Reteaua Corect

Volkswagen, profituri mult sub așteptări: la asta se adaugă și un munte de amenzi

Scris de newsreporter in 24 ianuarie 2021 la 12:34, in Business. 521 vizualizari Intra in discutie Taguriamenzi, automobile, profit, volkswagen shortlinkhttp://crct.ro/nxhD

Profitul Volkswagen s-a redus sub aşteptări în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, dar grupul ar putea plăti amenzi mari din cauza emisiilor de dioxid de carbon, transmite CNBC. Producătorul auto german a anunţat că profitul său s-a redus aproape la jumătate anul trecut, ca urmare a efectului pandemiei de coronavirus, dar că redresarea vânzărilor de automobile premium în China şi livrările solide din trimestrul patru au făcut ca Volkswagen să raporteze rezultate pozitive, informează News.ro. Grupul a obţinut un profit operaţional, excluzând costurile legate de scandalul emisiilor automobilelor diesel, în valoare de 10 miliarde de euro, comparativ cu 19,3 miliarde de euro în 2019, relatează Știripesurse.ro.

Analiştii anticipau un profit operaţional de 4,8 miliarde de euro, potrivit datelor firmei Refinitiv Eikon.

Fluxul net de numerar al diviziei auto a fost de circa 6 miliarde de euro, iar livrările de automobile au crescut spre sfârşitul anului.

Acţiunile Volkswagen au urcat vineri la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni, după publicarea rezultatelor.

Porsche Automobil Holding, acţionarul principal al VW, cu o participaţie de 31,4% şi 53,1% din drepturile de vot, a anunţat că va obţine probabil un profit semnificativ după taxe, în 2020, datorită performanţelor Volkswagen.

Divizia de camioane a Volkswagen, Traton, a obţinut un profit de 135 de milioane de euro, un rezultat mult mai bun faţă de o pierdere de 625 de milioane de euro anticipată de analişti.

Vânzările Volkswagen au crescut cu 1,7% în decembrie, într-o perioadă în care înmatriculările auto din Europa au scăzut cu aproape 4%, conform datelor Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile.

Volkswagen şi alte companii se confruntă în continuare cu probleme din cauza pandemiei, inclusiv cu un deficit de cipuri necesare producţiei şi închiderea unor pieţe pentru combaterea epidemiei, ceea ce înseamnă că 2021 va fi un alt an dificil.

Grupul se confruntă cu o concurenţă puternică în dezvoltarea de automobile electrice şi autonome. O altă presiune vine în urma fuziunii dintre Fiat Chrysler şi grupul PSA, proprietarul Peugeot, care au format grupul Stellantis, al patrulea mare producător auto din lume.

Volkswagen a anunţat, joi, că în 2020 a ratat ţintele UE pentru emisiile de dioxid de carbon ale flotei sale de vehicule de pasageri, riscând amenzi de peste 100 de milioane de euro.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.