Cod urbanistic, am aruncat banii pe fereastră, că nu mai avem voie să facem nimic. La fel, dacă dă Dumnezeu și ajungem să ne ridicăm o casă pe propriul teren, dacă primăria ne-a greșit autorizația și nu ne-a cerut vreun act la dosar, va trebui să o dărămăm, chiar dacă am respectat întocmai toate prevederile acelei autorizații.
Altfel spus, bătaie de joc, haos, impredictibilitate. Pe modelul Nicușor Dan și al alianței PNL-USR-PMP din Capitală. Alianță responsabilă de jumătate din deficitul bugetar actual, dacă ne gândim că 7% a scăzut contribuția la PIB a Bucureștiului în ultimii 3 ani.
Paradoxal, a ajuns "ciuma roșie", prin vocea lui Marcel Ciolacu sau Marius Budăi, să apere sfânta proprietate privată, să anunțe că proiectul liberal de naționalizare nu va trece cum a propus ministrul Veștea de la Dezvoltare. Quintus și Câmpeanu se răsucesc, probabil, în mormânt, văzându-și urmașii. Cât despre Dinastia Brătienilor, în frunte cu Ionel, făuritorul Marii Uniri, greu de zis cum ar sărbători astăzi Ziua națională. Oare liberalii vor inventaria Florica drept spațiu verde și vor dărâma clădirea-simbol a istoriei lor?
Rămâne de vazut...

de Bogdan Jelea

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.