Reteaua Corect

Start-up-ul românesc Flip.ro a atras retailerul online eMag în acţionariat

Scris de newsreporter in 27 octombrie 2021 la 11:03, in Business. 274 vizualizari Intra in discutie Taguriactionariat, eMAG, flip.ro shortlinkhttp://crct.ro/nyCW

Start-up-ul românesc Flip.ro, specializat în comercializarea de electronice recondiţionate, a atras retailerul online eMag în acţionariat, care a preluat participaţia acţionarilor minoritari şi investeşte suplimentar 1,5 milioane de euro în dezvoltarea companiei, alături de fondatori, care păstrează 57,74% din acţiuni, relatează Știripesurse.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, transmis miercuri AGERPRES, odată cu definitivarea acestui proces, Flip ţinteşte poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est pe piaţa produselor recondiţionate.
Lansată în decembrie 2019 de trei antreprenori tineri, George Moroianu (24 de ani), Alin Luca (27 de ani) şi Alex Burghelia (23 ani), Flip cumpără, verifică şi vinde telefoane recondiţionate. Cei trei păstrează 57,74% din acţiuni şi vor dezvolta accelerat platforma în perioada următoare.

"eMAG susţine economia circulară de peste 10 ani prin programul de produse resigilate şi nu întâmplător prima investiţie a eMAG Ventures este direcţionată către un marketplace din această zonă. Pe lângă finanţare, Flip va beneficia de expertiza eMAG de accelerare a afacerilor prin tehnologie, know-how operaţional şi scalare rapidă a business-ului la nivel internaţional. eMAG Ventures este un program de investiţii pentru companii de tehnologie care aduc inovaţii în produse şi servicii adresate direct sau indirect clienţilor finali. Dincolo de finanţare, eMAG le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experienţă în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor şi extindere internaţională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, şi a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Fashion Days, tazz sau Zitec", se menţionează în comunicat.

Înfiinţată în noiembrie 2019, Flip şi-a propus să revoluţioneze modul în care vindem şi cumpărăm electronice recondiţionate şi second hand online. Flip este primul marketplace de produse recomercializate care oferă condiţii de vânzare asemănătoare produselor noi: drept de retur în 14 zile şi garanţie 12 luni. Flip a ajuns la 50.000 de clienţi în mai puţin de doi ani şi a vândut primul smartphone în decembrie 2019.

La finele anului trecut, compania a atins o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro şi are o echipă cu până la 50 de angajaţi, în momentul de faţă. Fondatorii estimează o cifră de afaceri de 14 milioane de euro, în 2021, şi o majorare a echipei la peste o sută de angajaţi, până la jumătatea anului 2022.

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG a devenit un lider regional, ce a exportat cu succes modelul de business în Bulgaria şi Ungaria. Clienţii beneficiază de servicii cu valoare adăugată precum livrarea la easybox şi livrarea rapidă prin tazz by eMAG, serviciul premium Genius, prin care clienţii beneficiază de livrare gratuită şi rapidă, 30 de zile drept de retur, returnarea rapidă a banilor prin Instant Money Back, deschiderea coletului la livrare, call center 24/7, finanţare în rate prin eCredit şi aplicaţia de mobil.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.