Reteaua Corect

Ungaria: eMAG, amendă de 560 de mii de euro

Scris de newsreporter in 14 Mai 2021 la 08:26, in Business. 547 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, eMAG, ungaria shortlinkhttp://crct.ro/nxP7

O anchetă încheiată recent de Autoritatea Maghiară a Concurenței (GVH) a stabilit că practicile de reducere ale eMAG sunt neloiale față de consumatori de mult timp, scrie Hotnews.

Autoritatea a impus o amendă de 200 milioane HUF (560 de mii de euro) pentru încălcarea legislației și a ordonat operatorilor magazinului web să acorde despăgubiri de aproximativ 4 miliarde HUF (11,2 mil de euro), potrivit comunicatului gvh.hu.

GVH a investigat practica de reducere a magazinului online eMAG, care a afectat câteva sute de campanii de pe platformă datând încă din iulie 2014. Procedura a descoperit că grupul de firme nu a reușit să elaboreze reglementări interne în timpul campaniilor care ar fi asigurat că, prețul tipic al unui produs a fost afișat ca prețul său „original”; în schimb, prețurile blocate au fost aplicate doar ocazional și pentru perioade extrem de scurte.

În cursul procedurii, grupul de companii a cooperat cu GVH și s-a angajat să pună în aplicare o serie de măsuri menite să asigure compensarea încălcării. În cadrul acestor măsuri, eMAG va înceta utilizarea promoțiilor înșelătoare, își va dezvolta practicile de stabilire a prețurilor și de afișare a prețurilor într-un mod adecvat și va solicita partenerilor de pe piață, adică vânzătorilor săi, să facă același lucru.

În plus, consumatorii care au făcut o achiziție pe platformă în ultimele 12 luni vor primi fiecare câte un voucher pentru 3000 HUF, într-o valoare totală aproximativă de cel puțin 1,08 miliarde HUF.

Mai mult, grupul de întreprinderi s-a angajat să sprijine prezența comerțului electronic a companiilor maghiare prin furnizarea de comisioane reduse, instruiri, spațiu publicitar și servicii logistice, printre altele, partenerilor săi în valoare totală de aproximativ 2,88 miliarde HUF.

Angajamentele vor oferi, de asemenea, oportunități pentru întreprinderile maghiare de a se extinde pe piețele externe prin intermediul platformelor române și bulgare ale eMAG. Toate acestea pot contribui la intrarea întreprinderilor maghiare pe piețele externe, la creșterea veniturilor din exporturi și la îmbunătățirea poziției lor financiare, în special în timpul pandemiei.
Consiliul Concurenței din România a anunțat acum două săptămâni că a deschis o investigație pe piața produselor electronice și IT&C și că a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail și Dante Internațional (care deține eMAG.ro). Investigația vizează posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piața produselor electronice și IT&C din România, spune autoritatea.
  • "Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

 

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.