Reteaua Corect

Vânzările cu amănuntul în Germania au înregistrat o revenire peste aşteptări

Scris de newsreporter in 02 decembrie 2020 la 13:23, in Business. 601 vizualizari Intra in discutie Tagurigermania, revenire, vanzari cu amanuntul shortlinkhttp://crct.ro/nx2f

Vânzările cu amănuntul în Germania au înregistrat o revenire peste aşteptări în octombrie, după ce au scăzut în septembrie, arată datele oficiale publicate miercuri sugerând că relansarea celei mai mari economii europene înainte de intrarea în izolare parţială a fost susţinută de consumatori, transmite Reuters, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.ro.

Autorităţile germane au ordonat închiderea restaurantelor, barurilor şi sălilor de sport începând cu data de 2 noiembrie, în încercarea de a încetini răspândirea virusului COVID-19. Şcolile, uzinele şi magazinele au rămas deschise dar cu respectarea distanţei sociale.

Oficiul federal de statistică a anunţat miercuri că vânzările cu amănuntul, un indicator volatil şi care este revizuit în mod frecvent, au crescut cu 2,6% în termeni reali în luna octombrie, după o scădere de 1,9% (cifre revizuite) în luna septembrie. Cifra anunţată de Oficiul federal de statistică este peste avansul de 1,2% prognozat de analiştii intervievaţi de Reuters. În ritm anual, vânzările cu amănuntul au crescut cu 8,2%, de asemenea peste estimările analiştilor care mizau pe un avans de 5,8%.

Datele statistice arată că cererea consumatorilor a fost una deosebit de puternică în special pentru mobilier şi echipamente electrocasnice. De asemenea, retailerii online au continuat să profite de modificarea obiceiurilor de consum înregistrând o creştere solidă a vânzărilor, însă această creştere s-a făcut pe seama magazinelor care vând haine şi încălţăminte, care au suferit noi pierderi.

Datele peste aşteptări privind vânzările cu amănuntul în luna octombrie se adaugă altor date statistice optimiste publicate marţi care arată că rata şomajului a continuat să scadă în luna noiembrie, în pofida intrării în izolare parţială.

Institutele de cercetare economică se aşteaptă ca Produsul Intern Brut al Germaniei să înregistreze o contracţie de aproximativ 1% în trimestrul patru, după o creştere solidă de 8,5% în perioada iulie-septembrie şi o cădere fără precedent de 9,8% în trimestrul al doilea.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.