Reteaua Corect

UE a amendat UniCredit, UBS și Nomura

Scris de newsreporter in 21 Mai 2021 la 09:25, in Business. 443 vizualizari Intra in discutie Taguriamenda, nomura, ubs, UE, unicredit shortlinkhttp://crct.ro/nxRk

Comisia Europeană a stabilit că şapte bănci de investiţii sunt vinovate de încălcarea legilor antitrust în timpul crizei financiare globale din 2008, penalizând Nomura, UBS şi UniCredit cu amenzi cumulate în valoare de 371 de milioane de dolari, transmite CNBC, potrivit News.ro, citat de Hotnews.

Cele şapte bănci au participat la ”un cartel al tranzacţiilor cu obligaţiuni” pe piaţa secundară şi primară a obligaţiunilor guvernamentale europene, în perioada 2007-2011, potrivit unui comunicat al Comisiei publicat joi.
"Decizia noastră împotriva Bank of America, Natixis, Nomura, RBS, UBS, UniCredit şi WestLB trimite un mesaj clar că Comisia nu va tolera niciun fel de comportament de coalizare", a declarat Margrethe Vestager, comisarul pentru Concurenţă al UE.
Nomura, UBS şi UniCredit vor plăti amenzi combinate de 371 milioane de euro.
Un purtător de cuvânt al Nomura a declarat că decizia este legată de comportamentul a doi foşti angajaţi ai băncii, pentru o perioadă de aproximativ 10 luni, în 2011.
”Nomura va lua în considerare toate opţiunile, inclusiv o contestaţie. De la momentul comportamentului respectiv, Nomura a introdus măsuri sporite pentru a ne asigura că în orice moment ne desfăşurăm activitatea la cele mai înalte niveluri de integritate”, a spus purtătorul de cuvânt al băncii, prin e-mail.
UBS a spus că ”aceasta este o problemă moştenită, care datează din 2007-2011, şi că am luat măsuri adecvate cu ani în urmă pentru a atenua şi îmbunătăţi procesele”, adăugând că are în vedere un recurs.
UniCredit a declarat că va contesta decizia comisiei. Un purtător de cuvânt a afirmat prin e-mail: ”Grupul contestă energic decizia şi susţine că constatările nu demonstrează nicio acţiune greşită din partea UniCredit”.
NatWest, cunoscută anterior ca RBS, nu a fost amendată pentru că a raportat comisiei greşelile. Bank of America şi Natixis nu trebuie să plătească o amendă deoarece încălcările lor au depăşit limita de timp pentru sancţiuni, iar Portigon, fosta WestLB, nu a fost amendată deoarece nu a raportat o cifră de afaceri netă în ultimul exerciţiu financiar.
”Este inacceptabil faptul că, în mijlocul crizei financiare, atunci când multe instituţii financiare au trebuit să fie salvate prin finanţare publică, aceste bănci de investiţii s-au coalizat pe această piaţă în detrimentul statelor membre ale UE”, a afirmat Vestager.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.