Reteaua Corect

Zborurile anulate şi amenda de 2 mil. euro pentru Blue Air ridică noi întrebări

Cum pot autorităţile române să aplice amenzi raportat la cifra de afaceri pentru Wizz Air şi Ryanair când cei doi operatori, care au 60% din traficul de pe Otopeni, declară în România afaceri de 100.000 de euro şi zero angajaţi? - se întreaba ZF.

Horia Constantinescu, preşedintele ANPC pentru ZF: „Nu avem niciun reper cu privire la cifra de afaceri a Wizz Air sau Ryanair şi nu stabilim noi sacţiunea, atât timp cât nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României“.

Compania românească Blue Air a fost sancţionată pe 14 iulie de către Autoritatea Naţio­na­lă pentru Protecţia Consu­matorilor (ANPC) cu 2 mil. euro pentru neîndeplinirea obligaţiilor faţă de pasageri şi pentru un număr mare de zboruri întârziate sau anulate în ultimul an.

Astfel, Blue Air, plăteşte cu amendă neplăcerile create consumatorilor, însă problema care apare se referă la competitorii Blue Air, care au anulat la rândul lor zboruri. Wizz Air şi Ryanair, companii care au avut, de asemenea, nenumărate întârzieri şi/sau anulări de zboruri şi care operează circa 60% din traficul de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sunt ferite, cel puţin deocamdată, de la a plăti amenzi. Cum se explică?

„Nu am sancţionat, până acum, nici Wizz Air şi nici Ryanair pentru că nu am reuşit să îi mutăm pe teritoriul României. Dacă vom reuşi, cu ajutorul celor de la Blue Air, atât de vătămaţi de ceea ce li s-a întâmplat, cu siguranţă îi vom sancţiona şi pe ei. Ei nu au sediu şi puncte de lucru pe teritoriul României. În schimb, am sesizat instituţiile europene cu atribuţii în domeniu aşa cum şi dânşii au făcut-o atunci când au constatat că şi Blue Air derapează de la orice fel de regulament european. Nu avem niciun reper cu privire la cifra de afaceri a Wizz Air sau Ryanair şi nu stabilim noi sacţiunea, atât timp cât nu îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României“, a declarat pentru ZF Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.