Reteaua Corect

S-a finalizat megatranzacția care afectează milioane de români: Orange a cumpărat Telekom România

Scris de newsreporter in 01 octombrie 2021 la 09:07, in Business. 500 vizualizari Intra in discutie Taguriachizitie, cumparat, orange, telekom romania, tranzactie shortlinkhttp://crct.ro/nyv3

Orange România a anunţat joi finalizarea tranzacţiei prin care a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications de la OTE, în timp ce statul român deţine restul de 46% din acţiuni, relatează Știripesurse.

Separat, grupul elen de telefonie Hellenic Telecommunications Organization S.A. (OTE) a informat la rândul său că a finalizat cu succes vânzarea pachetului său de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications (TKR) către Orange România, preţul final ajungând la 295,6 milioane de euro.
"Astăzi scriem o nouă filă nu doar în istoria Orange, ci a întregii pieţe de telecomunicaţii din România şi sunt extrem de mândră de efortul şi realizările tuturor celor implicaţi în acest proces. Pornim împreună, Orange şi Telekom Romania Communications, cu un scop comun, - acela de a fi prima alegere pe piaţa serviciilor convergente din România", a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România, potrivit Agerpres.

"Vânzarea Telekom Romania Communications S.A. este o decizie strategică ce contribuie la dezvoltarea rapidă a infrastructurii în Grecia şi îmbunătăţeşte viziunea pe termen lung privind creşterea şi valoarea pentru acţionari. În România, aceasta va sprijini creşterea Telekom Romania Communications şi competitivităţii în piaţă, în beneficiul clienţilor şi al societăţii româneşti. OTE rămâne pe piaţa din România cu Telekom Romania Mobile Communications S.A., vizând generarea pozitivă de fluxuri de numerar printr-o abordare nouă de piaţă", a declarat la rândul său directorul general de la OTE, Michael Tsamaz.

Telekom Romania Communications va continua să ofere atât asistenţă, cât şi servicii convergente de voce fix-mobil, internet în bandă largă şi televiziune pentru cei aproximativ 5 milioane de clienţi ai săi. De asemenea, va gestiona infrastructura de reţea ce cuprinde până la 90.000 de km de fibră optică şi conectează în jur de 3 milioane de gospodării.

Aproximativ 916.000 de clienţi cu servicii mobile asociate contractelor convergente vor avea acces, în următoarele luni, la conectivitate mobilă în reţeaua Orange. Serviciile mobile pentru aceşti clienţi sunt furnizate astăzi de Telekom Romania Mobile printr-un contract MVNO cu Telekom Romania Communications. Transferul între cele două reţele mobile se va petrece gradual şi toate schimbările vor fi comunicate în avans, astfel încât acest proces să fie cât mai simplu pentru clienţi.

Comisia Europeană a aprobat, la finele lunii iulie, preluarea Telekom Romania Communications (TKR) de către Orange SA, cu condiţia vânzării participaţiei minoritare de 30% a TKR în Telekom Romania Mobile Communications (TRMC), care este un concurent direct al Orange.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.