Reteaua Corect

Veniturile operaţionale ale Bursei de Valori Bucureşti, în scădere

Scris de newsreporter in 12 august 2021 la 10:02, in Business. 331 vizualizari Intra in discutie Taguri2021, bvb, profit, scadere, venituri operationale shortlinkhttp://crct.ro/nygk

Veniturile operaţionale ale Bursei de Valori Bucureşti s-au redus în primul semestru din acest an cu 6%, la 11,7 milioane lei, iar profitul net a coborât la 3,57 mil. lei, cu 33% sub nivelul din perioada similară din 2020, arată raportul financiar publicat joi, relatează ZF.

Veniturile din tranzactionare au fost influentate, in principal, de o volatiliate mai redusa fata de anul 2020 si implicit o valoare totala  a tranzactiilor pe piata principala de actiuni mai scazuta cu 14% si de scaderea veniturilor din oferte publice - actiuni de 46%, in timp ce veniturile din tranzactionare pe piata AERO au crescut de 4 ori.

În paralel, cheltuielile operationale au crescut cu 8%, la 8,77 mil. lei, urmare a unui nivel mai redus in 2020 a cheltuielilor de promovare pe fondul restrictiilor generate de pandemia COVID-19 si a lansarii de noi proiecte de promovare a BVB si a pietei de capital.

În cazul Depozitarului Central, veniturile operaţionale au crescut cu 21%, la 9,46 mil. lei, ca urmare a cresterii veniturilor obtinute din activitati de registru, de tip one-off si a avansului veniturilor din taxele de mentinere a calitatii de agent custode, pe fondul cresterii preturilor actiunilor si a valorii portofoliilor detinute, cu un impact favorabil de 940.000  lei. Profitul net s-a majorat semnificativ, cu 80%, ca urmare a impactului pozitiv generat de cresterea veniturilor operationale.

La nivelul Grupului BVB, veniturile operationale consolidate  au fost de 20,93 mil. lei, în creştere cu 7%, pe fondul avansului semnificativ a veniturilor segmentului post-tranzactionare.

Cheltuielile operationale consolidate  au crescut cu 23%, la 19,81 mil. lei in principal, ca urmare a avansului cheltuielilor generate de activitatea filialei CCP.RO, bazele functionarii CCP.RO fiind puse in a doua parte a anului 2020 (impact in anul 2021 de 3,5 mil. lei), si a unui nivel mai ridicat al cheltuielilor cu  servicii prestate de terti, rezultat al  noilor proiecte derulate la nivelul Grupului BVB.

Prin urmare, profitul operational consolidat al Grupului B a scăzut la o treime din nivelul din S1 2020, de la 3,54 milioane lei la 1,2 milioane lei.

Profitul net consolidat al Grupului BVB s-a diminuat cu 39%, la 2,57 mil. lei, fiind direct influentat de scaderea rezultatului operational, scadere partial compensata evolutia favorabila a rezultatului financiar.

ZF

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.