Reteaua Corect

Tarom si cei 32 de magnifici!

Scris de newsreporter in 13 Mai 2023 la 17:45, in Business. 1623 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBjh

Vineri seara la emisiunea “Exces de putere” a postului Antena 3 am putut urmări cu toții o ancheta scurta realizată de jurnalistul Dragos Bota pe tema companiei naționale Tarom. Ab initio s-a punctat inca din anunțul sumarului emisiunii ca aceasta companie naționala a fost si inca este, singurul brand de țara rămas in patrimoniul statului roman. Concluziile rezultate din vizionarea datelor prezentate public sunt incredibile!

1. Treizecisidoi - 32 de manageri si membri in consiliile de administrație in treizecisitrei - 33 de luni! Adică luna si schimbarea!

Ce ordonanța corporativa, ce continuitate si cursivitate a unui program unitar, ce responsabilitate a funcționarului public …?

HAOS este cel mai mic cuvânt ce poate descrie aceasta situație !

2. Dintre cei numiți in funcții de Director General s-au dat doar doua exemple considerate concludente de către realizatori: Mihaita Ursu finul ministrului Lucian Bode de la PNL, si Costin Iordache pus de PSD. Primul cu experiența zero in aviatie al doilea la fel, trecându-se peste numirea tuturor celor 32 fara examen cu o gratie de …Urs! 

De aceea pentru marele public ar fi bine sa se știe si alte câteva cazuri

Cazul Mezei Madalina care a fost numita de către PSD deși avea intentat proces penal chiar de către …Tarom! Si fata de care deosebita ANI nu s-a sesizat in ceea ce privește gravul conflict de interese reprezentat de firma de turism si vânzări bilete a familiei sale.

Ca sa nu mai pomenim de glorioasele ei fapte precum:

- minciunile publice din scandalul așa-zisei tentative de a tine avioanele la sol de către ministrul de atunci Razvan Cuc, cand ba declara ca acesta i-ar fi cerut la telefon, ba in birou ba la ea acasa noaptea!

- încercarea de a il atrage intr-o posibila relație adulterina a aceluiași ministru Razvan Cuc, pe care aceasta susținea public ca l-ar fi invitat la ea acasa pentru a discuta oprirea de la zbor a avioanelor si împiedicarea votului din zilele următoare. Intalnirea petrecându-se noaptea pe la orele 23.00, știind ca soțul ei este la Amsterdam si ca nu mai poate sa ajungă sa o prindă in fapt!

Acțiunea a fost bine pusă la punct deoarece filmările realizate nu de către vreun jurnalist sau serviciu de informații ci, se vehiculează, chiar de către fratele ei copilot la același Tarom,  au arătat contribuabilului roman cum se joaca hora si ieșitul la portița sa dai gurița pe la Tarom!

- organizarea unui miting ilegal in fata sediului companiei împreuna cu câțiva angajați amărâți, rude de familie sau constrânși, prin care a arătat marelui public manifestări clinice vizibile de ordin psihiatric

- semnarea raportului de Audit intern in calitatea sa dubla de director general dar si de sef de agentie controlată si de sotie de sef de agenție la fel controlată!!! (ANI nu zici nimic?)

Cazul Werner Wolf care a reușit sa dovedească ca degeaba înveți carte daca nu ai parte! Adică a demonstrat ca doar in Romania legea bunului simt care ar trebui respectata concomitent cu Ordonanta 109 a guvernării corporatiste este o chestie inaplicabilă de fapt! Doar asa a ajuns director general al companiei naționale, Portdrapel al României, perla a aviației civile romane, un vânzător de masini cu studii liceale doar!!!

Distinsul domn a reușit sa:

- încheie rapid un contract de asigurari pe doar 3 ani de zile cu o companie aflată sub control austriac, ASIROM VIENA INSSURANCE. Dand dovada finelor si bogatelor sale cunostiinte in domeniul aviației, domeniu conex celui auto de provenea, a inclus ca si clauza unica de despăgubire pentru personalul aeronavigant TURBAREA! Si asta doar daca era provocată de o mușcătura in timpul zborului a unui animal turbat aflat la bord!

