Reteaua Corect

Trump declară război Silicon Valey

Guvernul Statelor Unite este pe cale să deschidă o investigație antitrust majoră, fără precedent, împotriva puterii uriașe deținută pe piață de Amazon, Apple, Facebook și Google, au declarat luni surse citate de Reuters, potrivit ActiveNews.ro.

UPDATE: Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul de Justiție, care aplică împreună legislația antitrust în Statele Unite, și-au împărțit supravegherea celor patru companii, au spus două surse, astfel încât Amazon șu Facebook vor fi în responsabilitatea FTC, iar Apple și Google în responsabilitatea Departamentului de Justiție.
Companiile de tehnologie sunt criticate dur în Statele Unite și în restul lumii, din cauza unor opinii potrivit cărora acestea au prea multă putere și au un efect negativ asupra utilizatorilor sau piețelor.
Președintele Donald Trump a cerut o supraveghere mai strictă a companiilor de media socială și Google, pe care le acuză că limitează dreptul de exprimare al conservatorilor, fără să prezinte și dovezi. Trump a mai criticat în mai multe rânduri Amazon pebntru că profită de Serviciul Poștal, de asemenea fără să ofere dovezi.
Acțiunile Facebook și Google au scăzut luni cu peste 6%. Titlurile Amazon.com au coborât cu 4,5%, iar cele ale Apple cu 1%.
Departamentul de Justiție și FTC nu recunosc, în general, pregătirile pentru deschiderea unor investigații.
 
Stirea initiala
Departamentul de Justiție al Statelor Unite pregătește o investigație împotriva Google, pentru a stabili dacă gigantul din sectorul tehnologiei a încălcat legislația în domeniul concurenței în afacerile sale online, au declarat două surse apropiate situației, transmite Reuters.
Oficiali ai diviziei antitrust a Departamentului de Justiție și ai Comisiei Federale pentru Comerț s-au întâlnit în ultimele săptămâni pentru a discuta cazul Google, au spus sursele.
Posibila investigație reprezintă cel mai nou atac al administrației președintelui Donald Tump împotriva unei companii de tehnologie, care a acuzat companiile de media socială și Google de reducerea la tăcere a conservatorilor, pe platformele online.
O sursă a spus că posibila investigație, despre care a scris prima oară publicația Wall Street Journal, se concentrează pe acuzațiile că Google a favorizat propriile sale afaceri în rezultatele căutărilor.
Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție a spus că nu poate confirma sau nega că este luată în considerare o investigație. Reprezentanții Google au refuzat să comenteze.
În 2013, în urma unei investigații a Comisiei Federale pentru Comerț, Google a acceptat să pună capăt practicii de a elimina recenziile  și alte date referitoare la propriile sale produse de pe site-urile companiilor concurente, și să permită advertiserilor să exporte date pentru evaluarea independentă a campaniilor.
Motorul de căutare, YouTube, evaluările, hărțile și alte afaceri, servicii oferite gratuit utilizatorilor dar finanțate prin publicitate, au transformat compania într-una dintre cele mai bogate din lume în numai două decenii.
În acest timp, Google ș-a făcut inamici atât în sectorul tehnologiei, din cauza poziției dominante pe piață, precum și la Washington, unde parlamentarii reclamă de la politicile părtinitoare la planurile în China.

Sursa: ActiveNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.