Reteaua Corect

Tot mai mulți tineri aplică pentru joburi spre final de an

Scris de newsreporter in 03 decembrie 2021 la 11:39, in Business. 410 vizualizari Intra in discutie Tagurijob, tineri shortlinkhttp://crct.ro/nyNX

Tinerii au intensificat căutările de joburi spre final de an, iar aplicările lor au crescut cu 25% în noiembrie faţă de lunile trecute şi cu 67% faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat al BestJobs, remis, vineri, AGERPRES, citat de Știripesurse.

Finalul de an vine cu noi schimbări în activitatea candidaţilor pe platforma de recrutare BestJobs. Principala tendinţă este creşterea interesului tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani de a-şi găsi sau schimba jobul, acest segment fiind cel mai dinamic în luna noiembrie comparativ cu celelalte luni ale anului, dar mai ales faţă de aceeaşi perioadă din 2020.
Peste 15% din totalul aplicărilor pentru joburi noi pe BestJobs au fost din rândul tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani, peste nivelul de cel mult 12% înregistrat în lunile precedente. Intensificarea căutărilor de joburi în această categorie de vârstă este o veste bună, în contextul în care datele Institutului Naţional de Statistică arată că aproape 20% dintre şomeri fac parte din segmentul de vârstă 15-24 ani.

Celelalte categorii de vârstă active în căutarea de noi joburi sunt 35-44 de ani, cu 25% dintre aplicări şi 25-34 de ani cu 24% dintre aplicări. Activitatea candidaţilor se reflectă şi în tipurile de joburi la care aplică aceştia, astfel că joburile entry-level au atras 39% din totalul aplicărilor, pe când cele mid-level au înregistrat 47%.

"Activitatea crescută în rândul tinerilor este un semn bun şi răspunde cererii din partea angajatorilor, care sunt în permanenţă în căutare de talente noi. Este cu atât mai bine cu cât datele oficiale arată că un procent îngrijorător de tineri sunt înregistraţi fără un loc de muncă, în ciuda faptului că oferte disponibile există. Încurajăm tinerii să îşi completeze în CV-uri experienţa acumulată prin proiecte din timpul facultăţii, programe de voluntariat, joburi de vară şi să nu ezite să aplice la joburile pe care le consideră potrivite", spune Ana Vişian, marketing manager BestJobs România.

Pe lângă Vânzări (cu 78.000 de aplicări), Financiar (cu 55.000 de aplicări) şi Management (cu 52.000 de aplicări), topul celor mai căutate domenii este completat de Call Center/ Client Service (cu 26.000 de aplicări) şi Marketing (cu 25.000 de aplicări). Judeţele în care candidaţii au aplicat cel mai activ în luna noiembrie sunt Bucureşti şi Ilfov, Timiş, Cluj, Braşov şi Prahova. Interesul pentru joburile remote a rămas la acelaşi nivel ca luna trecută, înregistrând 11% din volumul total de aplicări. 36% dintre joburile noi sunt în Vânzări, Financiar sau Management.

În topul angajatorilor cu cele mai multe oferte active pe platforma BestJobs se numără cei din domeniul Vânzări, cu 13% din totalul de joburi, cei din Financiar, cu 13%, şi cei din Management, cu 10%.

Mai mult de jumătate (53%) dintre poziţiile deschise în noiembrie s-au adresat specialiştilor (white-collars), 18% lucrătorilor (blue-collars) şi 16% candidaţilor înalt calificaţi (gold-collars).

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.