Reteaua Corect

Samsung, surclasat de Amazon în topul producătorilor de tablete, dominat de Apple

Scris de newsreporter in 07 februarie 2018 la 10:30, in Business. 85 vizualizari Intra in discutie TaguriAmazon, Apple, IDC, producator, producere, Samsung, tablete, top shortlinkhttp://crct.ro/nsdg

Compania americană Amazon a fost al doilea mare producător de tablete în ultimul trimestru al anului trecut, după Apple, depășindu-I astfel pe coreenii de la Samsung, scrie România Liberă.

Potrivit datelor publicate de IDC, Apple a livrat 13,2 milioane de unităţi în ultimul trimestru. Creşterea de 0,6% a conferit producătorului de iPad-uri o cotă de piaţă de 26,6%.

Samsung, care ocupa în mod tradiţional a doua poziţie în topul producătorilor de tablete, a livrat doar 7 milioane de unităţi, cu 13% mai puţin decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Cota de piaţă a coreenilor a fost de 14,1%.

Marele câştigător a fost Amazon, companie care, cu o creştere de 50,3% de la an la an, a livrat în ultimul trimestru 7,7 milioane de tablete, ajungând la o cotă de piaţă de 15,6% care o situează pe locul doi, peste Samsung. Creşterea foarte mare a celor de la Amazon se explică prin reducerile semnificative pe care magazinul online le-a practicat de Black Friday şi de sărbători. Tablete precum Fire HD 8 şi Fire HD 10, dar şi ebook reader-ele Kindle şi Kindle Paperwhite au avut preţuri cu peste 30 de dolari mai mici decât de obicei.

Pe locul 4 se află Huawei, care a livrat 3,5 milioane de tablete, cu 11,9% mai mult decât în urmă cu un an. Huawei are o cotă de piaţă de 7,1%. În fine, locul 5 este ocupat de Lenovo, care a livrat 3,1 milioane de tablete. Cu o scădere majoră faţă de anul trecut, de 13,1%, Lenovo are o cotă de piaţă de 6,2%.

În ansamblu, piaţa tabletelor s-a contractat în ultimul trimestru cu 7,9% faţă de anul trecut, fiind livrate, în total, 49,6 milioane de unităţi, mai notează România Liberă.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.