Reteaua Corect

Ursache (ASF): Fondul Suveran ar trebui listat

Scris de newsreporter in 03 octombrie 2017 la 12:11, in Business. 378 vizualizari Intra in discutie TaguriASF, bvb, Fondul suveran, listat, mircea ursache shortlinkhttp://crct.ro/nrC6

Mediul investițional românesc așteaptă Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI), iar acesta ar trebui listat, în viitor, pe piața reglementată, a declarat, marți, Mircea Ursache, vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), într-o conferință organizată de Bursa de Valori București (BVB), scrie Agerpres.

"Cea mai mare așteptare, astăzi, în mediul investițional românesc este Fondul Suveran. Dezbaterea pe care am avut-o recent împreună cu jucătorii pieței ne-a arătat că există clar diferențe mari între ceea ce dorim noi în piața de capital și forma actuală a actului supus dezbaterii publice. Aici este rolul nostru de a prezenta, în cadrul dezbaterilor publice și, mai ales, în cadrul dezbaterilor care vor urma la nivel parlamentar, avantajele unui fond suveran transparent cu raportări, cu guvernanță corporativă în care toate participațiile statului care intră în Fondul Suveran să fie listate, iar într-un viitor, însuși Fondul Suveran să fie listat pe piața reglementată", a spus Ursache.

Oficialul ASF a arătat că integrarea în Uniunea Europeană nu poate fi făcută doar cu entuziasm și cu dorința de a alinia legislația noastră la legislația europeană.

"Ea trebuie să mai însemne și altceva: continuarea procesului de eliminare a tuturor barierelor. Nu vreau să vă aduc aminte de acum 4 ani când existau bariere neconstituționale, precum interdicția unor fonduri de investiții de a deține acțiuni la alte fonduri, altele care perturbau piața concurențială", a susținut vicepreședintele ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori București și Depozitarul Central organizează, marți, World Investor Week, o inițiativă susținută de Organizația Internațională a Reglementatorilor de Valori Mobiliare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.