Reteaua Corect

Se schimbă radical industria auto din Europa: ce înseamnă noul standard Euro 7

Scris de newsreporter in 27 septembrie 2023 la 09:04, in Business. 301 vizualizari Intra in discutie Tagurieuropa., industria auto, standard Euro 7, UE shortlinkhttp://crct.ro/nBYa

Bătălia Bulgariei și României, dar a altor șase țări a fost încununată de succes și UE a acceptat în cele din urmă un acord mai permisiv pentru a introduce noul standard de emisii nocive, denumit Euro 7, pentru mașinile pe benzină și diesel, relatează Știripesurse.

Italia, Bulgaria, Cehia, Franța, Ungaria, Polonia, România și Slovacia s-au opus proiectului inițial pe motiv că „acesta nu pare realist și riscă să aibă un impact negativ asupra investițiilor din sector, care au fost deja angajate în tranziția către mașinile electrice”. Liderii lobby-ului pentru un standard Euro 7 mai permisiv au fost doi dintre liderii industriei auto europene - Franța și Italia.

Acestea au fost susținute de alte șase țări, iar în cele din urmă, luni, a fost votat un plan mai puțin ambițios decât cel prezentat în noiembrie 2022 de Comisia Europeană. În acest fel, se consideră că se menține competitivitatea sectorului auto în UE, unde lucrează 14 milioane de muncitori.

Asociația Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA) a salutat cu prudență noile standarde mai reduse. Dar grupurile care solicită reguli de transport mai curate le-au descris ca fiind o dezamăgire. Aceasta este o ocazie ratată, a declarat Asociația pentru Controlul Emisiilor. Critici a avut și Federația Europeană pentru Transport și Mediu.

Noul standard Euro 7 valabil din 2025

Standardul Euro 7 îl va înlocui pe cel valabil deja Euro 6 din 2025 și se va aplica tuturor vehiculelor din Uniunea Europeană. Dar poziția statelor membre UE nu este încă ultimul cuvânt pe acest subiect. Textul final, care va deveni legislație UE, trebuie să fie agreat cu Parlamentul European, care până acum nu și-a convenit poziția.

Inițial, Comisia Europeană a dorit ca Euro 7 să reducă în mod semnificativ emisiile de oxizi de azot și particule fine emise de vehicule, argumentând că poluarea aerului este responsabilă pentru 70.000 de decese pe an în UE. Dar producătorii de automobile s-au opus, temându-se de costurile suplimentare legate de adaptarea mașinilor, într-un moment în care cheltuiesc miliarde pentru a produce mașini electrice pe fondul concurenței acerbe din partea Tesla și a companiilor chineze.

Presiunea lor pentru a determina UE să renunțe la standardele din ce în ce mai stricte a fost auzită de Franța și Italia, care la începutul acestui an s-au opus în comun normelor de emisii mai stricte. Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia s-au alăturat de asemenea la această poziție.

Sursa: REVISTA PRESEI RADOR RADIO ROMÂNIA

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.