Reteaua Corect

WhatsApp are în plan o schimbare majoră

Scris de newsreporter in 24 aprilie 2020 la 11:07, in Business. 422 vizualizari Intra in discutie Tagurifacebook, publicitate, reclame, WhatsApp shortlinkhttp://crct.ro/nvZI

Facebook nu a renunţat la ideea afişării reclamelor în WhatsApp, apariţia acestora fiind doar o chestiune de timp, relatează Știripesurse.ro.

Dintre toate produsele Facebook, WhatsApp este cel mai “curat” din punctul de vedere al reclamelor. A scăpat după ce compania americană a decis la începutul anului să “îngheţe” planurile de implementare a reclamelor, potrivit news.ro.

Citește și: Președintele Academiei Române prezintă cifrele ASCUNSE de Guvern: 'Bătrânii nu au nevoie de milă și de pomană. Nu-i umiliți'

Conform unor surse anonime citate de The Information, Facebook s-a temut de două lucruri când a decis să amâne adăugarea reclamelor. S-a temut de represaliile autorităţilor antitrust şi s-a temut de reacţia utilizatorilor, care au început să fie din ce în ce mai preocupaţi de intimitate şi de protecţia datelor personale.

Oficialii Facebook recunosc acum că reclamele în WhatsApp reprezintă o oportunitate pe termen lung a companiei. Este vorba de reclame afişate în secţiunea Status, însă nu este exclusă posibilitatea ca acestea să-şi facă eventual apariţia în lista de conversaţii şi chiar în fereastra de discuţii.

Planurile de implementare a reclamelor în WhatsApp vor continua după ce Facebook va realiza interoperabilitate dintre cele trei produse de comunicare pe care le deţine: WhatsApp, Messenger şi Instagram Direct.

Facebook are nevoie de interoperabilitate pentru a realiza targetarea cu reclame a utilizatorilor de WhatsApp. Aplicaţia este criptată end-to-end, iar Facebook nu poate citi conversaţiile pentru stabili ce reclame să le afişeze utilizatorilor.

După realizarea interoperabilităţii, Facebook va face conexiunea între utilizatorii de WhatsApp şi profilurile acestora de Facebook prin intermediul numărului de telefon. Astfel, targetarea pe WhatsApp se va face în funcţie de datele colectate în cadrul Facebook.

Oricum, în funcţie de cum va decurge realizarea interoperabilităţii şi eventualele probleme cu autorităţile locale, până la afişarea reclamelor pe WhatsApp ar mai putea trece câţiva ani.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.