Reteaua Corect

Walmart intenționează să instaleze 8.000 de bancomate Bitcoin în SUA

Scris de newsreporter in 22 octombrie 2021 la 08:57, in Business. 428 vizualizari Intra in discutie Taguribancomat, bitcoin, sua, wallmart shortlinkhttp://crct.ro/nyBq

Walmart s-a asociat cu compania Coinstar de mașini de încasat monede și schimbul de criptomonede CoinMe pentru a instala 200 de bancomate Bitcoin în magazinele sale din SUA, relatează Știripesurse.

Deși pilotul include doar 200 de chioșcuri, lansarea mai largă intenționează să vadă în cele din urmă instalarea a 8.000 de bancomate bitcoin în toată țara, potrivit Bloomberg. Deocamdată nu au existat alte detalii privind termenele, conform cointelegraph.com

Potrivit Coin ATM Radar, există în prezent peste 25.000 de bancomate bitcoin la anumite magazine alimentare și stații de service din SUA, Coinstar operează 4400 de chioșcuri activate pentru achiziții bitcoin, în 33 de state.

Directorul de strategie și șef de cercetare la BitOoda Sam Doctor a declarat pentru Bloomberg că, deși ATM-urile Bitcoin nu sunt o dezvoltare nouă și pot fi găsite deja la multe supermarketuri:

„Totuși, Walmart extinde accesul Bitcoin la mai mulți oameni și îi conferă o legitimitate suplimentară în rândul scepticilor, în cazul în care îl vor lansa dincolo de un pilot inițial.”

Clienții pot folosi ATM-ul Bitcoin introducând o bancnotă și primind un voucher pe hârtie cu un cod de răscumpărare. Pentru a valorifica codul, clienții trebuie să configureze apoi un cont Coinme și să efectueze o verificare de fond. Utilizatorii nu pot retrage Bitcoin din contul lor, fără nicio indicație privind planurile de a oferi această funcționalitate în viitorul apropiat.

ATM-urile Bitcoin au o suprataxă de 11%, compusă dintr-o taxă de 4% pentru opțiunea Bitcoin, plus o taxă suplimentară de schimb de numerar de 7%.

Ca punct de comparație, platformele populare de tranzacționare criptografică Binance și Coinbase taxează cu 3% până la 4,5% și, respectiv, 3,99% pentru achizițiile cu cardul de credit. Este gratuit să faceți o depunere directă dintr-un cont bancar într-un portofel Binance sau Coinbase.

Știrea a fost binevenită ca un semn al adoptării mainstream de către unii, inclusiv influențatorul Lark Davis care a spus „Wal Mart vinde Bitcoin acum ... cool!” Cu toate acestea, alți utilizatori s-au plâns de taxele mari.

„Taxele ATM-ului BTC sunt notoriu de mari, plus prețul „actual” BTC este întotdeauna mult mai mare la cumpărare și mai mic atunci când se vinde”, a scris datcyberguy pe Twitter ca răspuns la știri.

„Este o înșelăciune, dar cel puțin este un semn de adopție - cred că unii oameni ar putea dori BTC suficient pentru a plăti taxe uriașe”, a comentat utilizatorul Reddit Axatar.

Acesta nu este primul semn de interes pe care Walmart l-a arătat în lumea cripto. În august, gigantul de retail a anunțat că caută un produs criptografic care să conducă strategia de monedă digitală a companiei . De atunci, lista de locuri de muncă a fost eliminată de pe site-ul Walmart, dar o reclamă pentru acest rol rămâne pe Linkedin .

Walmart China a făcut echipă și cu platforma de management al lanțului de aprovizionare bazată pe blockchain, VeChain, pentru a urmări produsele.

Cu toate acestea, a existat un oarecare scepticism cu privire la știrile Bitcoin ATM, care vine în urma unui comunicat de presă fals Walmart din septembrie , care a anunțat un parteneriat cu Litecoin (LTC). Farsa a determinat pentru scurt timp prețurile altcoin-ului să crească cu peste 20%.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.