Reteaua Corect

Ungurii continuă să plătească cele mai mici facturi la energie și utilități din Europa

Scris de newsreporter in 02 august 2022 la 10:37, in Business. 330 vizualizari Intra in discutie Tagurienergie, europa, facturi, ungaria, unguri, utilizati shortlinkhttp://crct.ro/nzXg

Cheltuielile generale sunt în continuare cele mai mici în Ungaria la nivel european, potrivit declarației Autorității maghiare de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice (MEKH), transmite Hirado.hu, potrivit Știripesurse.

Potrivit MEKH, în iunie gazul era cel mai scump din Spania, unde trebuia să plătești de zece ori mai mult pentru un metru cub de gaze naturale decât plăteau ungurii.

În iunie, Budapesta a fost, de asemenea, țara cu cel mai mic preț de plătit pentru gaze în rândul capitalelor europene. Potrivit datelor Autorității maghiare de reglementare în domeniul energiei și utilităților publice, gospodăriile casnice – la nivelul Uniunii Europene – plăteau o fracțiune din prețul la 1 kilowatt-oră de gaze naturale.

Cea mai mare parte a fost necesar să se plătească pentru gaz în Suedia: acolo a fost de aproape 24 de euro pe kilowatt-oră.

În Țările de Jos, gazul era cu doar câțiva eurocenți mai ieftin, dar nu cu mult mai puțin trebuia plătit în Italia sau, de exemplu, în Austria vecină.

Printre cele mai ieftine țări se numără Polonia, Slovacia, Croația și Serbia.

Cu toate acestea, consumatorii rezidențiali din Ungaria au trebuit să plătească cel mai puțin în iulie.

Acasă, puțin mai mult de 2 euro și jumătate pe 1 kilowatt-oră. Adică gazul pentru unguri este de 10 ori mai ieftin decât, de exemplu, în Suedia.

Toate acestea se datorează reducerii generale introduse de guvern în 2013, care protejează consumatorii rezidențiali maghiari de prețurile la energie, transmite sursa citată. Este de așteptat ca cea mai ieftină energie să fie și în Ungaria în lunile următoare. Acest lucru se datorează faptului că până la nivelul consumului mediu, gospodăriile vor primi energie la un preț redus.

Ungaria se așteaptă ca un acord privind suplimentarea livrărilor de gaze naturale rusești să fie semnat în această vară, a anunțat vineri premierul ungar Viktor Orban la postul public de radio.

Cele două țări au început deja discuțiile privind achiziționarea a 700 de metri cubi de gaze rusești de către Ungaria în plus față de volumul asigurat prin contractele pe termen lung semnate între Moscova și Budapesta.

„Ungaria va avea destul gaz”, a spus Orban. „Negociem cu rușii să cumpărăm încă 700 de milioane de metri cubi de gaz – această înțelegere poate fi făcută în această vară – și apoi vom fi în siguranță.”

Potrivit datelor companiei Gas Infrastructure Europe, rezervele de gaze naturale ale Ungariei sunt ocupate în proporție de 50%, ceea ce acoperă doar 29% din consumul anual al țării.

Ungaria a păstrat o relație „pragmatică” cu Moscova de când Rusia a invadat Ucraina, ceea ce a creat tensiuni cu unii dintre ceilalți membri UE care au adoptat o atitudine mult mai dură față de ruși.

Ungaria este dependentă de gazele rusești în proporție de 85% și se opune ferm sancționării importurilor de gaze din Rusia.

În urma unui acord pe 15 ani cu Gazprom, Ungaria primește 3,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an prin gazoductele care traversează Bulgaria și Serbia și încă 1 miliard de metri cubi printr-o conductă din Austria.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.