Reteaua Corect

The Washington Post: Cât de sănătoasă este economia Statelor Unite?

Ritmul creşterii economice din Statele Unite se diminuează, iar mediile de afaceri se tem să revină la intensificarea investiţiilor, afirmă experţi citaţi de cotidianul The Washington Post într-o analiză asupra economiei americane, potrivit Mediafax.

"Economia SUA este dificil de analizat. Sunt numeroae locuri de muncă, iar bursele au ajuns la performanţe-record, dar mediile de afaceri sunt îngrijorate privind perspectivele, astfel că nu revin la investiţii. Preşedintele Donald Trump afirmă că sunt cele mai mari performanţe economice, dar, în acelaşi timp, îndeamnă Rezerva Federală să adopte rapid măsuri de stimulare a economiei, lucru care de obicei se întâmplă atunci când apar o serie de avertismente galbene şi roşii", comentează editorialista Heather Long, într-un articol publicat în cotidianul The Washington Post sub titlul "Cât de sănătoasă este economia SUA? Iată ce arată şapte indicatori".

 

 

"Consensul experţilor este că ritmul creşterii economice a SUA se reduce, după un an 2018 foarte bun. Dezbaterea se referă la cât de rapidă va fi scăderea. Unii specialişti argumentează că la sfârşitul acestui an economia SUA va arata cum era în 2016: într-un mod decent, dar nu extraordinar. Alţii cred că va fi o reducere moderată, de genul celor din 1990 sau 2001. Casa Albă insistă că nu va fi nicio scădere", subliniază editorialista.

Conform analiştilor, cea mai mare problemă o reprezintă situaţia producţiei industriale, care constituie 12% din economia SUA.

"Mesajul preşedintelui Fed, Jerome Powell, este că se aşteaptă ca situaţia să devină mai clară, dar riscul este ca lumea să fie luată prin surprindere", explică Peter Atwater, analist la Financial Insyghts.

1. Producţia industrială (avertisment roşu) - În anul 2019, în sectorul produţiei industriale ritmul creşterii a scăzut brusc, apărând semnale privind riscul recesiunii. Indexul PMI a ajuns la nivelul de 50,1 în iunie, cel mai mic din 2009 până acum.

2. Sectorul transporturilor rutiere (avertisment galben spre roşu) - După un an 2018 excelent, transporturile au înregistrat scăderi în ultimele şase luni, conform clasamentelor de profil. "Apar indicii că asistăm la începerea reducerii activităţilor", afirmă analistul Donald Broughton, fondatorul Institutului Broughton Capital.

3. Vânzărilor de camioane de mare tonaj (verde) - Datele vânzărilor camioanelor de mare tonaj, un alt indicator privind starea economiei, arată că situaţia rămâne destul de bună pentru investiţii. "Datele nu sugerează că economia ar încetini", afirmă Brian Wesbury, economist la First Trust Portfolios.

4. Şomajul (verde) - Economiştii urmăresc câţi americani achiziţionează asigurări privind şomajul. Rata şomajului rămâne scăzută.

5. Locuri de muncă temporare (verde) - Experţii analizează dacă firmele creează mai multe locuri de muncă pe durată determinată, situaţie care ar indica riscul desfiinţării unor locuri de muncă în cazul scăderii creşterii economice. Potrivit Departamentului Muncii, ritmul înfiinţării locurilor de muncă temporare a scăzut.

6. Cheltuielile companiilor (avertisment galben) - Investiţiile companiilor nu au intrat încă într-o zonă negativă, dar sunt în scădere, lucru care se întâmplă de obicei înaintea unei recesiuni.

7. Creditele (verde) - În ultima perioadă, băncile americane au relaxat condiţiile de acordare a creditelor, situaţie care arată că nu se preconizează iminenţa scăderii ritmului de creştere economică.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.