Reteaua Corect

Scepticismul lui Patriciu, confirmat de Bulgaria si Cehia. Cele doua tari nu vor in zona euro

Premierii Bulgariei si Cehiei au anuntat ca tarile lor nu vor incerca deocamdata sa adere la zona euro, intrucat aceasta nu beneficiaza in prezent de reguli clare si nimeni nu stie ce se va intampla cu proiectul. Omul de afaceri Dinu Patriciu a sfatuit recent Guvernul de la Bucuresti sa adopte o pozitie similara, el avertizand intre altele ca "Totul va deveni mai scump, daca vom adera mai repede la euro”.

Sursa imagine: wordpress.com.jpg

"Vom adera la Zona euro atunci cand vom vedea reguli clare acolo. Altfel, se transforma dintr-un stalp de stabilitate intr-un loc in care dai bani pentru a-i sustine pe cei care au probleme, iar scopul sau este, de fapt, complet diferit", a declarat premierul bulgar Boiko Borisov, respingand totodata zvonurile potrivit carora Sofia ar putea avea nevoite de un imprumut FMI.

"Guvernele Cehiei si Bulgariei refuza ferm sa declare o data pentru aderarea la Zona euro, pentru ca nimeni nu stie ce se va intampla cu proiectul", a spus, la randul sau, premierul ceh Peter Necas ."In plus, putem vedea cu totii cum uniunea monetara actuala se tranforma intr-o uniune de transfer de bani sau chiar intr-o uniune a deficitelor", a adaugat oficialul, citat de Business24.

La mijlocul lunii septembrie, omul de afaceri Dinu Patriciu se intreba si el “De ce trebuie sa intram in euro, de ce acesta trebuie sa fie un proiect national, de ce trebuie sa ne unim cu totii in jurul acestei idei, tocmai in momentul in care moeda euro slabeste si de ce nu ne cautam propriul drum?”. El atentiona ca daca vom adera mai repede la euro “Absolut totul va fi mai scump”. “Noi avem nevoie de crestere economica si nu de inregimentare intr-o fiscalitate comuna. Noi trebuie sa crestem, iar asta e conditionata de o fiscalitate redusa, de un stat mai usor, mai ieftin. Exista diferente de cultura, de traditie istorica, de conjunctura, iar aceste diferente nu pot fi uniformizate sub palaria aceleiasi fiscalitati. Europa trebuie sa ne dea posibilitatea de a creste ca sa ajungem in rand cu ceilalti. Exista interese care sa transforme teritoriile mai putin dezvoltate ale UE in teritorii de ocupatie. Vorbesc de o Europa imperiala. Al patrulea Reich, care astazi e in pragul colapsului pentru ca moneda euro se dovedeste a fi un experiment nereusit, iar aceasta Europa imperiala nu se transforma decat intr-o Europa a transferurilor”, spunea luna trecuta omul de afaceri la Realitatea TV.

Patriciu a sfatuit Executivul sa treaca mai degraba la reducerea TVA la 15% si sa stimuleze sectorul privat creator de locuri de munca. "Restul sunt echilibrari cu lumanarea pe piept", a conchis omul de afaceri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.