Reteaua Corect

Surse: Bogdan Licu și-a depus candidatura pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general

Bogdan Licu și-a depus dosarul de candidatură pentru conducerea Parchetului General, dar nu pentru funcția de procuror general, pe care o ocupă interimar din primăvara anului trecut, ci pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, conform unor surse judiciare, scrie Hotnews,ro.

 

Fosta șefă a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) Oana Schmidt Hăineală s-a înscris în cursa pentru funcția de adjunct-șef al DIICOT, pe care o ocupat-o interimar, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.
Interviurile, organizate la Ministerul Justiției, vor avea loc în ianuarie, iar la începutul lunii februarie vor fi anunțate persoanele care vor ocupa aceste funcții.
Selecția șefilor adjuncți are loc în paralel cu cea pentru ocuparea celor trei funcții de conducere de la șefia Parchetului General, DNA și DIICOT.

Cinci procurori candidează pentru șefia DNA și tot atâția pentru funcția de procuror-șef al DIICOT. Mariana Alexandru, Călin Nistor, Elena Grecu, Ionuț Botnaru și Crin-Nicu Bologa s-au înscris în cursa pentru ocuparea funcției de șef la DNA. Ei vor susține interviul în 16 ianuarie. Giorgiana Hosu, Daniel Horodniceanu, Ioana Albani, Viorel Badea și Teodor Niță s-au înscris în concursul pentru ocuparea funcției de procuror-șef al DIICOT. Ei susțin interviul pe 17 ianuarie.

În 19 decembrie, mandatul procurorului general interimar, Bogdan Licu, a fost prelungit cu încă două luni de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acest punct nu se afla pe ordinea de zi a ședinței procurorilor din CSM și a fost introdus la cererea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, declarau surse oficiale pentru HotNews.ro.

Tot atunci, Secția pentru procurori a CSM a decis să respingă delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcțiile de șef DIICOT, respectiv adjunct al DIICOT.

Parchetul General funcționează fără procuror-șef plin din luna aprilie a acestui an, când s-a încheiat mandatul lui Augustin Lazăr. El s-a pensionat odată cu încheierea mandatului, pe fondul scandalului legat de activitatea sa de procuror în perioada comunismului, când a respins eliberarea înainte de termen din Penitenciarul de la Aiud a disidentului Iulius Filip.
Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) au decis atunci ca procurorul șef adjunct Bogdan Licu să preia funcția de procuror general interimar pentru o perioadă de cel mult două luni. De atunci, mandatul acestuia a fost prelungit.
Bogdan Licu este acuzat de plagiat în teza de doctorat susținută la Academia SRI, sub coordonarea lui Gabriel Oprea. La începutul lunii decembrie, procurorul general interimar, Bogdan Licu, a fost acuzat de un nou plagiat. Acesta ar fi „copiat mare parte dintr-un capitol pe care l-a scris într-o carte apărută în 2005”, a scris Sorin Semeniuc, pe site-ul linx.crji.org. Este vorba de capitolul „Criminogeneza corupției” care conține, potrivit sursei citate, „fragmente sustrase din opt surse care nu sunt menționate nicăieri”.
Ministerul Justiţiei a anunţat, în 2 decembrie, că a declanșat procedura de selecție a procurorilor pentru conducerea DNA, a DIICOT și a Parchetului General. Cererile de înscriere la concurs au putut fi depuse până în 23 decembrie, iar procedura de selecție este programată să se încheie în 22 ianuarie 2020, când ar urma ca propunerile pentru aceste posturi să fie trimise Consiliului Superior al Magistraturii.

 

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.