Reteaua Corect

Suprafața covârșitoare din teritoriul UE care se află sub amenințarea secetei

Scris de newsreporter in 10 august 2022 la 10:22, in Business. 272 vizualizari Intra in discutie Taguri60%, Marea Britanie, seceta, suprafata, UE shortlinkhttp://crct.ro/nzZM

Şaizeci la sută din terenul din Uniunea Europeană şi Regatul Unit se află fie sub avertismente de secetă, fie sub alertă, potrivit Observatorului European pentru Secetă, citat de CNN, relatează Ziare.com.

Concluziile s-au bazat pe date dintr-o perioadă de 10 zile de la sfârşitul lunii iulie. Conform raportului, 45% din teritoriu este vizat de „avertizări”, ceea ce înseamnă că există un deficit de umiditate în sol, în timp ce 15% este vizat de nivelul cel mai sever de „alertă”.

Datele au coincis cu un raport publicat luni de agenţia UE de monitorizare a climei Copernicus, care spunea că o mare parte a Europei a cunoscut un iulie mai uscat decât media, cu câteva recorduri locale doborâte în vest pentru precipitaţii scăzute şi cu secetă care a lovit mai multe părţi din sud-vestul şi sud-estul Europei.

Aceste condiţii au facilitat răspândirea şi intensificarea incendiilor de vegetaţie, potrivit raportului, emis în contextul în care anumite părţi ale Europei suferă valuri de căldură puternice consecutive, în ceea ce pare a fi una dintre cele mai fierbinţi veri de pe continent.

Noile date apar în condiţiile în care lumea se confruntă cu o criză alimentară care doar se atenuează, pe măsură ce Rusia ridică blocada impusă exporturilor de cereale din Ucraina. Vremea extremă şi problemele lanţului de aprovizionare au înrăutăţit criza şi este posibil ca aceasta să persiste pentru ceva timp.

Un raport recent al Centrului Comun de Cercetare, serviciul ştiinţific al Comisiei Europene, a estimat o scădere cu 8-9% a producţiei de porumb, cereale, floarea-soarelui şi soia în UE din cauza căldurii şi uscăciunii e din timpul verii, cu mult sub media pe cinci ani.

Ziare.com

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.