Reteaua Corect

Top 10 companii care au angajat cei mai mulţi oameni în 2019

Scris de newsreporter in 18 septembrie 2020 la 11:22, in Business. 923 vizualizari Intra in discutie Taguriangajat, angajatori, companii, top 10 shortlinkhttp://crct.ro/nwGr

Retailerii Profi şi Lidl conduc clasamentul, iar apoi urmează o firmă de pază. Pe locul 7 este gigantul american Amazon, cu divizia de soft, care a angajat 867 de oameni, scrie Ziarul Financiar.

Retailerii Profi şi Lidl au făcut cele mai multe recrutări anul trecut, angajând 2.700, respectiv 2.000 de oameni.

Clasamentul companiilor care au făcut cele mai multe angajări anul trecut este condus de două companii din comerţ: Profi, care a avut aproape 2.700 de angajaţi noi anul trecut, şi Lidl Discount, cu aproape 2.000 de angajaţi noi în 2019, arată o statistică a platformei confidas.ro, bazată pe datele preliminare pe anul 2019, în condiţiile în care nu toate companiile din România şi-au depus bilanţul până în acest moment.  

Top trei este completat de SSG Select Solutions, o companie din Ilfov, cu activăţi de protecţie şi gardă, cu 1.189 de salariaţi recrutaţi în anul 2019.  Companiile care au angajat cei mai mulţi oameni anul trecut vin din domenii de activitate diverse, de la comerţ, la protecţie şi gardă, telecomunicaţii, asistenţă medicală la fabricarea de produse chimice anorganice.  Prezenţa retailerului Profi ca lider şi a discounterului german Lidl pe locul al doilea în acest clasament arată clar că companiile din comerţ au rămas şi anul trecut cele care au făcut cele mai multe angajări din economie.

O altă tendinţă evidentă în clasament este creşterea efectivelor de personal în companiile care au semnat tranzacţii în anii precedenţi. Astfel, Vodafone România a angajat circa 681 de oameni anul trecut, după ce în 2018 a preluat furnizorul de servicii de comunicaţii fixe şi de televiziune UPC. Combinatul chimic Chimcomplex Borzeşti, controlat de Ştefan Vuza, este pe locul cinci în clasamentul companiilor cu cele mai multe angajări de anul trecut. Comparativ cu 2018, compania a avut cu 1.164 mai mulţi angajaţi. În 2018, Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex preia unele active ale combinatului petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. În total, companiile din top 10 cu cele mai multe angajări au recrutat 12.043 de oameni în 2019.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.