Reteaua Corect

Varianta super-mutantă Omicron provoacă HAOS în zona economică

Scris de newsreporter in 28 noiembrie 2021 la 11:03, in Business. 453 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, economie, omcron shortlinkhttp://crct.ro/nyMs

Riscurile ca noua variantă africană a Covid-19 să afecteze activităţile economice reduc probabilitatea de majorare a dobânzilor de către băncile centrale, anul viitor, ceea ce poate afecta dolarul şi alte monede, pentru care aşteptările erau mari în acest sens, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Pieţele monetare nu mai iau pe deplin în considerare o creştere a dobânzii cheie cu 0,25 puncte procentuale de către Rezerva Federală până în iunie 2022 şi nu se mai poziţionează pentru o majorare de 0,10 puncte procentuale de către Banca Centrală Europeană până la sfârşitul anului 2022, aşa cum considerau în urmă cu câteva zile, informează News.ro.

Iar probabilitatea ca Banca Angliei să mărească dobânzile luna viitoare este văzută acum la circa 53%, de la 75% joi.

Aceste schimbări survin în urma depistării unei noi variante de coronavirus în Africa de Sud, care a dus deja la controale mai stricte la frontiere de către mai multe guverne şi la restricţionarea traficului aerian, în timp ce specialiştii încearcă să determine dacă mutaţia este rezistentă la vaccinuri.

”În timp ce comentariile băncilor centrale s-au concentrat pe riscurile de inflaţie, noua variantă de coronavirus scoate în evidenţă cât de importante sunt riscurile de scădere şi că ne aflăm într-o fază semnificativă de incertitudini economice”, a declarat Chris Scicluna, director pentru cercetări economice la Daiwa.

Preţurile petrolului au scăzut vineri cu circa 11%, din cauza incertitudinilor legate de cerere provocate de noua vairantă de Covid-19.

Traderii valutari au preferat dolarul şi alte monede pentru care perspectivele de majorare a dobânzilor erau mari, dar situaţia s-a inversat.

”Dacă noua variantă de Covid-19 perturbă cu adevărat politica Fed, atunci dolarul ar putea fi mai vulnerabil decât euro, pentru că luasem deja în calcul două, trei majorări de dobânzi anul viitor, de către Fed”, a spus Francesco Pesole, analist în pieţe valutare la ING Bank.

Yenul şi francul elveţian s-au apreciat vineri cu 1% faţă de dolar, în timp ce euro a avansat cu 0,75%, într-una din cele mai mari creşteri zilnice din acest an.

Lira sterlină a scăzut vineri cu 0,6% faţă de euro, alături de dolarii din Noua Zeelandă, Australia şi Canada.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.