Reteaua Corect

Un celebru producător canadian de geci de lux cumpără o fabrică din România

Scris de newsreporter in 29 noiembrie 2023 la 10:35, in Business. 215 vizualizari Intra in discutie TaguriCanada Goose, fabrica, românia shortlinkhttp://crct.ro/nCh4

Canada Goose, renumită pentru jachetele sale umplute cu puf, și-a extins raza de acțiune la nivel global prin achiziționarea Paola Confecții, o importantă fabrică de tricotaje de lux din România. Mișcarea vine după ani de colaborare între cele două entități, marcând o evoluție semnificativă în strategia de expansiune a Canada Goose, relatează Știripesurse.

Paola Confecții, care se mândrește cu o forță de muncă de peste 250 de angajați, a fost un centru de producție esențial pentru mai multe branduri de renume, printre care Paul&Shark, Marks&Spencer, Benetton, Prada, Moncler și Valentino, după cum reiese din datele analizate de Profit.ro.

„Lanțul nostru de aprovizionare integrat pe verticală a fost întotdeauna una dintre competențele noastre de bază. Această investiție strategică avansează infrastructura noastră de producție renumită și validează marca de lux performantă pe care o suntem astăzi”, a declarat Dani Reiss, președinte și director general al Canada Goose, potrivit unui comunicat al companiei. „De asemenea, demonstrează încrederea pe care o avem în categoriile noastre emergente și planurile noastre de a dezvolta aceste categorii pentru a le transforma în contribuții și mai semnificative pentru afacerea noastră.”

Anunțul achiziției a generat o reacție pozitivă pe piață, evidențiată prin creșterea acțiunilor Canada Goose Holdings cu 2,8% imediat după finalizarea tranzacției.

Canada Goose, prezentă în zeci de țări

Aflat în activitate de 22 de ani, parteneriatul dintre Paola Confecții și Canada Goose datează din 2007, contribuind substanțial la producția unor linii de îmbrăcăminte de succes, în special a jachetei HyBridge Knit Jacket. Această tranzacție marchează prima achiziție de către Canada Goose a unei unități de producție în afara bazei sale canadiene, care completează cele opt unități existente în țară.

În ciuda rădăcinilor sale canadiene, Canada Goose și-a stabilit o prezență globală, cu 51 de magazine permanente în peste 40 de țări din America, Europa, Asia și Australia. Orașe importante precum New York, Montreal, Tokyo, Londra și Paris găzduiesc punctele de vânzare cu amănuntul ale mărcii.

Compania, fondată inițial în 1957 de imigrantul polonez Sam Tick sub numele de Metro Sportswear, a evoluat și și-a extins constant operațiunile. În decembrie 2013, firma de capital privat Bain Capital, cu sediul în Boston, a obținut o participație de 70% din Canada Goose la o evaluare de 250 de milioane de dolari, facilitând traiectoria de creștere a acesteia.

Fabrica din România, înființată de italieni

Situată în Titu, județul Dâmbovița, Paola Confecții se află în prezent sub conducerea fondatorilor săi, antreprenorii Giannino Lessi și Paola Zaffalon. Călătoria lor în România a început în 1993, odată cu înființarea companiei lor, Tricottex. Ulterior, Paola Confecții a apărut în 2001, în urma relocării fabricii din București la Titu din cauza constrângerilor legate de forța de muncă.

Fabrica servește ca actor cheie în industria modei, dezvoltând prototipuri pentru diverse branduri prestigioase care optează să își fabrice hainele la Titu, comercializându-le în cele din urmă sub propriile etichete.

În urma achiziției, Paola Confecții își va păstra autonomia, funcționând ca entitate de sine stătătoare sub conducerea continuă a lui Giannino Lessi, în calitate de director general, și a Paulei Zaffalon, în calitate de director tehnic. Fabrica a raportat o performanță financiară solidă în 2022, înregistrând venituri de 90,5 milioane de lei, marcând o creștere de la aproape 71 de milioane de lei în anul precedent. În plus, profitul net a cunoscut o traiectorie ascendentă, urcând de la 12,4 la 16 milioane de lei.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.