Reteaua Corect

Soluții disperate pentru prețurile la carburanți: În Austria se cere naționalizarea OMV

Scris de newsreporter in 01 august 2022 la 09:07, in Business. 239 vizualizari Intra in discutie Taguriaustria, nationalizare, OMV Petrom shortlinkhttp://crct.ro/nzWJ

Viceguvernatorul landului Austria Inferioară, Franz Schnabl, liderul regional al partidului SPÖ (social-democrat), a cerut ca Austria să se străduiască să obțină din nou o participație majoritară la OMV. El a prezentat un plan în trei puncte pentru o plafonare a prețului la carburanți, care include și "ieșirea acționarilor" din compania petrolieră, notează publicația austriacă Kurier, potrivit Știripesurse.

Schnabl a subliniat că, deși compania și-a dublat vânzările și profiturile și a câștigat aproape 2,5 miliarde de euro, austriecii nu-și mai pot permite să cumpere combustibil. Cu programul în trei puncte prezentat, prețurile ar putea fi reduse imediat.

"Proprietatea comună a austriecilor"

Liderul SPÖ a justificat cererea prin faptul că transferurile lunare de miliarde de la automobiliști către șeicii petrolului și alți acționari ai OMV duc la sărăcirea treptată a Austriei. Compania petrolieră este proprietatea comună a austriecilor, care "în cele din urmă trebuie să se exprime din nou în situația majoritară", a afirmat acesta. OMV trebuie să asigure din nou în primul rând mandatul de aprovizionare pentru compatrioți.

"(Martin) Kocher trebuie să plafoneze prețul combustibilului", i-a spus Schnabl ministrului economiei din Austria. Nu în ultimul rând, este "indecent" ca OMV și alte companii petroliere "să câștige miliarde în timp ce austriecii sunt sărăciți". Profiturile excedentare din perioada de criză ar trebui să se întoarcă la populație.

Indra Collini, purtătoarea de cuvânt a partidului NEOS în Austria Inferioară, nu este de acord cu ideea lui Franz Schnabl (SPÖ), "de a naționaliza OMV din cauza prețurilor mari la carburanți, nu avem nimic de câștigat. Ideea pare simplă. Cu toate acestea, subiectul este mult prea complex pentru a funcționa în acest fel. Simplul fapt că Republica cheltuiește miliarde din banii din impozite pentru achiziționarea de acțiuni arată cât de iluzorie este această abordare", a declarat Collini într-o emisiune. Cetățenii, în special gospodăriile cu venituri mici, au nevoie de "ajutor rapid și fără birocrație", a mai precizat aceasta.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.