Reteaua Corect

Top 10 scumpiri în august 2018

Scris de newsreporter in 11 septembrie 2018 la 10:43, in Business. 72 vizualizari Intra in discutie Taguriaugust 2018, gaze, inflatie, preturi de consum, scumpire, top 10 shortlinkhttp://crct.ro/nth3

Preţurile de consum din luna august 2018 comparativ cu luna august 2017 au crescut cu 5,1%, în fruntea topului scumpirilor regăsindu-se serviciile poștale, transportul aerian și gazele, scrie HotNews.

Gazele, serviciile poștale și transportul aerian sunt cele  au ținut sus indicele prețurilor de consum, în timp ce ouășe, zahărul și fructele proaspete sunt singurele produse care s-au ieftinit în august. Reamintim că în iulie, prețurile își reduseseră avansul la 4,56% după ce în iunie urcaseră cu o dinamică de 5,41%.
Top 10 scumpiri în august 2018 (față de decembrie 2017):
Servicii poştale (21.5%)
Transport aerian (18.66 %)
Gaze (16.61%)
Citrice și alte fructe meridionale (9.92%)
Alte legume și conserve de legume (6.76%)
Energie electrică (5.66%)
Combustibili (5.61%)
Carne de bovine (3.98%)
Tutun, țigări (3.68%)
Produse de igienă și cosmetică (3.49%)
​Potrivit prognozei Băncii Naționale, publicată în Raportul privind inflația din luna august, rata anuală a inflației IPC este prognozată să atingă 3,5% la sfârșitul acestui an și 2,7 % la finele anului 2019. Pornind de la valorile ridicate înregistrate pe parcursul trimestrului II 2018, rata anuală a inflației este de așteptat să cunoască o temperare, cu o atenuare mai semnificativă de ritm pe parcursul trimestrului IV 2018, când va beneficia de disiparea influențelor provenind din partea unor șocuri nefavorabile de natura ofertei din a doua jumătate a anului 2017. 
Componentele exogene ale coșului de consum își vor reduce în mod semnificativ contribuția inflaționistă pe cea mai mare parte a intervalului de prognoză, determinând repoziționarea ratei anuale a inflației IPC în intervalul țintei la începutul anului 2019 și menținerea în interiorul acestuia până la orizontul prognozei. 
Rata anuală a inflației de bază este preconizată a cunoaște o creștere treptată pe parcursul anului 2019, în principal ca urmare a dinamizării anticipate a prețurilor bunurilor din import sub impactul convergenței graduale a inflației externe spre nivelul reper de 2 la sută. Ulterior, de la finele anului viitor până la orizontul proiecției, rata anuală a inflației CORE2 ajustat se va stabiliza, fiind proiectată la valori situate în jurul a 3,2 la sută. Presiunile inflaționiste externe vor fi contrabalansate la acest orizont de reducerea treptată a excedentului de cerere sub impactul reconfigurării setului condițiilor monetare reale în sens larg și a conduitei discreționare a politicii fiscale spre valori cvasineutre, cu impact favorabil inclusiv asupra anticipațiilor privind inflația.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.