Reteaua Corect

UE pregătește sancțiuni împotriva Patriarhului Kirill al Moscovei

Țările Uniunii Europene ar trebui să interzică importurile de petrol rusesc în următoarele șase luni și toate produsele petroliere rafinate până la sfârșitul anului, a declarat miercuri dimineață președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în Parlamentul European, în timp ce a prezentat noul pachet de măsuri al blocului împotriva Rusiei, notează The New York Times, potrivit Știripesurse.

Interdicția asupra țițeiului și alte măsuri vor fi prezentate în detaliu ambasadorilor din UE miercuri și se așteaptă ca acestea să fie adoptate până la sfârșitul săptămânii.

"Să fim clari, nu va fi ușor", a declarat Ursula von der Leyen în fața deputaților europeni la sesiunea plenară a Parlamentului de la Strasbourg, Franța. "Unele state membre sunt puternic dependente de petrolul rusesc. Dar pur și simplu trebuie să lucrăm la asta".

Anunțul ei a fost întâmpinat cu aplauze de către deputați, reflectând consensul larg că măsura, deși dificil de luat și potențial dureroasă din punct de vedere economic pentru europeni, a fost anticipată de mult timp ca fiind necesară pentru a începe să-l priveze pe președintele Vladimir V. Putin de banii necesari pentru finanțarea războiului.

Diplomații UE care au văzut documentele privind sancțiunile au declarat că Ungaria și Slovacia, doi membri cu o dependență foarte mare de importurile de petrol rusesc, vor avea termen până în decembrie 2023 pentru a interzice combustibilul.

Diplomații au mai spus că propunerea va include sancțiuni împotriva șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill al Moscovei, într-o mișcare extrem de simbolică care îl va viza pentru că a susținut invazia lui Putin în Ucraina.

Ursula von der Leyen a declarat că blocul de 27 de țări va impune sancțiuni și asupra Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia.

Propunerea include interzicerea mai multor posturi de radio și televiziune rusești de pe frecvențele europene și oprirea companiilor din UE de a furniza clienților ruși servicii precum consultanță în domeniul relațiilor publice și contabilitate.

"Privăm economia rusă de capacitatea sa de a se diversifica și de a se moderniza", a declarat Ursula von der Leyen. "Putin a vrut să șteargă Ucraina de pe hartă. Este clar că nu va reuși".

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.