Si lista celor 32 poate continua si cu directorul pus de ministrul cu nume predestinat pentru plăcute de tip suedez, Drula, din partea USR ca sa fie tacâmul complet!

Ne putem astfel mândri ca a fost apărată identitatea naționala a Tarom prin nenumirea niciunui director de către UDMR!

3. Conform luminatelor decizii bazate pe studii aprofundate, cunoașterea in amănunt a fenomenului, experiența îndelungată in aviatie șamd aflam cu bucurie nemăsurata ca Tarom

- a vândut cu doar 5,4 milioane USD doua avioane Airbus 310, un motor si toate piesele de rezerva. Motorul nou nouț făcea singur doar 1 milion de USD, cele doua avioane cu doar 700.00 USD cât costa verificarea trenului de aterizare se bucurau de 5 ani de zbor fara alte lucrări majore, piesele de schimb făceau si ele minim 1 milion de USD . Vânzarea cu cântec s-a făcut către o firma de apartament ce nu avea nici măcar un pilot calificat pe acest tip sau vreun avion in folosință sau proprietate, firma înregistrată in  Armenia si care la scurt timp le-a vândut iranienilor care zboară cu ele de rup!!

- este pe cale sa vândă cele 7 ATR 42-500 care stau trase pe dreapta de vreo 4 ani si pentru care Tarom vrea nici mai mult nici mai puțin de 15 milioane de USD. In condițiile in care bietele avioane zac părăsite si plimbate dintr-un colț in altul al parcărilor de la Otopeni in loc ca in pandemie sa fi fost folosite in locul ineficientelor Airbus 318 cumparate de către guvernul Tariceanu

Ce nu au apucat sa spună este si faptul ca datorită deciziilor greșite a unora dintre cei 32 de diriguitori ai Tarom care credeau ca le pot vinde ca pe masini in buy back s-a întârziat cu peste șase luni vânzarea către firma de leasing interesată care a intrat in incapacitate de plata din cauza pandemie si la final a renunțat la preluarea avioanelor, Tarom plătind parcarea acestor avioane si in zilele noastre!

4. Statul fura statul este o alta sintagma la Tarom!

Ne spun realizatorii in mod intenționat greșit ca Tarom singura ar fi făcut o intelegere pe sub masa cu tour operatorii din turism, chestie sesizată de Oficiul Concurentei al dnului Chiritoiu si care a condus la aplicarea unei amenzi usturătoare bazată pe procentul fin cifra de afaceri a anului trecut!

Aflam stupefiati ca daca s-ar fi executat cu doar doua luni mai târziu amenda ar fi fost cu peste 70% mai mică din cauza pandemiei!!!

 Așa ca statul a dat, statul a luat, statul fie binecuvântat !

Si asta pentru ca nu sărmanul brand național a făcut măgăria ci câțiva dintre cei 32 de specialiști care nu sunt trasi de mâneca de acelaș stat pentru a da socoteala pentru aceasta gaura in bugetul si asa pe pierdere al Tarom

Mai mult aflam ca statul având ca ministru pe atunci la transporturi pe Anca Boagiu, in prezent in Consiliul de Administrație al … Tarom, a dat in folosință gratuită Aeroportului Otopeni toate terenurile. Care Aeroport a găsit de cuviință sa mictioneze cu elegantă pe legea care o împiedica sa ceara si sa încaseze vreo chirie pentru terenul de sub hangarul Tarom si a cerut si încasat peste 30 de milioane de euro de la compania noastră naționala din anul 2000 si pana in prezent! Bani nerecuperabili pe care statul i-a luat de la stat!!

5. NU UE A CERUT ÎNCHIDEREA RUTELOR SI REDUCEREA CURSELOR SI A NUMARULUI DE AVIOANE LA TAROM CI TAROM ÎNSĂȘI!!!

Declarația halucinanta dea dreptul a comisarului UE pentru transporturi, Adina Vălean, ne arata ce a făcut acea parte dintre cei 32 de magnifici, parte pusă de USR, PNL si PSD!! 

