Reteaua Corect

ZF: Din culisele tranzacţiei vizând Telekom

Scris de newsreporter in 29 noiembrie 2023 la 10:39, in Business. 303 vizualizari Intra in discutie Taguriclever, Telekom, tkrm, tomșa, tranzactie shortlinkhttp://crct.ro/nCh5

„Grupul Tomşa“ le-a transmis autorităţilor că „având în vedere situaţia curentă a TKRM“ tranzacţia ar trebui finalizată „cât mai repede cu putinţă“, scrie ZF.

Grupul de investitori condus de antreprenorul Adrian Tomşa, cunoscut în principal pentru businessul Clever Media Network (CMN), le-a tran­smis autorităţilor că poate acoperi din fonduri proprii un procent de 20 până la 45% din valoarea tranzacţiei de achiziţie de la gigantul german Deutsche Telekom a ope­ratorului de telefonie mobilă Telekom România Mobile (TKRM), restul sumei ur­mând să fie acoperit prin atragerea de fi­nan­ţări, au declarat pentru ZF surse din in­dus­trie, familiare cu acest proces, care nu sunt însă autorizate să discute public aceste date.

„«Grupul Tomşa» a notificat autorităţile că plata preţului de achiziţie aferent tranzacţiei se va efectua după cum urmează: o sumă echivalentă cu 20 până la 45% din preţul final de achiziţie va fi achitată din fonduri proprii ale acţionarilor Quantum Projects iar restul de preţ va fi achitat prin contractarea unei finanţări de la una sau mai multe bănci comerciale stabilite în România“, conform surselor ZF.

„Grupul Tomşa“ nu a oferit în dosarul trimis autorităţilor informaţii despre ceilalţi investitori implicaţi în operaţiunea de preluare a Telekom România Mobile şi nici despre entităţile cu care se discută finan­ţarea, ci doar nişte date generice. „Docu­mentul menţionează că „Grupul Tomşa“ este deja în discuţii cu diverse bănci comerciale cu renume şi tradiţie pe piaţa financiar-bancară din România, pentru obţinerea restului de finanţare necesară (cum ar fi CEC Bank SA, Banca Comercială Română etc.)“. Sursa ZF notează că documentul nu arată că „Grupul Tomşa“ discută cu BCR sau CEC Bank ci cu bănci „precum“ cele două instituţii bancare menţionate.

Documentul mai arată că „Grupul Tomşa“ se angajează să „nu contracteze împrumuturi bancare de la fonduri de investiţii“ şi nici să semneze tranzacţii de finanţare care să implice sau să conducă la „un control direct şi/sau indirect sau la drepturi de veto asupra Telekom din partea unor terţi.“

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.