Reteaua Corect

Studiu: Brexitul ar putea lăsa 1.7 milioane de oameni în sărăcie extremă

Deoarece se apropie data la care Marea Britanie ar trebui să părăsească Uniunea Europeană, tot mai multă atenție se îndreaptă către efectele pe care Brexitul îl va avea asupra economiei britanice, dar și asupra economiei europene, scrie HotNews.ro.

Cu toate acestea, un studiu recent explorează felul în care Brexitul ar putea să afecteze statele membre EBA (Everything But Arms), după ce Marea Britanie nu va mai furniza o piață de export fără tarife pentru țările nedezvoltate din lume, informează The Guardian.

 

Însă simulările făcute de Institutul German pentru Dezvoltare, publicat această lună, arată că Brexitul ar putea avea un impact semnificativ și în afara Europei, aruncând milioane de persoane din țările în curs de dezvoltare în sărăcie extremă.

 

,,Brexitul ar putea să rezulte în creșterea populației care trăiește în sărăcie extremă în țările EBA cu aproape 1.7 milioane”, scriu autorii studiului. ,,Acestea sunt estimări modeste ale impactului negativ al Brexitului; acestea nu iau în considerare implicații bazate pe incertitudine, deprecierea lirei, reducerea cheltuielilor de ajutorare, remitențe și investiții.”

 

Sub acordul Everything But Arms (EBA), 49 de țări subdezvoltate pot exporta către Uniunea Europeană fără a li se impune tarifele standard. Statutul de țară membră EBA se acordă automat acelor state care figurează în lista celor mai puțin dezvoltate state (LDC). Lista LDC este realizată de Comitetul ONU pentru Politici de Dezvoltare.

 

După Brexit, aceste state vulnerabile nu vor mai avea acces la piața britanică prin EBA.

 

În eventualitatea unui Brexit fără acord, Marea Britanie se va întoarce la regulile de comerț stabilite de Organizația Mondială a Comerțului. Autorii studiului au descoperit că cea mai afectată țară ar fi Cambodgia, deoarece 7.7% dintre exporturile acesteia se îndreaptă către Marea Britanie anual. Potrivit OEC, Marea Britanie este a treia cea mai importantă piață pentru export în Cambodgia, după Statele Unite ale Americii și Germania.

 

Jayant Menon, economist la Banca Asiatică pentru Dezvoltare, susține că alte piețe cu acces preferențial ar putea ajuta Cambodgia în situația în care aceasta va fi grav afectată de Brexit. Acest lucru ar putea îndemna Cambodgia să își diversifice piețele de export.

 

,,Pe termen lung, Cambodgia trebuie să privească dincolo de îmbrăcăminte sau de preferințe”, a transmis acesta printr-un email.

 

Economia Cambodgiei este dependentă la momentul actual de exportul de produse vestimentare.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.