Reteaua Corect

Uber anunță noi reduceri de personal

Scris de newsreporter in 19 Mai 2020 la 11:42, in Business. 325 vizualizari Intra in discutie Taguripersonal, reducere, Uber shortlinkhttp://crct.ro/nw6V

Uber a anunțat un plan drastic de restrângere a activității, menit să reducă pierderile cauzate de blocajele induse de coronavirus, urmând să își reducă numărul angajaților cu încă 3.000, astfel încât reducerea totală din ultimele săptămâni totalizează un sfert din forța de muncă, relatează Știripesurse.ro, citând BBC, preluat de mMdiafax.

De asemenea, compania închide peste 40 de birouri și enunță la o serie de unități, precum laboratorul său de inteligență artificială.

Dara Khosrowshahi, CEO-ul companiei a spus că deciziile sunt necesare „pentru a ne asigura viitorul”. „Trebuie să ne definim ca o companie care se susține singură și care nu se mai bazează pe noi capitaluri sau investitori pentru a continua să crească, să se extindă și să inoveze”, a scris directorul executiv într-o scrisoare către personal.

„Trebuie să luăm aceste decizii grele pentru a sta puternic pe propriile noastre picioare, pentru a ne asigura viitorul și a ne continua misiunea.”

Chiar înainte de pandemie, Uber înregistra pierderi uriașe. Însă provocările s-au înmulțit pe măsură ce activitateas-a redus în timpul pandemiei.

Numărul de călătorii cu Uber a scăzut cu 80% luna trecută, în punctul culminant al blocajelor din SUA și Canada. Deși activitatea de livrare Uber Eats a crescut, aceasta tot înregistrează pierderi.

La începutul acestei luni, Uber a anunțat că va renunța la 3.700 de angajați și a avertizat despre eventuale reduceri suplimentare. Reducerile forței de muncă nu includ șoferi, pe care Uber îi consideră contractori independenți.

Birourile afectate includ hub-uri din San Francisco și din Singapore, care vor începe să se închidă în cursul anului viitor.

Uber a spus că va reorganiza personalul rămas și își va reduce cheltuielile în zonele care nu fac parte din activitățile sale principale de transport personal sau de livrare a alimentelor.

Combinate, acțiunile ar trebui să reducă cheltuielile cu 1 miliard de dolari, a spus compania.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.