Reteaua Corect

Veniturile Airbnb, scădere masivă în pandemie

Scris de newsreporter in 13 august 2020 la 11:00, in Business. 350 vizualizari Intra in discutie TaguriAirbnb, scadere, trimestrul 2, venituri shortlinkhttp://crct.ro/nwvV

Cunoscuta companie Airbnb a anunțat recent o scădere cu 67% a veniturilor în trimestrul al doilea, din cauza pandemiei coronavirus. Numărul de călători și de închirieri a scăzut drastic, relatează Capital.ro.

Veniturile companiei de închirieri de locuinţe pe termen scurt Airbnb au scăzut cu 67% în trimestrul al doileaa, din cauza numărului mic de călători în perioada pandemiei de coronavirus, dar planurile pentru listarea la bursă până la sfârşitul acestui an sunt încă valabile, potrivit unor persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

Airbnb a obţinut venituri trimestriale în valoare de 335 de milioane de dolari, în declin accentual comparativ cu veniturile de pesgte 1 miliard de dolari obţinute în intervalul similar al anului trecut. Pierderile înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare se ridică la 400 de milioane de dolari.

Unele semne de redresare au apărut spre sfârşitul trimestrului, rezervările fiind în iunie cu 30% mai mici faţă de aceeaşi lună a anului anterior, comparativ cu un declin anualizat de 70% în luna mai, potrivit raportului financiar publicat miercuri. Airbnb a refuzat să comenteze.

Planurile companiei de înscriere la bursă, una dintre cele mai aşteptate listări de acţiuni din acest an, survin într-o perioadă în care afacerile de închirieri de locuinţe sunt grav afectate de pandemia care a obligat milioane de oameni să îşi amâne călătoriile.

Airbnb este pe cale să depună documentele de listare a acţiunilor la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare, spre sfârşitul lunii august, potrivit unor informaţii apărute marţi în presă.

Capital.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.