Reteaua Corect

UE își apără industria de chinezi

Scris de newsreporter in 18 iunie 2020 la 09:39, in Business. 438 vizualizari Intra in discutie Tagurichina, industrie, UE shortlinkhttp://crct.ro/nwfp

Uniunea Europeană elaborează noi reguli pentru a împiedica companiile subvenționate din China sau Statele Unite să preia campioanele sale industriale sau să câștige contracte publice, relatează CNN, potrivit Știriepsurse.ro.

Într-o propunere prezentată public, Comisia Europeană susține că are nevoie de noi competențe pentru a preveni concurența neloială pe piața unică și pentru a păstra „autonomia strategică” a blocului. "Avem nevoie de instrumentele potrivite pentru a ne asigura că subvențiile externe nu denaturează piața, la fel ca și în cazul subvențiilor naționale", a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru concurență și politica digitală, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Impozitarea pensiilor speciale a fost adoptată de Parlament: cum se va aplica noua taxă specială și cine este vizat

Executivul UE vrea să examineze companiile care ar putea utiliza subvenții de la guverne străine pentru a concura cu companiile din bloc, precum și achizițiile firmelor europene de către rivalii străini.

Dacă se constată că un cumpărător străin beneficiază pe nedrept de subvenții, acesta ar putea fi forțat să restituie banii sau să vândă active pentru a satisface autoritățile europene. În unele cazuri, Uniunea Europeană ar putea bloca achiziția.

De asemenea, Comisia intenționează să împiedice acordarea contractelor publice către companii străine care iau subvenții guvernamentale și apoi licitează sub nivelul pieței.

"UE este printre cele mai deschise economii din lume, atrăgând niveluri ridicate de investiții din partea partenerilor noștri comerciali. Cu toate acestea, deschiderea noastră este amenințată prin practici comerciale externe, inclusiv subvenții care denaturează condițiile de concurență echitabile pentru companiile din UE, "a declarat comisarul Phil Hogan.

Noile reguli s-ar aplica tuturor firmelor străine, inclusiv companiilor din SUA, dar oanaliștii spun că obiectivul principal este China.

Companiile chineze de stat fac obiectul unor analize în Europa, în urma eforturilor depuse de Beijing pentru a-și extinde influența pe continent prin proiecte de infrastructură, cum ar fi inițiativa Belt and Road.

Pandemia a generat noi îngrijorări în ceea ce privește protejarea sectoarelor de asistență medicală, a furnizării de servicii medicale și farmaceutice europene față de preluările din străinătate. Reducerea prețurilor acțiunilor a făcut vulnerabile și companiile din alte sectoare.

Propunerea Comisiei va intra într-o perioadă de consultare publică până pe 23 septembrie, cu scopul de a introduce o nouă legislație în 2021.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.