Reteaua Corect

Unsprezece lucrări ale lui Picasso au fost vândute la licitaţie cu peste 108 milioane de dolari

Scris de newsreporter in 25 octombrie 2021 la 09:18, in Arts. 449 vizualizari Intra in discutie Tagurilicitatie, lucrari, picasso, TABLOU, vandut shortlinkhttp://crct.ro/nyCa

Unsprezece tablouri şi alte lucrări ale pictorului spaniol Pablo Picasso, inclusiv un portret al muzei sale Marie-Therese Walter, au fost vândute cu 108,8 milioane de dolari în cadrul unei licitaţii organizate sâmbătă de casa Sotheby's în celebrul hotel Bellagio din Las Vegas, renumit pentru colecţia sa de artă, informează DPA şi AFP, potrivit Știripesurse.

Operele de artă erau expuse în hotelul Bellagio de mai mulţi ani, iar licitaţia a avut loc cu două zile înainte de împlinirea a 140 de ani de la naşterea pictorului spaniol, potrivit Agerpres.

Cinci dintre picturi erau expuse pe pereţii restaurantului de lux amenajat în incinta hotelului. Acelaşi restaurant va continua să expună alte 12 lucrări semnate de Picasso.

Cel mai mare preţ a fost obţinut de pictura "Femme au beret rouge-orange" din 1938, unul dintre ultimele portrete dedicate de Picasso muzei şi amantei sale Marie-Therese Walter, care s-a vândut cu 40,5 milioane de dolari, depăşind cu peste 10 milioane de dolari estimările specialiştilor.

Alte două portrete emblematice ale artistului spaniol, realizate în ultimii săi ani de viaţă, au fost vândute cu preţuri impresionante: "Homme et Enfant" şi "Buste d'homme" au fost achiziţionate cu 24,4 milioane de dolari, respectiv 9,5 milioane de dolari.

Prezentate de pictorul spaniol într-o expoziţie care i-a fost dedicată în 1970 la Palatul Papilor din Avignon, cele două portrete au fost realizate între 5 ianuarie 1969 şi 2 februarie 1970.

Printre celelalte lucrări vândute la licitaţia de sâmbătă s-au aflat şi obiecte din ceramică, desene şi picturi reprezentând naturi moarte. O lucrare în ceramică, "Le Dejeuner sur l'herbe", s-a vândut cu 2,1 milioane de dolari, depăşind de aproape patru ori preţul său estimativ.

Numele cumpărătorilor celor 11 lucrări semnate de Picasso nu au fost dezvăluite.

Licitaţia de sâmbătă face parte dintr-o campanie a grupului de hoteluri şi cazinouri MGM Resorts de diversificare a vastei sale colecţii de artă pentru a include mai multe lucrări semnate de femei, persoane de culoare, artişti din ţări mai puţin cunoscute, artişti LGBT şi artişti cu dizabilităţi.

Muzeele şi galeriile de artă din Statele Unite au început să îşi diversifice lucrările şi colecţiile în urma amplei mişcări culturale apărute în 2020 cu scopul de a condamna rasismul din societatea americană.

Un studiu realizat în 2019 de Public Library of Science şi care a inclus 18 muzee importante din Statele Unite a descoperit că 85% dintre artiştii cu lucrări expuse în acele instituţii culturale erau persoane caucaziene şi 87% dintre ei erau bărbaţi.

Colecţia de artă deţinută de MGM Resorts include aproximativ 900 de opere semnate de 200 de artişti, inclusiv lucrări realizate de Bob Dylan şi David Hockney. Colecţia a fost iniţiată în urmă cu peste 20 de ani de Steve Wynn, fost proprietar al hotelului Bellagio şi fost CEO al Wynn Resorts.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.