Reteaua Corect

Twitter a ratat toate țintele de profit și acum șefii dau vina pe Elon Musk

Scris de newsreporter in 24 iulie 2022 la 10:09, in Business. 354 vizualizari Intra in discutie Tagurielon musk, profit, tinte, Twitter shortlinkhttp://crct.ro/nzUz

Twitter a raportat vineri rezultate pentru trimestrul al doilea care au ratat estimările analiştilor privind câştigurile, veniturile şi creşterea numărului de utilizatori, dând vina, parţial, pe incertitudinile legate de acordul de preluare a companiei convenit cu Elon Musk, transmite CNBC, potrivit Știripesurse.

Acţiunile Twitter au scăzut uşor în urma informaţiilor, informează News.ro.

Twitter a declarat că veniturile au scăzut cu 1% de la an la an, la 1,18 miliarde de dolari. Wall Street se aştepta la venituri de 1,32 miliarde de dolari, reprezentând o creştere de 10,5% de la an la an. Această evoluţie a marcat cea mai mare ratare de venituri consemnată vreodată de Twitter, rezultatele fiind cu 11% sub estimări, potrivit  firmei Refinitiv.

Compania a atribuit parţial scăderii acest declin al veniturilor factorilor negativi din industria de publicitate, legate de mediul macroeconomic dificil, precum şi ”incertitudinii legate de achiziţia în aşteptare a Twitter de către o companie afiliată a lui Elon Musk”.

Twitter şi alte companii de social media care depind în mare măsură de publicitate au simţit impactul dificultăţilor economice, deoarece temerile de inflaţie, preocupările legate de ratele dobânzilor, problemele continue ale lanţului de aprovizionare şi războiul din Ucraina i-au determinat pe unii agenţi de publicitate şi mărci să îşi ajusteze cheltuielile publicitare.

Joi, Snap a raportat rezultate dezamăgitoare pentru trimestrul al doilea şi a declarat că intenţionează să încetinească angajările din cauza încetinirii creşterii veniturilor, anunţ care a determinat un declin al acţiunilor sale cu 25%.

Având în vedere achiziţia în aşteptare de către Musk, Twitter a declarat că nu va oferi previziuni pentru trimestrul al treilea. De asemenea, compania nu a organizat o conferinţă telefonică cu analişti pentru a discuta rezultatele câştigurilor.

Costurile şi cheltuielile au crescut în trimestrul al doilea cu 31% de la an la an, până la 1,52 miliarde de dolari.

Compania a înregistrat o pierdere de 8 cenţi pe acţiune, raportând prima pierdere ajustată în doi ani şi a doua din istoria sa.

Twitter a spus că costurile legate de achiziţia Musk au fost de aproximativ 33 de milioane de dolari în T2. Cheltuielile legate de concedieri au fost de aproximativ 19 milioane dolari în trimestrul analizat.

La începutul acestei luni, compania a concediat o treime din echipa sa de atragere de talente, potrivit publicaţiei The Wall Street Journal.

Twitter este blocată într-o luptă juridică cu Musk pentru achiziţia companiei propusă de acesta în valoare de 44 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla a încercat să renunţe la înţelegere. Musk susţine că Twitter a subraportat numărul de conturi de spam şi al fraudelor şi nu a furnizat informaţii despre conturile false.

Twitter l-a dat în judecată pe Musk şi pe unii dintre asociaţii săi la începutul acestei luni, din cauza acuzaţiilor că miliardarul ”refuză să-şi onoreze obligaţiile faţă de Twitter şi acţionarii săi, el afirmând că înţelegerea pe care a semnat-o nu mai serveşte intereselor sale personale”.

Twitter a obţinut o victorie anticipată, marţi, când un cancelar al Curţii federale din Delaware a decis în favoarea unui proces accelerat, de cinci zile, care va începe în octombrie.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.