Adică Tarom s-a falimentat singura tăind rute si curse, vânzând sau folosind avioane nepotrivite pe rutele sale, stand cu ele la sol, cedând sloturile pe aeroporturile din străinătate si tot asa (n.b. Un slot pe Londra se vinde cu minim 7 milioane euro!) pentru a ii fi aprobat un ajutor de stat amărât de 19 milioane de eu pentru Covid si altul de 60 milioane de euro pentru reorganizare!!

Si iar nu au apucat jurnaliștii sa prezinte încercarea de vanzare mascata a hangarului Tarom, practic uciderea acesteia, ca urmare a celebrului plan făcut de alți “cunoscători” in aviatie firma Price Waterhouse and Cooper si 5 dintre cei 32 de magnifici!

6. Jurnaliștii l-au prezentat si pe ultimul Director General care a făcut profit pentru Tarom in anul 2007, lăsând in urma zero datorii si un Cash flow de peste 47 de milioane de USD a fost Demetriade poreclit pentru asta si Smecheriade! Acesta, care nu face parte din grupul celor 32 de magnifici in mod evident, a explicat exact rolul si poziția Tarom in contextul trecut si cel actual subliniind clar ca se observa clar cum se doreste doar transformarea acesteia intr-o companie de buzunar!

7. Prezentarea scurta a situației personalului nu a permis, tot din cauza timpului scurt, si indicarea modului in care “cunoscătorii” in ale aviației: firma Price Waterhouse and Cooper PWC si 5 dintre cei 32 de magnifici au calculat gresit necesarul de piloți si stewarzi pentru Tarom. Chestia a condus la închirierea de personal de la concurenta BlueAir si necesitatea stringenta de angajare de stewarzi după ce inițial cei calificati ai Tarom au fost concediați, trimiși pe alte funcții, forțați sa iasă la pensie etc

In condițiile in care autorii masacrului personalului navigant știau sau ar fi trebuit sa știe ca in Romania se aplica Codul Muncii si nu Directiva europeană cu privire la timpul de munca pentru zbor, conform comunicării Consiliului Europei in personam!

Adica mai pe românește spus cei 32 de magnifici plus PWC au forțat personalul navigant sa zboare opt zile pe săptămâna cu doar doua libere in cicluri consecutive, fara plata orelor suplimentare, a weekendurilor, etc pentru ca salariile lor de la 10 mii euro in sus sa fie achitate! Asta in timp ce piloții: au primit si zero lei in pandemie, s-au dus pe banii lor sa își facă simulatoarele de zbor necesare si obligatorii exercitării meseriei, se duc la serviciu pe benzina plătită de ei pentru ca bonurile datorate lor de către Tarom au ajuns doar pana in luna Ianuarie a acestui an, zboară in uniforme zdrențuite expirate de trei ani șamd

Un serial tv pe tema aceasta ar fi mai lung decât telenovela de succes Soliman Magnificul si de aceea este greu sa nu te intrebi următoarele:

- unde sunt cele doua miliarde de dolari băgați in Tarom de către statul roman din anul 1990 si pana astăzi ?

- unde au fost si mai ales unde sunt ANI, ANAF, DNA, etc ?

- daca PSD, PNL si USR si-au împărțit frățește toate aceste lucruri si responsabilități poate avea AUR o soluție pentru ca tot este el este considerat de cei enumerați ca fiind un partid naționalist iar Tarom este un brand național ? Sau poate ca cedarea către UDMR ar echivala cu situația pădurilor păstorițe de acest ONG gresit denumit si tratat ca partid politic?

- care dintre cei 32 de magnifici își va lua Leapșa pentru cele descrise in emisiune si cand? Nu de alta dar inca exista responsabilitatea funcționarului public, abuzul si neglijența in serviciu etc in Codul Penal

Ajutorul de stat clamat si acordat pana acum a fost după cum se vede o alta manevra de a distruge Taromul din afara si dinăuntrul ei, totul sub slogane patriotice si patriotarde.

de Săndel Panaite 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.