Reteaua Corect

SUA: Vânzări record de arme în ultimele luni

Scris de newsreporter in 02 iulie 2020 la 10:44, in Business. 504 vizualizari Intra in discutie Taguriarme, sua, vanzari shortlinkhttp://crct.ro/nwjB

În Statele Unite, verificările de cazier pentru achiziția sau posesia unei arme de foc au atins niveluri istorice, continuând trendul apărut anul acesta în contextul pandemiei, recesiunii economice, protestelor și apelurilor la reducerea finanțării poliției, transmite Associated Press, potrivit HotNews.ro.

Statisticile publicate joi de FBI arată că luna trecută s-au făcut 3,9 milioane de verificări de persoane, aceasta fiind cea mai mare cifră de după 1998, anul când s-a creat acest sistem pentru ca cei cu cazier sau interdicții să nu poată cumpăra sau deține o armă de foc.

Recordul anterior fusese stabilit în martie, când s-au făcut 3,7 milioane de interogări în sistem. Toate săptămânile din luna iunie sunt în top zece al săptămânilor cu cele mai multe verificări de cazier.

Până la mijlocul anului 2020 au fost făcute peste 19 milioane verificări în baza de date a sistemului, mai mult decât în tot anul 2012 și decât în fiecare an de dinainte.

Aceste căutări în baza de date sunt un indicator cheie pentru vânzările de arme, dar statisticile FBI includ și verificările pentru autorizații care necesită, în unele state, purtarea unei arme de foc. Fiecare verificare poate fi făcută, însă, și pentru vânzarea mai multor arme.

Aproape 2,4 milioane de arme au fost vândute în iunie, o creștere de 145% față de aceeași lună a anului trecut, experții atribuind șocanta cifră tulburărilor de după cazul George Floyd, notează și Fox News.

Astfel, luna trecută au fost vândute 2.387.524 de arme, potrivit statisticilor publicate de Small Arms Analytics and Forecasting. Iunie a fost a patra lună de anul acesta cu creșteri mari ale vânzărilor de arme, după martie (+85,3%), aprilie (+71,3%) și mai (+80,2%).

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.