Reteaua Corect

Social Media Marketing: Cum sa alegi retelele sociale

Una dintre cele mai comune greseli pe care la fac companiile atunci cand isi planuiesc campaniile de marketing pe retelele sociale este aceea ca nu reusesc sa aleaga canalele online potrivite afacerii pe care o fac. Asa se face ca investesc timp, bani si munca pe retele ce nu-i pot ajuta sa-si promoveze afacerea.

Sursa imagine: socialmediamarketingtoronto.org

Este extrem de important sa intelegi ce canale sunt potrivite industriei tale, companiei, produselor/serviciilor si audientei tinta. Fiecare retea sociala are propriile caracteristici si, mai ales, propria-i filosofie. Va prezentam cele mai populare retele sociale si cum si cand trebuie folosite pentru a maximiza rezultatele unei campanii.

Facebook, fondata in 2004, este o retea orientata pe prieteni. Peste 640 milioane de utilizatori si-au facut un profil pe ea iar asta a transformat-o in cea mai mare retea sociala din lume. Companiilor le este interzis sa-si creeze profile corporative insa pot avea o pagina. Facebook e ideal pentru promovarea produselor si companiilor B2C (afaceri care vand produse sau servicii consumatorilor finali). Aici continutul amuzant merge bine, in vreme ce anunturile corporative sunt inmormantate. Deci, pentru a avea succes, companiile creeaza si impart reclame/imagini/videouri amuzante si spirituale, organizeaza concursuri online (video/foto/concursuri la care se voteaza etc.), dezvolta aplicatii utile sau jocuri si dau oferte speciale fanilor. Pe scurt, Facebook nu este foarte util companiilor B2B (tranzactii comerciale intre afaceri) ori pentru anunturi sau comunicate de presa ale companiilor.

Twitter este o retea sociala de micro bloging ce permite utilizatorilor sa trimita mesaje scurte (pana la 140 de caractere) privitoare la ceea ce se intampla in timp real. Tinta initiala a fost sa-i ajute pe utilizatori sa imparta continut nou si stiri interesante. Lansat in 2006, are 175 de milioane de utilizatori.
Companiilor le este permis sa-si creeze conturi corporative in scopul promovarii brandului si pentru a trimite stiri. Twitter este ideal pentru site-urile de stiri, bloguri, comunicate de presa si pentru experti si lideri de opinie. Deci e eficace pentru promovarea atat a companiilor B2C cat si a celor B2B. Postari amuzante sau serioase au succes daca sunt unice si interesante.

LinkedIn este o retea sociala orientata pe business, site-ul permitand utilizatorilor sa isi publice profilul, CV-ul si sa contacteze alti profesionisti sau alte companii. Lansat in 2003, are acum peste 100 de milioane de utilizatori. LinkedIn este perfect pentru a impartasi stiri, articole si comunicate de presa despre afaceri, pentru a cauta si mentine contacte de afaceri si mai ales pentru recrutare. Poate fi utilizata pentru promovarea serviciilor si companiilor B2B si ofera oportunitatea de a impartasi noutati si articole interesante cu alti profesionisti din industria dumneavoastra postandu-le in grupurile profesionale. (Daca va intereseaza China, nu uitati de Xing si de Viadeo in Franta).
 
YouTube este cea mai populara comunitate video din lume. Fondat in 2005 si cumparat in 2006 de Google cu 1,65 miliarde de dolari, YouTube are 500 de milioane de utilizatori, aproximativ 32,2% din cei ai internetului. Permite crearea de canale si pentru companii, iar cum video marketing-ul este ideal pentru promovarea a aproape orice, poate fi folosit atat de cele B2B cat si de cele B2B. Este ideal pentru impartasirea de videouri amuzante si spirituale, reclame, muzica, stiri, concursuri online. O alta retea similara e Vimeo, cu peste 3 milioane de utilizatori.

Google+ este reteaua sociala a Google, lansata la 28 iunie 2011, pentru a intra in competitie directa cu Facebook si in afacerea de Social Networking. Noul serviciu integreaza servicii lansate de Google de-a lungul anilor (Google Profiles, Google Buzz, +1 button) dar si noi caracteristici - Circles, Sparks, Hangouts si Huddles. Permite utilizatorilor sa-si adauge datele in grupurile existente, sa organizeze video chats, sa descarce video-uri, fotografii, postari etc si sa share-uiasca.

Bref, pentru a selecta retelele ce va ajuta pentru promovarea afacerii dumneavoastra, trebuie sa intelegeti filosofia din spatele fiecareia, caracteristicile unice pe care le ofera, sa va evaluati publicul tinta al companiei dumneavoastra si pe cel al retelei. Si tineti minte ca trebuie sa experimentati diferite abordari si tehnici.

Sursa WebSeoAnalytics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.