Reteaua Corect

Vești proaste de la Airbus - Ar putea urma concedieri masive

Scris de newsreporter in 14 Mai 2020 la 09:43, in Business. 379 vizualizari Intra in discutie TaguriAirbus, concedieri shortlinkhttp://crct.ro/nw5r

Grupul aerospaţial european Airbus analizează planuri de restructurare care implică posibilitatea unor concedieri masive, pregătindu-se pentru o criză prelungită a noului coronavirus, după ce a trimis în şomaj tehnic mii de angajaţi, au declarat surse din industrie care au precizat că decizia nu este iminentă, transmite Reuters, porivit Știripesurse.ro.

Airbus nu exclude posibilitatea concedierilor, dar a semnalat că nu vor fi luate decizii înaintea verii.

Criza din sectorul aerian global s-a intensificat în ultimele săptămâni, operatorii aerieni şi furnizorii solicitând sprijin financir din partea statelor.

Directorul general al Airbus Guillaume Faury urmează să discute cu managerii joi, după ce luna trecută i-a avertizat pe angajaţi că  însăşi supravieţuirea companiei este pusă în pericol din cauza prăbuşirii cererii.

Potrivit legislaţiei franceze, Airbus nu poate face publice planurile de restructurare înainte de a se consulta cu sindicatele, printr-o procedură oficială care nu va avea loc înainte de sfârşitul lunii mai.

Joi urma să aibă loc o întâlnire cu liderii de sindicat pentru a discuta despre programul pentru şomaj tehnic, au declarat surse sindicale.

O persoană din companie a spus că planul de restructurare va implica concedieri forţate şi reducerea semnificativă a locurilor de muncă. Alte surse au spus că este prematur să se vorbească despre cifre concrete.

Compania a mai iniţiat o evaluare a posturilor de conducere, al căror număr crescuse puternic înainte de criză, parţial din cauza unei fuziuni interne între Airbus şi fosta companie-mamă EADS, realizată în 2014.

Reuters a relatat luna trecută că Airbus ar putea efectua o restructurare similară cu cea din 2007, când 10.000 de locuri de muncă au fost împărţite în posturi permanente şi temporare.

Deocamdată, Aurbus se bazează pe programele de şomaj tehnic susţinute de guvernele din Franţa, Germania şi Marea Britanie, pentru a reduce costurile cu forţa de muncă, după ce anterior a cerut angajaţilor să îşi ia 10 zile de concediu.

Compania se confruntă şi cu îmbătrânirea forţei de muncă, Potrivit estimărilor, 37% dintre cei 135.000 de angajaţi urmează să se pensioneze în următorul deceniu, iar aceştia vor fi înlocuiţi numai parţial, în contexul digitalizării.

Publicaţia britanică Daily Telegraph a relatat anterior că Aiburs ar putea renunţa la 10.000 de locuri de muncă în doar câteva zile, pe baza unei comparaţii cu Boeing, care va renunţa la 10% din forţa sa de muncă, respectiv la 16.000 de angajaţi.

Știiripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.