Reteaua Corect

Scurgerile de gaze din conductele Nord Stream s-au oprit

Scris de newsreporter in 02 octombrie 2022 la 10:53, in Business. 372 vizualizari Intra in discutie Tagurigaz, Nord Stream, oprit, scurgeri shortlinkhttp://crct.ro/nAfr

Scurgerile de gaze din conducta Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania, prin Marea Baltică, s-au oprit, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt pentru AFP, relatează HotNews.

"Presiunea apei a închis mai mult sau mai puţin conducta, aşa că gazul care este înăuntru nu poate ieşi", a spus purtătorul de cuvânt al Nord Stream 2, Ulrich Lissek, adăugând că „concluzia este că mai există gaz în conductă”.

Infrastructurile Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gaz rusesc în Europa, au fost avariate luni de explozii subacvatice în largul insulei Bornholm din Marea Baltică, provocând noi tensiuni între Occident și Kremlin.

Pe fondul Războiului rus din Ucraina şi tensiunilor dintre Rusia şi Occident, pagubele cauzate gazoductelor - instalaţii strategice care leagă Rusia şi Germania - se află la originea unor impresionante barbotări.

Navigaţia în aceste zone, dar şi survolarea acestora, sunt interzise.

Vineri seara, paza de coastă suedeză a anunțat că scurgerile de pe Nord Stream 2 au dat semne mari de slăbire din cauza epuizării gazului conținut în conducte.

Diametrul barbotării cauzată de scurgerea situată în zona economică exclusivă suedeză avea acum doar 20 de metri lățime, de zece ori mai puțin decât la început.

Scurgerea de pe Nord Stream 1, mai puternică, începuse și ea să se slăbească vineri la sfârșitul zilei.

Autoritățile daneze și suedeze estimaseră vineri, într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU, că scurgerile ar trebui să înceteze până duminică, odată cu epuizarea a zeci de mii de tone de gaz conținute în conductele de gaz.

„Toate informațiile disponibile indică faptul că aceste explozii sunt rezultatul unui act deliberat”, au spus Suedia și Danemarca, fără a indica o țară responsabilă.

Originea exploziilor rămâne totuși un mister, Moscova și Washingtonul negând orice responsabilitate.

Consorţiul Nord Stream AG, care operează gazoductele, a anunţat joi seara într-un comunicat că ar putea ”începe să evalueze pagubele cauzate gazoductului imediat ce va primi autorizaţiile oficiale necesare”, adică ”atunci când presiunea în gazoduct se va stabiliza, iar scurgerea gazelor naturale va înceta”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Occidentul de faptul că se află la originea ”exploziilor” care au cauzat aceste scurgeri importante de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, construite cu scopul de a transporta gaze naturale ruseşti în Europa.

”Organizând explozii la gazoducte internaţionale, pe fundul Mării Baltice, ei au început, în realitate, să distrugă infrastructura energetică europeană”, a denunţat Vladimir Putin într-un discurs, la Kremlin, înaintea anexării a patru teritorii ucrainene.

Putin a atribuit acest ”sabotaj” ”anglo-saxonilor”.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.