Reteaua Corect

Sondaj BCE: Una din zece gospodării din zona euro deține acum criptomonede

Scris de newsreporter in 25 Mai 2022 la 09:06, in Business. 290 vizualizari Intra in discutie Taguribce, criptomonede, gospodarii, sondaj, zona euro shortlinkhttp://crct.ro/nzDe

Sondajul a avut loc în marile zone economice ale UE, cum ar fi Franța, Germania, Italia, Spania, Belgia și Țările de Jos, relatează Știripesurse.

Marți, Banca Centrală Europeană, sau BCE, a publicat rezultatele unui nou sondaj efectuat în șase zone din zona euro; Țările de Jos, Spania, Italia, Belgia, Franța și Germania. Împreună, aproximativ 10% dintre respondenții din țările chestionate au declarat că dețin criptomonede. Din acest grup, doar 6% dintre respondenți au declarat că dețin active digitale în valoare de peste 30.000 de euro. Între timp, 37% dintre respondenți au spus că dețin până la 999 de euro în cripto, conform cointelegraph.com.

În toate țările chestionate, investitorii din a cincea chintilă de venit (sau cele mai bogate 20% din populație) au avut în mod constant cea mai mare proporție de deținere a criptomonedelor în comparație cu alte grupuri de venituri. Sondajul privind așteptările consumatorilor a întrebat adulții cu vârsta între 18 și 70 de ani dacă ei sau cineva din gospodăria lor deține active financiare din diferite categorii, cum ar fi cripto-active.

Sondajul a fost inclus într-un nou raport publicat de BCE în aceeași zi cu privire la adoptarea tot mai mare a activelor cripto în ciuda factorilor lor de risc. Așa cum a menționat BCE, 56% dintre respondenții într-un sondaj Fidelity recent au declarat că au avut o anumită expunere la cripto-active, în creștere de la 45% în 2020. Disponibilitate crescută a derivatelor și a titlurilor de valoare pe bază de cripto pe bursele reglementate, cum ar fi futures, schimburi -notele tranzacționate, fondurile tranzacționate la bursă și trusturile tranzacționate OTC au contribuit la acest impuls.

În plus, reglementarea sporită a fost considerată un semn că autoritățile publice susțin cripto. Ca exemplu, BCE a citat Germania care permite fondurilor instituționale să investească până la 20% din deținerile lor în cripto. Cu toate acestea, BCE a subliniat la sfârșitul raportului că, dacă tendințele actuale în adoptarea activelor digitale continuă, atunci acestea vor reprezenta în cele din urmă o amenințare la adresa stabilității financiare.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.